• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковського В.Г., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 8 серпня 2012 року за № 21-36-7844, Центральна виборча комісіяЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

  1. від 10 серпня 2012 року № 266
  2. Про скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковського В. Г., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 8 серпня 2012 року за № 21-36-7844

    До Центральної виборчої комісії 8 серпня 2012 року надійшла скарга кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковського Володимира Григоровича, в якій він просить "визнати дії щодо розміщення білбордів агітаційного характеру за Кучера М.І. в м. Ладижин такими, що порушують норми Закону України "Про вибори народних депутатів України"( 4061-17 ), та оголосити попередження кандидату у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 на чергових виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року Кучеру Миколі Івановичу".

    Суб’єкт звернення зі скаргою обґрунтовує свої вимоги тим, що з 3 серпня 2012 року в місті Ладижин Вінницької області встановлено три білборди, що містять передвиборну агітацію за кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Кучера М.І., що, на думку Волковського В. Г., є порушенням статті 48( 4061-17 ), пункту 3 частини другої статті 61 Закону України( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України" (далі — Закон) у частині здійснення передвиборної агітації виключно за рахунок коштів виборчого фонду кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі та частини першої статті 70 Закону( 4061-17 ).

    На виконання частини десятої статті 111 Закону( 4061-17 ) копію скарги з доданими до неї документами 8 серпня 2012 року надіслано суб’єкту оскарження, якого повідомлено про можливість подати письмові пояснення по суті скарги.

    Пояснення суб’єкта оскарження до Центральної виборчої комісії не подавалися.

    Розглянувши скаргу та додані до неї матеріали, Центральна виборча комісія встановила.

    Постановою Центральної виборчої комісії від 3 серпня 2012 року № 147( v0147359-12 ) "Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування" зареєстровано кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Кучера Миколу Івановича.

    Відповідно до частини першої статті 70 Закону( 4061-17 ) політична партія, кандидати у народні депутати України від якої зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у народні депутати України мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у народні депутати України.

    Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до Закону( 4061-17 ), коштів виборчих фондів політичних партій, кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах. Використання власних коштів кандидатів у народні депутати України чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється (частина шоста статті 68 Закону( 4061-17 )).

    Згідно з частиною першою( 4061-17 ), пунктами 3( 4061-17 ), 5 частини другої статті 61 Закону( 4061-17 ) попередження політичній партії, кандидати у народні депутати України від якої включені до виборчого списку партії, або окремому кандидату у народні депутати України оголошується у разі встановлення судом при розгляді виборчого спору в порядку, передбаченому законом, факту використання кандидатом у народні депутати України, політичною партією при фінансуванні передвиборної агітації, крім коштів виборчого фонду, інших коштів, а також порушення політичною партією, кандидатом у народні депутати України обмежень щодо проведення передвиборної агітації, у тому числі за проведення агітації після 24 години останньої п’ятниці перед днем голосування.

    Відповідно до частин першої — третьої статті 112 Закону ( 4061-17 ) докази, на підставі яких виборча комісія встановлює наявність чи відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення суб’єкта звернення зі скаргою, суб’єкта оскарження чи заінтересованих осіб, та інші обставини, що мають значення для правильного розгляду скарги, надають виборчій комісії суб’єкт звернення зі скаргою, суб’єкт оскарження, заінтересовані особи.

    Якщо суб’єкт звернення, суб’єкт оскарження чи заінтересована особа не надасть докази для підтвердження обставин, на які він посилається, виборча комісія вирішує справу на основі наявних доказів.

    На підтвердження зазначених у скарзі обставин суб’єктом звернення зі скаргою надано акт від 6 серпня 2012 року, складений мешканцями міста Ладижин, про те, що 6 серпня 2012 року ними зафіксовано порушення вимог статті 70 Закону( 4061-17 ) з боку кандидата у народні депутати України Кучера М.І., яке виявилося у розміщенні у місті Ладижин трьох білбордів з ознаками агітації за вказаного кандидата у народні депутати України. Також додано три фотокартки білбордів із зображеннями Кучера М.І. й написами: "Нас єднає праця та довіра", "Допомога батькам — наш святий обов’язок!" та "Микола Кучер", з яких неможливо встановити час та місце їх розташування.

    Таким чином, суб’єктом звернення зі скаргою не надано доказів, які б свідчили про розміщення суб’єктом оскарження білбордів у місті Ладижин саме з 3 серпня 2012 року.

    Частиною другою статті 61 Конституції України( 254к/96-ВР ) встановлено, що юридична відповідальність особи має індивідуальний характер.

    Крім того, частиною п’ятою статті 112 Закону( 4061-17 ) передбачено, що обставини (факти), для доведення яких законом встановлено певні засоби доказування, не можуть доводитися іншими засобами доказування.

    Враховуючи положення частини другої статті 61 Закону( 4061-17 ), факт використання кандидатом у народні депутати України при фінансуванні передвиборної агітації, крім коштів виборчого фонду, інших коштів має бути встановлений судом.

    Відповідного рішення суду суб’єктом оскарження не надано. Разом з цим, подані суб’єктом оскарження акт від 6 серпня 2012 року та фотокартки не є належними доказами, що підтверджують факт використання кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Кучером М.І. при фінансуванні передвиборної агітації інших коштів, крім коштів виборчого фонду.

    Отже, суб’єктом звернення зі скаргою не доведено факт порушення суб’єктом оскарження обмежень щодо проведення передвиборної агітації, у тому числі використання при фінансуванні передвиборної агітації, крім коштів виборчого фонду, інших коштів.

    З огляду на викладене у Центральної виборчої комісії відсутні підстави для визнання дій кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Кучера М.І. такими, що не відповідають законодавству України про вибори народних депутатів України, а також для оголошення попередження зазначеному кандидату у народні депутати України, що обумовлює відмову у задоволенні скарги кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковського В. Г.

    Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 61( 4061-17 ), частин першої( 4061-17 ), другої( 4061-17 ), восьмої статті 108( 4061-17 ), частини першої статті 109( 4061-17 ), частини четвертої статті 111( 4061-17 ), статті 112( 4061-17 ), частин першої ( 4061-17 ), третьої( 4061-17 ), четвертої ( 4061-17 ), десятої статті 113 Закону України( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 — 13( 1932-15 ), частиною четвертою статті 14( 1932-15 ), частиною четвертою статті 15( 1932-15 ), частиною другою статті 27 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Відмовити у задоволенні скарги кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковського Володимира Григоровича.

    2. Цю постанову надіслати кандидатам у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 Волковському В. Г. та Кучеру М.І.

    Заступник Голови Центральної виборчої комісії

    А. МАГЕРА

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Прем’єра Китаю чекають у Києві

    Премєр-міністр Микола Азаров від імені уряду та від себе особисто привітав Лі Кецяна із вступом на посаду Премєра Державної Ради Китайської Народної Республіки.

    Про затвердження Порядку формування, ведення Єдиного реєстру виданих ліцензій на провадження діяльності у сфері використання ядерної енергії, Державна інспекція ядерного регулювання України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 9 липня 2013 р. за № 1141/23673 Про затвердження Порядку формування, ведення Єдиного реєстру виданих ліцензій на провадження діяльності у сфері використання ядерної енергії

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa