• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Царська хвороба, або Чому Наполеон програв Ватерлоо

    Царська хвороба, або Чому Наполеон програв Ватерлоо

    Принаймні раз на рік усі, кому за сорок, мають проходити огляд у проктолога

    Про це не говорять уголос. Коли в людини болить серце, вона не соромиться в цьому зізнатися. А спробуйте сказати прилюдно, що у вас геморой! Мало хто наважиться на такий подвиг. Утім, проктологи впевнені, що генератор, який модулює соціальну гідність людини, — зовсім не серце, як зазвичай вважають. Найсильніший вплив на нашу самоповагу має… пряма кишка. Соціальною істотою нас передовсім робить маленький м’яз із назвою сфінктер. Саме йому ми зобов’язані тим, що можемо тримати в шорах природні відправлення організму. Поки все нормально, людина навіть не підозрює, якою владою над світом володіє. А варто сфінктеру вийти з ладу, його власник перетворюється на ізгоя.

    — Причини недостатності сфінктера прямої кишки різні, — розповідає завідувач проктологічного відділення клінічної лікарні № 18 Мирослав Криворук. — Це можуть бути запальні процеси, розриви, наслідки пологів або операцій на прямій кишці, травми хребта. У більшості випадків пацієнтам можна допомогти, якщо вони вчасно звернулися. Ми вже зробили багато подібних операцій, методика добре відпрацьована. На жаль, зазвичай пацієнт, якому потрібно показатися лікареві, соромиться і чекає до останнього, поки біль і кровотеча не змусять його бігти в лікарню. Часто виявляється, що вже занадто пізно. Як правило, проктологію пов’язують здебільшого з однією хворобою — гемороєм. Але це далеко не так. Нині відомо понад 60 захворювань прямої кишки (злоякісні й доброякісні пухлини, запальні й дифузні захворювання, неспецифічні коліти, дисфункції кишечника й аномалії розвитку). Перебіг деяких захворювань такий важкий, що людина стає інвалідом. Дифузний сімейний поліпоз, якщо його вчасно не виявити і не лікувати, може призвести до летального кінця. Сучасні методи обстеження здатні виявити поліпоз у дитини ще в утробі матері, але пацієнти часто приходять в останній стадії захворювання, коли зробити вже нічого не можна.

    Берегти пряму кишку треба ще й тому, що вона орган ексклюзивний. Вийде з ладу — нічим не заміниш. Але усвідомлюючи, що профілактика — справа добра, ми часто кидаємося в іншу крайність. Наслухавшись страшилок про шлаки в прямій кишці, починаємо її люто чистити. Численні фірми, що займаються колопроктологією, обіцяють чудеса зцілення. Рекламуючи голлівудське очищення кишечника, ділки від медицини забувають розповісти про протипоказання методу. А їх чимало.

    — Колопроктологію можна робити тільки після ретельного обстеження, — радить Мирослав Криворук. — Деякі захворювання прямої кишки мають абсолютні протипоказання для цієї процедури. Наприклад, при дивертикулярній хворобі (випинання стінки прямої кишки) вода може призвести до її розриву, а це гарантований перитоніт. Крім того, я не радив би захоплюватися колопроктологією. Багато хто вважає: якщо часто чистити кишечник, він працюватиме як годинник. Це неправда. Навпаки: зайві клізми викликають звикання, і кишечник згодом відвикає працювати самостійно. Здоровій людині клізми не потрібні, достатньо дотримуватися раціональної дієти. Наш кишечник — дуже розумний орган, він здатний до самоочищення. Користуючись медичною необізнаністю людей, фірми цинічно заробляють на них. До речі, за кордоном раз на півроку обстежитися у проктолога — так само звично, як регулярне відвідування стоматолога. А в нас, за статистикою, понад 70 відсотків тих, хто страждає на захворювання кишечника, — люди працездатного віку. На жаль, на профілактичний огляд приходять одиниці.

    ЦІКАВО ЗНАТИ

    Про геморой писав ще Гіппократ. Є згадки про це захворювання і в рукописах Стародавнього Єгипту. На Русі геморой був відомий як царська хвороба. Історики свідчать, що на цю хворобу страждали царі Борис Годунов, Олексій Михайлович і Петро III. Деякі історики вважають, що саме через гострий приступ геморою Наполеон програв битву при Ватерлоо.

    ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

    Гастрономічні передумови геморою:

    ♦ зловживання гострою їжею і алкоголем;

    ♦ пристрасть до бутербродної їжі;

    ♦ відсутність у раціоні достатньої кількості рослинної клітковини.

    Сидяча робота — теж серйозні чинники ризику, адже це сприяє застою крові в малому тазі й порушує подачу кисню до стінок венозних судин.

    ПОРАДИ ФАХІВЦЯ

    ♦ Передусім потрібно дотримуватися водного балансу. Щодня варто випивати не менше 1,5 літра рідини. Сир, кефір, йогурт — цілющий бальзам для шлунка і кишечника. — Обов’язково вживати хоча б раз на день рідку страву (суп, борщ). М’ясо краще відварне. Дуже корисна риба — будь-яка, крім копченої.

    ♦ Справжнє свято влаштує кишечникові відварений буряк. Крім того, що він має виражену послаблювальну дію, буряк ще й чудовий природний сорбент, який збирає і виводить з організму шлаки.

    ♦ Не варто відмовлятися від українського женьшеню — часнику. Завдяки фітонцидним речовинам часник стерилізує кишечник.

    ♦ Корисні каші (особливо гарбузова) та овочеві салати.

    ♦ Починайте ранок зі склянки чистої сирої води або фруктового (морквяного, сливового) соку. Хоч би як ви поспішали, виділіть трохи часу на зарядку, а потім — легкий сніданок.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку Відповідно до пункту 11 глави 4 Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку ( z0976-06 ), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку 23.06.2006 № 432 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.08.2006 за № 976/12850 (із змінами) (далі — Порядок), НАКАЗУЮ:

    У Кременчуці на дитячому автомайданчику розпочалися заняття з вивчення Правил дорожнього руху

    У місті Кременчуці з 17 квітня цього року на дитячому автомайданчику в парку Миру розпочалися заняття з вивчення Правил дорожнього руху учнями шкіл міста Кременчука та Кременчуцького району.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa