• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про стан роботи з виконання актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації державної кадрової політики, Державна служба України з надзвичайних ситуаційКОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

РІШЕННЯ

  1. 14.11.2013  № 22
  2. Про стан роботи з виконання актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації державної кадрової політики

    Розглянувши інформацію про стан реалізації державної кадрової політики, колегія відзначає, що робота у сфері кадрової політики ДСНС України у 2013 році була організована і проводилась відповідно до вимог законів України, актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України. Основні зусилля у цій роботі були направлені на кадрове забезпечення заходів щодо утворення Державної служби України з надзвичайних ситуацій відповідно до Указу Президента України від 24 грудня 2012 р. № 726( 726/2012 ).

    Так, Кабінетом Міністрів України затверджено граничну чисельність працівників апарату і територіальних органів, утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи ДСНС України. Затверджено структуру, штатний розпис та штат апарату ДСНС України і кошторис ДСНС України. Розподілено граничну чисельність між територіальними органами, затверджено їх структуру та штати. У територіальних органах утворено організаційні структури, які є юридичними особами, та переведено їх на нові штати. Затверджено типові структури та переведено на нові штати навчально-методичні центри цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Змінено найменування державних пожежно-рятувальних підрозділів територіальних органів МНС України на державні пожежно-рятувальні загони (частини, пости) територіальних органів ДСНС України, затверджено їх положення та переведено на нові штати. Затверджено структуру та штати вищих навчальних закладів цивільного захисту, наукової установи, підрозділів центрального підпорядкування, аварійно-рятувальних загонів спеціального призначення та інших підрозділів територіальних органів.

    Утворено Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності без права юридичної особи та підрозділи внутрішнього аудиту і протидії корупції в територіальних органах ДСНС України.

    Здійснено заходи щодо посилення кадрового потенціалу. З цією метою призначено: Указами Президента України — керівний склад Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за погодженням з Міністром оборони — керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів апарату ДСНС України, за погодженням з Міністром оборони і з головами місцевих державних адміністрацій — керівників територіальних органів, навчально-методичних центрів, державних підприємств сфери управління ДСНС України. Призначено на штатні посади в апарат ДСНС України осіб начальницького складу та державних службовців, керівників навчальних закладів цивільного захисту, підрозділів центрального підпорядкування, установ та організацій. Переміщено з МНС України і Держтехногенбезпеки України до ДСНС України, погоджено переміщення для подальшого проходження служби цивільного захисту (роботи) 57 тис. 690 осіб рядового і начальницького складу та працівників.

    Належна увага приділялась роботі з кадровим резервом.

    Забезпечено приведення нормативної бази щодо роботи з кадрами у відповідність із Кодексом цивільного захисту України( 5403-17 ).

    З метою відпрацювання єдиних підходів щодо кадрового забезпечення заходів щодо утворення ДСНС України з керівниками підрозділів по роботі з персоналом органів і підрозділів ДСНС України проведено інструктивну нараду та навчально-методичний збір.

    Забезпечено працевлаштування в органах і підрозділах ДСНС України 702 випускників вищих навчальних закладів цивільного захисту. Підвищено кваліфікацію майже 800 державних службовців та осіб рядового і начальницького складу, 79 тис. керівних працівників і спеціалістів центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Підготовлено та перепідготовлено більше 4 тис. 600 фахівців цивільного захисту робітничих спеціальностей.

    Під час роботи з кадрами особливу увагу звернуто на недопущення порушень встановленого порядку призначень на посади та звільнень з посад керівників, вимог чинного законодавства щодо прийому громадян на державну службу, звільнення державних службовців, прийому на службу цивільного захисту і звільнення з неї, присвоєння рангів державним службовцям та спеціальних звань особам рядового і начальницького складу, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, нагородження працівників та ведення обліку кадрів.

    За зразкове виконання службових обов'язків, мужність і відвагу, проявлені під час рятування людей і матеріальних цінностей у надзвичайних ситуаціях, нагороджено 988 осіб рядового і начальницького складу та працівників.

    Разом з тим, на сьогодні ще мають місце недоліки в оформленні особових справ осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту. Знижено ефективність професійно-орієнтаційної роботи з молоддю, про що свідчить 71% виконання Плану відбору вступників до вищих навчальних закладів цивільного захисту у 2013 році. Допускаються випадки призначення осіб на посади начальницького складу, освітній і професійно-кваліфікаційний рівень яких не відповідає професійно-кваліфікаційним вимогам.

    З метою забезпечення подальшого виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України і Кабінету Міністрів України, колегія ВИРІШИЛА:

    1. Інформацію про стан виконання ДСНС України у січні — вересні 2013 року завдань, визначених актами і дорученнями Президента України і Кабінету Міністрів України у сфері державної кадрової політики, взяти до відома.

    2. Заступнику Голови Бойку А. П., Департаменту персоналу (Євсюков О. П.), керівникам департаментів та інших структурних підрозділів апарату ДСНС України, територіальних органів, навчальних закладів цивільного захисту та інших підрозділів ДСНС України:

    2.1. Організувати вивчення з особовим складом Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу( 593-2013-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 р. № 593, та забезпечити його впровадження у повсякденну діяльність під час роботи з кадрами.

    Строк — упродовж кварталу

    2.2. Призначення на посади осіб начальницького складу служби цивільного захисту здійснювати відповідно до освітньо-кваліфікаційних вимог та досвіду роботи кандидатів на відповідних посадах. Виключити випадки подання до призначення на керівні посади осіб, які не мають досвіду роботи.

    Строк — постійно

    2.3. Сформувати на 2014 рік кадровий резерв осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту для призначення на вищі посади з урахуванням досягнутих результатів служби, стану дисципліни і висновків атестаційних комісій та кадровий резерв на посади державних службовців. Під час відбору до кадрового резерву на керівні посади надавати перевагу досвідченим, професійно підготовленим працівникам, які мають організаторські здібності, необхідні для виконання посадових обов'язків, та відповідний стаж служби або стаж роботи на посадах керівників.

    Строк — листопад — грудень

    2.4. Забезпечити дієвість кадрового резерву та організувати професійне навчання осіб, зарахованих до нього.

    Строк — упродовж 2014 року

    3. Департаменту персоналу (Євсюков О. П.), керівникам територіальних органів ДСНС України:

    3.1. Під час призначень та звільнень керівного складу територіальних органів ДСНС України неухильно дотримуватись вимог Указу Президента України від 24 травня 2013 р. № 307( 307/2013 ) "Про заходи забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території".

    Строк — постійно

    3.2. З метою підвищення ефективності діяльності державних службовців та відповідальності за доручену справу організувати проведення атестації державних службовців відповідно до Положення( 1922-2000-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1922.

    Строк — листопад — грудень

    4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови Бойка А. П.

    Голова, голова колегії

    М. Болотських

    {Текст взято з сайту ДСНС України http://www.mns.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Як, знову Шерлок Холмс?

    Cкільки можна! На телебаченні черговий серіал. Але про це пізніше. А поки що повернімося в епоху, коли жив і діяв справжній і єдиний у своєму роді, воістину унікальний Шерлок Холмс, створений ...

    Про затвердження зразків та описів печаток державних кадастрових реєстраторів, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 січня 2013 р. за № 125/22657 Про затвердження зразків та описів печаток державних кадастрових реєстраторів

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa