• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Місцеві судді судити не можуть

    Місцеві судді судити  не можуть

    Щодо справи «врадіївських насильників» не виключена перекваліфікація

    Причетність усіх трьох підозрюваних по «врадіївській справі» до пограбування, жорстокого побиття і згвалтування 29-річної Ірини Крашкової підтверджена. Про це заявив прокурор Миколаївської області Андрій Курись. За його словами, слідчими призначено і проведено понад 30 експертиз. «У результаті проведених експертних досліджень видобуто достатньо даних, які підтверджують причетність підозрюваних осіб до вчинення злочину щодо Ірини Крашкової, — зазначив Андрій Курись. — Які саме експертизи, які конкретні дані ми отримали — все стане відомо після того, як сторони ознайомляться з матеріалами. Ми очікуємо результатів ще десяти експертиз».

    На запитання «УК», які безперечні докази, окрім свідчень потерпілої та результатів експертиз мають у розпорядженні слідчі, обласний прокурор відповів таке: «Крім проведених експертиз, у слідчих достатньо матеріалів, які підтверджують причетність підозрюваних до скоєння злочину. Нині тільки один підозрюваний дає свідчення, інші двоє відмовляються від співпраці».

    У Врадіївці триває слідство — і у справі Крашкової, і щодо бунту біля райвідділу. Фото з сайту glavnoe.ua

    Обласна прокуратура зацікавлена в тому, щоб у якомога коротші терміни спрямувати справу до суду. Але існують процесуальні «перепони». Слідчі мають виконати всі дії протягом двох місяців. Відповідно до нового КПК, цей термін може бути продовжено і до 12 місяців, утім, на думку прокуратури, краще, щоб усе відбувалося «в розумних межах». Водночас кожна сторона має адвокатів. Потерпіла — трьох захисників, підозрювані — чотирьох. Ці люди повинні ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, які вміщують не один том. Скільки їм знадобиться часу, не знає ніхто. Прокурор області запевняє, що зловживати правами і зволікати з ознайомленням із матеріалами справи не дозволять.

    Стало відомо, що адвокати Крашкової наполягають на перекваліфікації справи, тобто хочуть розцінювати дії насильників, як «закінчений замах на умисне вбивство». Прокурор області не заперечив, що у прокуратури також є подібні наміри: «Правильно буде, якщо кваліфікація винних осіб буде визначена до направлення справи до суду».

    До речі, Андрій Курись відповів і на запитання стосовно термінів направлення до суду, судового засідання взагалі та можливості його проведення у Врадіївці. Річ у тому, що навіть приміщення Врадіївського суду не відповідає вимогам, які мають бути при слуханні справ про особливо тяжкі злочини. Немає там приміщення, яке вмістило б велику кількість людей, бажаючих бути присутніми у суді. Немає необхідних запобіжних заходів. Не виключена можливість раптового замаху на підозрюваних з боку місцевих жителів.

    До того ж, як повідомив обласний прокурор «Урядовому кур’єру», з чотирьох суддів Врадіївського суду троє були задіяні у досудовому слідстві щодо цієї справи. Тож, відповідно до КПК, вони не мають права бути суддями на процесі. А всього у Врадіївці четверо суддів. Суд має складатися з трьох або з суду присяжних, якщо буде така вимога від підозрюваних. Висновок єдиний — найімовірніше, за рішенням Апеляційного суду області або колегії суддів, судове засідання щодо справи Ірини Крашкової відбудеться або в Миколаєві, або у Первомайську.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Экс-министр энергетики и угольной промышленности объявлен в розыск, – О.Махницкий

    Бывший министр энергетики и угольной промышленности Украины Эдуард Ставицкий объявлен в розыск. Об этом сегодня на брифинге заявил исполняющий обязанности Генерального прокурора Украины Олег ...

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1650, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1650 Відповідно до Законів України "Про засади функціонування ринку природного газу"( 2467-17 ), "Про природні монополії"( 1682-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" та постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 28.11.2011 № 2255( z1502-11 ) "Про затвердження порядку формування інвестиційних програм газопостачальних, газорозподільних, газотранспортних та газозберігаючих підприємств", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 22.12.2011 за № 1502/20240, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    За бесплатной правовой помощью обратились 75 задержанных активистов

    С 21:00 18 февраля до 15:00 20 февраля в Киевский городской центр по предоставлению бесплатной правовой помощи поступило 75 сообщений о задержании лиц по подозрению в совершении уголовного преступления ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa