• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

За незаконно вбитого лося браконьєри заплатять 40 тисяч гривень

    За незаконно вбитого лося браконьєри заплатять 40 тисяч гривеньКабінет Міністрів України посилив відповідальність за порушення законодавства про природно-заповідний фонд. Штрафи за незаконну вирубку дерев, знищення диких тварин і птахів і забруднення земель зростуть у середньому в п'ять разів, передає УНН з посиланням на «Комерсант-Україна».

    Постанова «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди від порушень законодавства про природно-заповідний фонд» вчора було ухвалене на засіданні Кабміну. Документ розроблений Міністерством екології та природних ресурсів. Він скасовує аналогічну постанову від 1998 року і значно збільшує штрафи за знищення флори і фауни, засмічення територій і несанкціонований в'їзд транспорту в заповідники і заказники.

    «Підвищення штрафів посилить схоронність природно-заповідного фонду і збільшить надходження до бюджету», — повідомив виданню директор департаменту заповідної справи Мінекології Віктор Канцурак. Об'єктів природно-заповідного фонду — заповідників, заказників, ландшафтних парків — в Україні налічується 7600. Їх площа складає близько 7% загальної території країни.

    За новими правилами, максимальний штраф за незаконно зрубане дерево складе 6066 грн (раніше — 1103 грн). Посилюється також відповідальність за незаконний сінокіс: 18,2 тис. грн за 1 га (3 тис. грн) і самовільне випас худоби: 273 грн (30 грн). Незаконний збір грибів буде тарифікуватися по 27 грн за одиницю (5 грн/шт), а ягід — 137 грн за 1 кг (25 грн/кг).

    Крім того, багато разів збільшуються штрафи за незаконне знищення тварин. Так, за вбивство лося доведеться заплатити 40 тис. грн (2 тис. грн), козулі — 8,8 тис. грн (860 грн), лисиці — 2,6 тис. грн (550 грн). Любителям несанкціонованої полювання доведеться заплатити 1824 грн штрафу (350 грн) за ондатру і 938 грн — за зайця (180 грн). Найменше штраф за знищення степової миші — 26 грн.

    Те ж стосується і птахів. Наприклад, штраф за фазана складе 939 грн, за дикого гусака — на 1 грн менше, а за перепела — 469 грн (раніше — все по 180 грн). При цьому покарання за незаконний вилов риби складе, зокрема, за осетрових — 4513 грн/шт (раніше — 550 грн), сома — 752 грн (94 грн), щуку — 903 грн (55 грн). За молюсків доведеться заплатити по 2,5 тис. грн/т (480 грн).

    Несанкціонований проїзд транспорту по об'єктах природно-заповідного фонду обійдеться в 208 грн за легковий автомобіль (40 грн) і 286 грн — за автобус (55 грн). Штраф за посадку вертольота становитиме 10,4 тис. грн (2 тис. грн). У документі вказується, що штрафи не застосовуються, якщо природі було завдано збитків при порятунку людей і в інших надзвичайних ситуаціях.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    У Стамбулі згорів 42-поверховий хмарочос

    У Стамбулі згорів Polat Tower, де розміщені престижні офіси та люксові апартаменти.Сотні людей довелося евакуювати вранці 17 липня через сильну пожежу в хмарочосі Polat Tower в Стамбулі. Чорний ...

    Посягательство на территориальную целостность будет грозить лишением свободы пожизненно

    Парламент принял в целом Закон о внесении изменений в Уголовный кодекс Украины (относительно ответственности за преступления против основ национальной безопасности Украины) (№4524-1) авторства ...

    Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 051/o «Карта хворого, який підлягає лікуванню променевою терапією», Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435 Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. Хобзей ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa