Вже 16 країн ЄС є причетними до скандалу навколо конячого м’яса, яке продавали під виглядом яловичого. Водночас Румунія відкинула обвинувачення в неправильній маркировці конини. У Брюсселі міністри з кількох країн ЄС обговорюють, як уникнути подібних проблем у майбутньому.
Говорить Оуен Патерсон, британський міністр довкілля і харчових продуктів:
«Я хотів би, щоб організації харчових стандартів країн-членів обмінювалися інформацією, й обмінювалися дуже швидко, таким чином інші країни могли б вжити заходів. Я думаю, що ми занадто повільно все робимо».
Саймон Ковні, міністр сільського господарства Ірландії, пропонує посилити контроль:
«Нам потрібно й виконання існуючих правил, й, можливо, додаткове тестування. Особисто я думаю, що ми повинні перевіряти ДНК у системі поставок харчів».
Бенуа Амон, французький міністр у справах споживачів:
«Ми сподіваємося, що європейські правила зміняться й на етикетках напівфабрикатів будуть вказувати, яке там міститься м’ясо».
«Єврокомісія не припиняє повторювати: на даному етапі не йдеться про санітарну кризу. Однак на Брюссель тиснуть, щоб той посилив правила й продемонстрував здатність впливати на промисловість, яка дедалі більше заплутує сліди»,- передає з Брюсселя кореспондентка Євроньюз Одре Тільв.