• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Відбулося чергове засідання ради суддів господарських судів

    Відбулося чергове засідання ради суддів господарських судів 21 листопада 2013 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулося чергове засідання ради суддів господарських судів. У засіданні взяли участь: голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, голови та заступники голів господарських судів України.

    Порядок денний засідання Ради включав чотири питання.

    Першим питанням порядку денного члени ради суддів затвердили перелік інформації щодо діяльності ради суддів господарських судів, що підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті ради суддів господарських судів веб-порталу судової влади України.

    Член ради суддів господарських судів Володимир Погребняк поінформував присутніх про визначення переліку посад в апаратах господарських судів, перебування на яких близьких осіб голови і заступника голови суду може потягнути за собою порушення обмежень, передбачених статтею 9 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" та навів приклад можливого переліку таких посад. Відповідним рішенням зобов‘язано голів місцевих та апеляційних господарських судів до 29 листопада 2013 року направити до ради суддів господарських судів пропозиції щодо запобігання порушенню обмежень, передбачених вказаним законом.

    Найбільш жваве обговорення серед присутніх на засіданні викликало третє питання порядку денного засідання, яке стосувалося заходів з висвітлення в ЗМІ діяльності господарських судів та їх аналізу. Доповідав з цього питання голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов. У своїй доповіді голова Ради відзначив, що низка показників діяльності судів господарської юрисдикції представлені на Конференції суддів господарських судів. Відповідно до підсумків їх 9-місячної роботи виявлено високий рівень довіри до господарських судів, що простежується через кількість оскаржених рішень суддів господарських судів. За вказаний період місцевими господарськими судами прийнято понад 160 тисяч судових рішень, при цьому тільки 17 % з них були оскаржені до апеляційної інстанції, а 9 % — до касаційної. Проте, незважаючи на це, в засобах масової інформації періодично з‘являються публікації негативного змісту щодо роботи господарських судів України, які базуються на неперевіреній або завідомо неправдивій інформації. "Господарські суди відіграють фундаментальну роль у зростанні економічних показників, зростання довіри іноземних інвесторів до України, соціальних настроях та підвищенні життєвого рівня кожного українця. Позитивний імідж господарських судів формує інвестиційну привабливість країни, що дозволяє інвесторам при вкладенні коштів, розраховувати на справедливий захист їх інтересів у суді", — зауважив Артур Ємельянов. Голова Ради навів низку прикладів досягнень та позитивних тенденцій у роботі господарських судів, що могли б забезпечити позитивний імідж судів господарської юрисдикції серед населення, проте жоден з них не висвітлений у засобах масової інформації. Свої коментарі, зауваження та доповнення стосовно цього питання висловили голови апеляційних господарських судів України. Учасники засідання наголошували на потребі упередження поширення неправдивої інформації, котра дискредитує діяльність господарських судів, та необхідності забезпечення відкритості їх роботи. Рада суддів господарських судів доручила головам місцевих та апеляційних господарських судів України організувати та постійно проводити роботу з об‘єктивного висвітлення в засобах масової інформації їх діяльності, щомісячно повідомляти Раду про вжиті заходи, а також в строк до 15 грудня 2013 року підготувати та надати раді суддів господарських судів програму оприлюднення господарськими судами об‘єктивної та всебічної інформації про свою діяльність.

    Також рада суддів господарських судів прийняла рішення про нагородження заохочувальними відзнаками низки суддів та працівників апаратів господарських судів з нагоди Дня працівника суду.

    Судова Влада України

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Світ засуджує ядерні ігри КНДР

    Північна Корея заявила у вівторок про успішне проведення підземного ядерного вибуху, вказавши, що була випробувана не просто ядерна бомба, а мініатюрний ядерний заряд підвищеної потужності.

    Про внесення змін до наказу МОЗ України від 22 серпня 2012 року № 655 "Про затвердження складу Головної акредитаційної комісії при Міністерстві охорони здоров'я України", Міністерство охорони здоров'я України

    Про внесення змін до наказу МОЗ України від 22 серпня 2012 року № 655 "Про затвердження складу Головної акредитаційної комісії при Міністерстві охорони здоров'я України"

    IKEA подала иск о запрете домена, включающего бренд компании

    Арбитражный суд Москвы (РФ) назначил на 4 сентября предварительные слушания по иску компании Inter IKEA Systems В.V., которой принадлежат права на товарный знак IKEA, к владельцу сайта dostavkaikea.ru ...

    Українцям не вистачає грошей на нормальне харчування

    За даними Держстату Україні за 2011 рік, середньостатистичний українець витратив на харчування 53% своїх доходів. Для порівняння, в країнах Євросоюзу, їжа забирає не більше 20% місячного заробітку.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa