• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Рівень комфорту — європейський, тарифи — вітчизняні

    Рівень комфорту — європейський, тарифи — вітчизняні

    Львів отримає гроші на модернізацію теплопостачання

    Говорити за такої спекотної погоди про теплопостачання ніби й не випадає: до зими ж далеко! Та у Львові переконані, що літо — саме час зайнятися підготовкою до зими. Так має чинити добрий господар. Та де знайти фінанси? Йдеться ж про мільйонні вкладення! Однак у місті знають, де взяти дешеві гроші, — не перший рік співпрацюють з Європейським банком реконструкції та розвитку. А в цій фінансовій інституції знають і позичальника: авторитет відповідального клієнта, власне, й відкрив українському місту «зелене» світло на отримання позики ЄБРР для модернізації локального централізованого теплопостачання в Україні.

    Найбільший грант

    А вже куди спрямувати отримані кошти, в ЛКП «Львівтеплоенерго» давно чітко сплановано. Їх інвестують у модернізацію та реконструкцію централізованого теплопостачання в місті. Відтак Львів матиме енергоефективну систему теплопостачання, водночас істотно зменшаться експлуатаційні витрати, будуть розв’язані проблеми екологічного характеру, адже вдасться знизити викиди в атмосферу вуглекислого газу. Довгоочікувані угоди муніципальна влада Львова днями підписала з європейськими фінансовими інституціями у Львівській міській раді.

    Львів отримає від ЄБРР позику в 20 мільйонів євро на вигідних умовах (5% річних), терміном на 13 років. Ці кошти спрямують на реконструкцію й модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів і встановлення систем контролю. Це дуже велика і конче потрібна міському комунальному підприємству інвестиція, наголосив міський голова Андрій Садовий. А 10 мільйонів євро, за словами посадовця, — це грантові кошти, які Львів отримає як подарунок для громади і які будуть використані для поліпшення теплопостачання в місті. Зокрема встановлять індивідуальні теплові пункти (ІТП), і ця угода більше стосується споживачів, населення. Згадана грантова угода — одна з найбільших в Україні, які дотепер надавали для розв’язання проб?лем енергозбереження.

    — Ці угоди надзвичайно важливі для міста. Йдеться про якість проживання людей. Це і встановлення великої кількості ІТП, і диспетчеризація підприємства. Це підвищить якість послуг, оптимізує всі процеси.

    І підніме рівень працівників, систематизує роботу, завдяки чому подача тепла у Львові не відрізнятиметься від теплопостачання у європейських столицях, — розповів Львівський міський голова Андрій Садовий.

    Економію вже порахували

    Реалізувавши цей проект, теплопостачальники щорічно економитимуть використання природного газу (майже 7 мільйонів кубометрів), електроенергії (2900 МВт), води (15900 метрів кубічних). На 80 тисяч тонн за рік скоротяться викиди вуглекислого газу. Після завершення проекту майже в половину помешкань міста подаватимуть якісне тепло, а в крани — екологічно чисту гарячу воду.

    Львів’яни, звісно, за таку модернізацію, бо, як і жителі інших міст, потерпають через перманентні аварії на тепло?трасах, холодні батареї у помешканнях, вимушений оплачений «холодомор» (домогтися перерахунку непросто — знає кожен, хто пробував відвоювати хоч гривню в комунальників). Та не менше їх цікавить, як реконструкція вплине на тарифи. Фахівці переконують: модернізація системи теплопостачання кишень львів’ян не спустошить. Натомість збільшиться надійність роботи всіх підрозділів — планується замінити обладнання, місце якого радше в музеї, адже термін експлуатації його давно минув (30—60 років), тому втрати в мережах сягають 40%. Завдяки реконструкції втрати зменшаться до 6—7%.

    Основні роботи розпочнуться наступного року, а до кінця нинішнього необхідно пройти всі тендерні процедури, погодження. Після чого будуть оголошені міжнародні тендери та визначені переможці. Контролюватимуть реалізацію проекту фахівці, яких визначить банківська установа. Це вигідно громаді міста, позаяк гарантуватиме надійність роботи і забезпечить мінімальні затрати.

    Як повертати кредит?

    — Це окупний проект. Відшкодовуватимемо кредит та сплачуватимемо відсотки власним коштом і зекономленими фінансовими ресурсами. На першому етапі розпочнемо зі зменшення затрат енергоносіїв, — розповів директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж. — За рахунок цієї економії повертатимемо кредит у перші 10 років. В перспективі економія стане основою, бо в енергетиці надійність когенераційних установок і мереж розрахована до 30 років.

    Матимуть користь і мешканці будинків, тепло для яких вироблятимуть ІТП. В будинку теплоносій можна використовувати як на гарячу воду, так і на опалення, а вже самі люди визначатимуть правила й режими споживання. До того ж, власникам помешкань не треба буде чекати початку сезону опалення — за необхідності його можна ввімкнути швидше та відрегулювати. За словами Степана Пакіжа, за грантові кошти в середніх за розміром будинках облаштують 1 ІТП, у великих — 2 ІТП.

    — Це найбільший грант, який ми підписали в Україні, — наголосив керівник Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) Андерс Люнд. — Львів, і зокрема ЛМКП «Львівтеплоенерго», став першим українським містом, який отримає таку велику суму від фонду, що надає українським муніципалітетам гранти. Головні донори цих фондів — Швеція, Сполучені Штати, Євросоюз та інші країни. Одним з донорів є також Україна. Програма економічної ефективності та довкілля підписала вже 5 договорів з різними муніципалітетами України. Сьогоднішній договір стосується гранту на 10 мільйонів євро між Львовом, комунальним підприємством та банком. І це дуже добрий продукт, який має великі переваги для міста, для підприємства, мешканців та довкілля. Вигідний проект ще й тим, що його можна зменшити чи збільшити у масштабах і застосувати до інших міст України. Численні компоненти можна використовувати окремо або в сукупності, як це робиться у Львові. Львів може стати таким собі адвокатом, який заохочуватиме енергоефективність серед інших міст України.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 01.07.2013 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Про внесення змін до рішення НКЦПФР від 02 серпня 2012 року № 1099 «Про типові програми навчання фахівців з питань фондового ринку», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про внесення змін до рішення НКЦПФР від 02 серпня 2012 року № 1099 «Про типові програми навчання фахівців з питань фондового ринку» На виконання пункту 1.1 Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку( z0584-96 ), затвердженого наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24 вересня 1996 року № 215, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 08 жовтня 1996 року за № 584/1609 (із змінами), пункту 3 рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 грудня 2001 року( z0035-02 ), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 16 січня 2002 року за № 35/6323 «Щодо порядку продовження терміну дії та отримання сертифікатів особами, що здійснюють професійну діяльність з цінними паперами в Україні», та у зв'язку з розвитком чинного законодавства Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

    МАФія: шукайте архітектора

    Недаремно кажуть, що весна загострює людські почуття. Та не лише позитивні, радісні, а зокрема й таке, як відраза до незугарної довколишньої картини, яку щодень спостерігають городяни та гості ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa