• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про стягнення заборгованості суд - Святошинський районний суд міста Києва - Величко Т. О.

  1. РІШЕННЯ
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ун. № 759/17205/13-ц

пр. № 2/759/669/14

21 жовтня 2014 року Святошинський районний суд м.Києва в складі:

головуючої судді : Т.О. Величко

при секретарі: А.В. Самайда

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві цивільну справу за позовом ПАТ «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості суд ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач у справі звернувся до суду із вказаним позовом до відповідача, посилаючись на те, що відповідно до укладеного договору бн від 18.04.2008 року ОСОБА_1 отримла кредит у розмірі 3000 грн. у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 24% на рік на суму залишку заборгованості за кредитом з кінцевим терміном повернення, що відповідає строку дії картки. Позивач зазначав, що відповідач підписав заяв на отримання кредиту ознайомився із умовами кредитування, що підтверджено його підписом у заяві. Вважаючи вказану заяву на отримання кредиту та умови кредитування договором приєднання у порядкуст.634 ЦК України позивач просить суд позов задовольнити та стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість за кредитом у розмірі 2812,00 грн., заборгованість по процентам за користування кредитом у розмірі 11978,29 грн..,заборгованість по комісії за користування кредитом розмірі 6825 ,00грн. 500 грн.00 коп- штраф( фіксована частина) та 1080,76 грн. штраф (процентна складова). Всього на суму 23196,05грн. та судові витрати.

В судовому засіданні представник позивача підтримала вимоги позову та просила суд позов задовольнити.

У судовому засіданні відповідач належним чином повідомлений не з»явився заяв про поважні причини неявки не подав, а тому суд вважає за можливе розглядати справу за відсутністю і відповідача у порядку ст. 224 ЦПК України.

Заслухавши пояснення позивача у справі, дослідивши матеріали справи, оцінюючи в сукупності зібрані по справі докази, суд вважає, що позов не підлягає задоволенню у повному обсязі.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_1 заповнив бланк заяви ( а.с.8) де повідомила про своє місце проживання, місце роботи, наявність майна, розмір доходу та банком було зазначено види банківських послуг. Вказана заяв підписана від імені невідомої особи, прізвище відсутнє з одного боку та кредитним менеджером Сологуб М.В.. від Банку з іншого боку, також відсутня інформація : підпис та прізвище позичальника про отримання кредитної карти та ПІН коду.

Судом встановлено, що заяви про особисті відомості відповідача долучено Умови та правила представлення банківських послуг. ( а.с.9-12).

Позивач у судовому засідання повідомив що надана суду заява та умови правила представлення банківських послуг підписані з боку відповідача та від імені банку з кредитного експерта, є правочином без номеру та дати та є Договором приєднання у розумінні ст. 634 ЦК України а тому Договір не складався та не підписувався уповноваженим зі сторони Банку.

Судом встановлено, що згідно заяви ( а.с.9), передбачено надання пам»ятки клієнту що є невід»ємною частиною договору лише у випадку оформлення та видачі платіжної карки за кредитною схемою. Але пам»ятка підписана відповідачем ОСОБА_1 до суду у якості доказів суду надано не було.

Також позивач не довів доказами, що від імені Банку уповноважено кредитного менеджера Сологуб М.В. укаладати договори від імені позивача.

Судом встановлено, що позивач в обґрунтування заявлених позовних вимог не надав суду доказів щодо відкриття карткового рахунку на ім»я відповідача, рух коштів по цьому рахунку, договору про відкриття кредитної лінії тощо.

Відповідно до ст. 57 ЦПК України доказами є будь-які фактичні данні, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці данні встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко-і відеозаписів, висновків експертів.

Відповідно до ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов»язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов»язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ст. 610 ЦК України порушенням зобов»язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов»язання

(неналежне виконання).

Відповідно до ст. 611 ЦК України у разі порушення зобов»язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст. 629 ЦК України договір є обов»язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ч.2 ст.207 ЦК України правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами. Уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю,законом або іншими актами цивільного законодавства та скріплюються печаткою.

Відповідно до ст. 208 ЦК України у письмовій формі належить вчиняти правочин між фізичною та юридичною особою, крім правочинів передбачених ч.1 ст. 206 ЦК України.

Як вбачається із доказів поданих позивачем обґрунтування позовних вимог правочин на оформлення та відкриття кредитної картки суду не надано, не надано доказів про рух коштів а відкритому картковому рахунку відповідача та номер карткового рахунку, доказів про отримання кредитної картки відповідачем, не наданий договір бн від 18.04.2008 року на який посилається позивач у позовній заяві, який підписаний уповноваженими особами, а тому на думку суду позивачем позов не доведений за відсутності належних та допустимих доказів і позов задоволенню не підлягає.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України судові витрати не підлягають відшкодуванню, що підтверджені квитанціями.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 6,11,14,15,16, 207,208, 525,526,610,611,629 ЦК України, ст.ст. 10,11, 60, 88, 208-208, 212-218,294 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

У задоволенні позову ПАТ «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - відмовити.

Заочне рішення суду може бути переглянуто судом за письмовою зачвою відповідача протягом десяти днів з часу отримання копії рішення суду.

Рішення може бути оскаржено позивачем до Апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва, шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з часу його проголошення. А у разі відсутності осіб, які брали участь у справі, протягом десяти днів з дня отримання копії рішення цього суду, при цьому строк на апеляційне оскарження відраховується з часу залишення без задоволення заяви про перегляд заочного рішення суду.

Суддя: Т.О. Величко

Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

Про внесення змін до додатка № 4 до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277, Президент України

Указ  Президента України 1. Внести до додатка № 4 до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277( 277/2002 ) "Про переліки посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами" (в редакції Указу від 23 червня 2011 року № 706, зі змінами, внесеними Указом від 2 квітня 2012 року № 238) такі зміни:

А ця ялинка з лісу прийшла?!

Ялинка королева новорічних свят, яка створює настрій і приховує подарунки. Журналісти Урядового курєра прикрашали лісових красунь, ловили браконьєрів, що нищать їх, та подивилися новинки для ...

Біля посольства Франції у Лівії прогримів вибух: двоє людей поранено

Начинений вибухівкою автомобіль вибухнув у Тріполі біля будинку посольства Франції, внаслідок чого поранено два охоронці диппредставництва.

Черга з добрих справ

Десятки студентів медичного коледжу Буковинського державного медуніверситету та інших навчальних закладів міста, пересічних чернівчан відгукнулись на запрошення медиків і звернулися у відділення ...

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa