• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

«Сміття» стане дорожчим?

    «Сміття» стане дорожчим?

    Новий податковий режим операцій з цінними паперами, запроваджений з початку року, викликав неоднозначну реакцію експертів

    Президент Віктор Янукович 28 грудня підписав Закон № 5519—VI «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування податків і зборів», прийнятий парламентом попереднього скликання. Документ змінив законодавство щодо оподаткування операцій на фондовому ринку. Зокрема, на позабіржові операції з цінними паперами (ЦП) вводиться податок у розмірі 0,1—1,5% від вартості реалізованих ЦП. Від цього податку звільнені біржові операції з державними і муніципальними цінними паперами, цільовими облігаціями, сертифікатами фондів операцій з нерухомістю та інвестиційними. Міністр доходів і зборів Олександр Клименко впевнений, що ухвалення закону про акциз на операції з ЦП очистить ринок від «сміттєвих паперів» і підштовхне його до цивілізованих умов роботи.

    «Жодного стосунку до боротьби зі сміттєвими цінними паперами як явищем прийнятий закон не має. Він дозволятиме лише переділити ринок сміттєвих цінних паперів та послуг з їх обігу. Досить швидко біржовий та позабіржовий ринки будуть насичені новим сміттям «пристойного походження», — вважає глава ради Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) Дмитро Леонов. Але за таку «якість» користувачам подібних послуг треба буде платити вищу, ніж раніше, ціну обраним національним виробникам подібного інвестиційного «продукту».

    Кінцевий варіант тексту закону врахував значну кількість другорядних зауважень від фахівців фондового ринку. Зокрема, зменшено з 3% до 1,5% ставку нововведеного по?датку при продажу цінних паперів. Винятком також будуть окремі операції з певними ЦП, які за законом не можуть здійснюватися на фондових біржах, але становлять значну кількість операцій. Проте зазначені коригування не змінюють сутність основних норм закону: створення «податкових гаваней» у вигляді фондових бірж і звільнення від податку операцій з ЦП, які котируються на них. Отже, інвестори мають тепер додаткові витрати і альтернативу: на чию користь їх сплатити — державі у бюджет або біржам і торговцям ЦП у їхній дохід.

    «Зниження ставки податку на прибуток з 19% до 10% має частково компенсувати інвесторам втрати, але лише за прибутковими операціями (на які у значній кількості в часи перманентної кризи годі й сподіватися)», — зауважує Дмитро Леонов.

    Наступним кроком ма?ють ста?ти дії щодо скорочення кількості бірж та торговців цінними паперами як отримувачів таких «квазіподаткових» доходів.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 159, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 159 Відповідно до Законів України «Про засади функціонування ринку природного газу» ( 2467-17 ), «Про природні монополії»( 1682-14 ) та Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», до Методики розрахунку тарифів на транспортування та постачання природного газу для підприємств з газопостачання та газифікації( v0983227-02 ), затвердженої постановою НКРЕ від 04.09.2002 № 983, та Процедури встановлення та перегляду тарифів на послуги з транспортування, розподілу, постачання природного газу, закачування, зберігання та відбору природного газу ( z0685-13 ), затвердженої постановою НКРЕ від 03.04.2013 № 369, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Екс-прем’єра Таджикистану заарештували на 40 діб

    Український суд заарештував на 40 діб екс-премєра Таджикистану, що його затримали 5 лютого в аеропорту Бориспіль.

    Берегині 150-річної школи

    Деякі лаконічні біографії насправді виявляються значно глибшими, ніж здаються на перший погляд. Як, приміром, життєвий шлях Наталії Халімон. Вона народилася й виросла у селі Ковчин Куликівського ...

    Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2001 р. № 1090 і від 23 лютого 2011 р. № 129, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2001 р. № 1090 і від 23 лютого 2011 р. № 129 Кабінет Міністрів України постановляє:

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa