• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Чому не виплачують допомогу та не оформляють субсидію?

    Чому не виплачують допомогу та не оформляють субсидію?

    Я одинока мати, інвалід ІІ групи загального захворювання. Також разом зі мною живе моя мати, якій 82 роки, учасник війни, лежача хвора людина. Коли мій син навчався у школі, певний час я отримувала соціальну допомогу та допомогу як одинока мати. А потім раптово їх виплачувати перестали. Коли я поскаржилася, їх виплатили за кілька місяців. Потім суттєво ці допомоги зменшили. А зрештою, коли хлопець вступив до вишу, їх взагалі відмінили. І коли він навчався в аспірантурі, ми нічого не отримували також. Хоч я документально доводила, що родина моя малозабезпечена, змушені жити на мою невелику пенсію, ніхто до мене не дослухався.

    Хочу дізнатися, чи це було правомірно?

    Також у 2010 році я звернулася по субсидію на комунальні послуги. Але її нарахували якось так, що врешті я сплачую за комуналку повністю. Вважаю, що права моєї родини тут також порушуються. Адже я — пенсіонерка, син — аспірант, моя мама — ветеран праці і учасник війни. Та знову-таки на це ніхто не зважає.

    Як моїй родині захистити свої права на отримання соціальної допомоги та субсидії?

    Р. СЕРБЕНЮК, м. Вінниця

    Віталій МУЩИНІН, директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики:

    — Відповідно до пункту 5 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів №1751 від 27 грудня 2001 року, одинока мати має право на отримання допомоги на дітей віком з 18 до 23 років, якщо діти навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах І—ІV рівня акредитації та у професійно-технічних навчальних закладах. Виплата на дітей одиноким матерям продовжується на підставі довідки навчального закладу — до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

    За повідомленням головного управління праці і соціального захисту населення Вінницької облдержадміністрації, ви проживаєте разом із матір’ю та сином 1988 р. н. Ви перебуваєте на обліку в управлінні Пенсійного фонду Вінниці та отримуєте пенсію з 01.01.2013 року в розмірі 994 гривні щомісячно.

    Крім того, відповідно до Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» ви отримували в управлінні праці та соціального захисту населення допомогу на дитину одинокій матері з 02 вересня 1988 року по 31 серпня 2010 року.

    Після надання вами у листопаді 2010 року довідки про те, що ваш син навчається в аспірантурі з відривом від виробництва, для продовження виплати допомоги на дитину одинокій матері з 01.09.2010 року не було законних підстав, оскільки відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 1 березня 1999 року № 309 «Про затвердження Положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів» даний заклад є науковою установою і не має рівня акредитації, а навчання в аспірантурі є підготовкою наукових кадрів вищої кваліфікації.

    Зазначена допомога призначена та виплачена в повному обсязі згідно з вимогами чинного законодавства.

    Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 21.10.1995 року №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів від 22.09.1997 року № 1050), субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів обов’язкового відсотка платежу. При цьому норма володіння чи користування загальною площею житла та нормативи користування комунальними послугами встановлюються враховуючи 21 кв. метр на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

    За умови призначення житлової субсидії громадяни, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), сплачують за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання послуг 15% середньомісячного сукупного доходу.

    Якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни, розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування зазначеними послугами за умови призначення житлової субсидії становить 10% середньомісячного сукупного доходу.

    Розмір субсидії розраховується виходячи з обсягів фактичного споживання послуг у попередньому періоді, але не більше від установлених норм.

    При призначенні субсидії визначається її орієнтовний розмір. Остаточний розмір обраховується після закінчення терміну дії субсидії та отримання відомостей від організації, яка надає послуги, про фактичні обсяги їх споживання.

    За інформацією головного управління праці і соціального захисту населення Вінницької облдержадміністрації, вам було призначено житлову субсидію з 01.11.2010 року до 30.04.2011 року на площу 73,5 м2 з урахуванням пільги учасника війни, на яку має право ваша матір. До розрахунку взято фактичне використання газу за попередній опалювальний період (515,26 куб. м за місяць). Обов’язковий платіж становив 503,82 гривні (15% середньомісячного сукупного доходу сім’ї). Оскільки вартість послуг у межах норм споживання не перевищила обов’язкову частку плати, остаточний розмір субсидії розраховувався на підставі інформації про фактичне використання послуг.

    За термін з жовтня 2010 року по квітень 2011 року фактично спожито газу менше, ніж у попередньому опалювальному періоді. Вартість послуг була менша, ніж обов’язковий платіж, тому ви мали сплачувати фактично спожиті послуги.

    За призначенням житлової субсидії на наступний період вам необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Для пацієнтів «Фрезеніуса» шукають статтю

    У тому, що питання обслуговування хворих на ниркову недостатність, які лікуються в черкаському гемодіалізному центрі Фрезеніус, знову загострилося, дивного нічого немає. Адже, як і торік, позначається ...

    Про переоформлення ліцензії на вид господарської діяльності - експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про переоформлення ліцензії на вид господарської діяльності — експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування Відповідно до Законів України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування"( 2953-14 ), "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ( 1775-14 ), постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698( 1698-2000-п ) "Про затвердження переліку органів ліцензування", наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 08.08.2002 № 244( z0704-02 ) "Про Порядок видачі ліцензій на вид господарської діяльності — експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, матриць", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.08.2002 за № 704/6992, та наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.03.2013 № 321 ( v0321731-13 ) "Деякі питання прийняття та оформлення рішень з питань ліцензування" НАКАЗУЮ:

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "ОЛІМП ЕССЕТ ІНВЕСТМЕНТ" до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, відповідно до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами)( z0864-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26 травня 2006 року № 341 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 24 липня 2006 року за № 864/12738 (зі змінами та доповненнями), НАКАЗУЮ:

    Трагедії «Норд-Оста» – 10 років

    У Москві у десяті роковини згадують жертв трагічних подій у Театральному центрі на Дубровці, де 23 жовтня 2002 року терористи захопили в заручники глядачів мюзиклу Норд-Ост.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa