• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про видачу судового наказу про солідарне стягнення заборгованості за надані послуги водовідведення та водопостачання з ОСОБА_1 - Ленінський районний суд м. Харкова - Бородіна О. В.

  1. С У Д О В И Й НАКАЗ

16.12.2014

642/6513/13-ц

2-н/642/1510/13

С У Д О В И Й НАКАЗ

16 грудня 2013 року м. Харків

Суддя Ленінського районного суду м. Харкова Бородіна О.В., розглянувши заяву Комунального підприємства «Харківводоканал» ( 61013 м. Харків, вул. Шевченка, б. 2, рр 26004010085522, АКБ «Золоті ворота», МФО 351931, код ОКПО 03361715) про видачу судового наказу про солідарне стягнення заборгованості за надані послуги водовідведення та водопостачання з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, які мешкають за адресою: АДРЕСА_1, у розмірі 1329, 01 грн., із них інфляційних витрат у розмірі 4,04 грн., 3% річних від простроченої суми у розмірі 19,49 грн..

В обґрунтування своїх вимог заявник зазначив, що боржники мешкають за зазначеною адресою в заяві, є споживачами послуг з водовідведення та водопостачання, але за надані послуги не сплачують, у результаті чого за ними виникла заборгованість за користування послугами водовідведення з 01 серпня 2012 року по 30 червня 2013 року у розмірі 408, 76 грн., та водопостачання з 01 серпня 2012 року по 30 червня 2013 року у розмірі 896, 72 грн. Відповідно до ст. 68, 162 ЖК України плата за комунальні послуги береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами, строки внесення квартирної плати і плати за комунальні послуги. Наймач/власник зобов'язаний своєчасно вносити плату за житлово-комунальні послуги. Зазначені платежі вносяться в місячний термін.

Згідно зі ст. 67 ЖК України плата за комунальні послуги вноситься по затвердженим у встановленому порядку тарифам. Зазначені платежі вносяться в місячний термін.

Відповідно до вимог ст. 64 ч.1, ст. 156 ЖК України - повнолітні члени сім'ї наймача/власника житлового приміщення, проживаючими разом з ним, користуються нарівні з наймачем/власником усіма правами та несуть усі обов'язки по сплаті житлово-комунальних послуг, що випливають з договору найму жилого приміщення, несуть солідарну з наймачем/власником житлового приміщення майнову відповідальність по зобов'язанням, що випливають із зазначеного договору відповідно до діючого законодавства.

У відповідності до ч.2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3 % річних від простроченої суми.

У зв'язку з чим, заявником нарахована сума інфляційних витрат за час прострочення заборгованості у розмірі 4,04 грн. та три відсотки річних від простроченої суми у розмірі 19,49 грн.

Згідно до вимог ст. 96 ЦПК України судовий наказ може бути видано, у разі якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 % річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Таким чином, враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідним заяву Комунального підприємства каналізаційного господарства «Харківводоканал» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з послуг водовідведення та стягнення інфляційних витрат за час прострочення, 3% річних від простроченої суми задовольнити.

Керуючись ст.ст. 96,98, ЦПК України, ст. 64, 68, ЖК України,-

НАКАЗУЮ :

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, і.н. НОМЕР_1, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, і.н. НОМЕР_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, і.н. НОМЕР_3, які мешкають за адресою: АДРЕСА_1, на користь Комунального підприємства «Харківводоканал» (61013 м. Харків, вул. Шевченка, б.2, рр 26004010085522, АКБ «Золоті ворота», МФО 351931, код ОКПО 03361715) заборгованість за надані послуги з водовідведення у розмірі 408 (чотириста вісім) грн. 76 коп., водопостачання - у розмірі 896 (вісімсот дев'яносто шість) грн. 72 коп., інфляційні витрати у розмірі 4 (чотири) грн. 04 коп. та три відсотки річних від простроченої суми у розмірі 19 (дев'ятнадцять) грн. 49 коп.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, і.н. НОМЕР_1, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, і.н. НОМЕР_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, і.н. НОМЕР_3, які мешкають за адресою: АДРЕСА_1, на користь держави судовий збір у розмірі 114 грн. 70 коп.

Відповідно до ст. 105 ЦПК України повідомляємо, що Ви маєте право у разі заперечення проти вимог стягувача протягом десяти днів з дня отримання судового наказу подати заяву про його скасування.

Суддя: О.В. Бородіна

Дата видачі наказу: «__»___________ 20__ року.

Строк пред'явлення документу до виконання: один рік.

Дата набрання законної сили судовим наказом: «__»___________ 20__ року.

Суддя: О.В. Бородіна

Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

Про затвердження Порядку казначейського обслуговування операцій, пов’язаних з використанням коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, Кабінет Міністрів України

Зарахування платежів, що надходять від платників страхових внесків до Фонду, нарахованих та не сплачених до 1 січня 2011 р., сум фінансових санкцій, до підприємств, установ, організацій та фізичних ...

Изменен перечень видов публичной информации, распорядителем которой является Минюст

Министерство юстиции изъяло из перечня видов публичной информации, распорядителем которой является Минюст, информацию о результатах заседаний Комиссии по представлению предложений хозяйственному ...

Законопроект о дополнительном основании для пересмотра решений судов предлагают отклонить

Комитет по вопросам верховенства права и правосудия рекомендует парламенту отклонить проект закона о внесении изменения в некоторые законодательные акты Украины (относительно обеспечения права ...

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa