• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про затвердження Методологічних положень з організації державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій, Державна служба статистики УкраїниДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 31.10.2013  № 335
  2. Про затвердження Методологічних положень з організації державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій

    Відповідно до підпункту 3 пункту 4 Положення про Державну службу статистики України( 396/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 р. № 396/2011, та з метою забезпечення доступності, гласності й відкритості статистичної інформації, її джерел і методології складання НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити схвалені Комісією з питань удосконалення методології та звітної документації Держстату України Методологічні положення з організації державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій (далі — Методологічні положення), що додаються.

    2. Департаменту статистики виробництва (Овденко Л. М.) здійснювати організаційне керівництво щодо застосування на практиці Методологічних положень, затверджених цим наказом.

    3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Держстату України від 19 листопада 2012 року № 464 "Про затвердження Методологічних положень щодо організації державного статистичного спостереження зі статистики капітальних інвестицій".

    4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Піщейка В. О.

    Голова

    О. Г. Осауленко

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Державної служби статистики України 31.10.2013  № 335

    МЕТОДОЛОГІЧНІ ПОЛОЖЕННЯ з організації державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій

    I. Загальні положення

    Метою проведення державного статистичного спостереження є отримання інформації щодо фактично освоєних обсягів капітальних інвестицій підприємств і організацій у матеріальні та нематеріальні активи (їх придбання, виготовлення, реконструкція, модернізація, капітальний ремонт тощо) за рахунок усіх джерел фінансування. Дані розробляються для забезпечення потреб системи національних рахунків при здійсненні макроекономічних розрахунків, складання структурної статистики, використання в аналізі динаміки інвестиційних процесів та прогнозуванні розвитку секторів економіки України.

    Методологічні положення зі статистики капітальних інвестицій ґрунтуються на положеннях Господарського кодексу України( 436-15 ) [1], Цивільного кодексу України ( 435-15 ) [2], Бюджетного кодексу України( 2456-17 ) [3], Податкового кодексу України( 2755-17 ) [4], Земельного кодексу України( 2768-14 ) [5], законів України "Про державну статистику"( 2614-12 ) [6], "Про інформацію" ( 2657-12 ) [7], "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" ( 755-15 ) [8], "Про зовнішньоекономічну діяльність"( 959-12 ) [9], "Про інвестиційну діяльність" ( 1560-12 ) [10], "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність"( 996-14 ) [11], "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати"( 979-15 ) [12], "Про фінансовий лізинг"( 723/97-ВР ) [13], "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю" ( 978-15 ) [14], постанови Кабінету Міністрів України від 22.01.1996 № 118( 118-96-п ) "Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України" [15], наказів Держкомстату від 29.12.2009 № 498 "Про затвердження структури плану статистичного спостереження та глосарія до нього" [16], від 21.12.2009 № 481( v0481202-09 ) "Про затвердження Положення про Реєстр статистичних одиниць та формування основ сукупностей одиниць статистичних спостережень за діяльністю підприємств" [17 ( v0335832-13 )], наказу Мінфіну від 22.12.2011 № 1691( z0033-12 ) "Про затвердження Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.01.2012 за № 33/20346 [18], Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій( z0893-99 ) [19], Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України( z0919-04 ) [20], Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ( z0890-99 ) [21], Положень (стандартів) бухгалтерського обліку: 7 "Основні засоби"( z0288-00 ), 8 "Нематеріальні активи", 16 "Витрати", 30 "Біологічні активи"( z1456-05 ), 32 "Інвестиційна нерухомість"( z0823-07 ) [22] та базуються на міжнародних стандартах статистичного обліку: Регламенті Європарламенту та Ради Міністрів Європейського Союзу (ЄС) № 295/2008 від 11.03.2008 [23], Системі національних рахунків-1993 [24], Системі національних рахунків-2008 [25].

    ІІ. Основні визначення та терміни

    Для цілей цих Методологічних положень терміни вживаються у тлумаченнях, визначених Глосарієм до плану статистичного спостереження, Положенням про РСО, а також у значеннях:

    Амортизація — відрахування частини вартості основних фондів для відшкодування їх зносу, тобто для їх відтворення, шляхом віднесення (списання) на собівартість продукції згідно з чинними нормами.

    Будівлі — це споруди, що складаються з несучих і огороджувальних або сполучених (несучо-огроджувальних) конструкцій, які утворюють наземні або підземні приміщення, призначені для проживання або перебування людей, тварин, рослин, а також предметів. За призначенням будівлі розподіляються на два види — житлові й нежитлові.

    Вартість ліквідованих активів — ліквідаційна вартість на момент списання морально застарілих, зношених, пошкоджених унаслідок аварії, стихійного лиха (за умови, що їх відновлення та реалізація неможливі або економічно недоцільні), а також ліквідованих у зв'язку з новим будівництвом та реконструкцією.

    Житлові будівлі — житлові будинки (будинки масової забудови, котеджі та будинки підвищеної комфортності, будинки садибного типу, будинки житлові готельного типу) та гуртожитки (житлові будинки для колективного проживання, включаючи будинки для людей похилого віку та інвалідів, студентів, дітей та інших соціальних груп, наприклад, будинки для біженців, гуртожитки для робітників та службовців, гуртожитки для студентів та учнів навчальних закладів, будинки дитини та сирітські будинки, притулки для бездомних і таке інше).

    Капітальний ремонт — витрати, пов'язані з поліпшенням об'єкта, що призводить до збільшення майбутніх економічних вигід, первинно очікуваних від використання об'єкта, на суму яких збільшується первісна вартість основних засобів (будівель, споруд, машин і обладнання, транспортних засобів тощо).

    Нематеріальний актив — немонетарний актив, який не має матеріальної форми та може бути ідентифікований.

    Нежитлові будівлі — готелі, ресторани та подібні будівлі; будівлі офісні, торговельні; будівлі транспорту та засобів зв'язку; будівлі промислові та склади; будівлі для публічних виступів, закладів освітнього, медичного й оздоровчого призначення; будівлі нежитлові інші (будівлі сільськогосподарського призначення, для культової та релігійної діяльності, в'язниці, армійські казарми і таке інше).

    Інженерні споруди — це об'ємні, площинні або лінійні наземні, надземні або підземні будівельні системи, що складаються з несучих і в окремих випадках огороджувальних конструкцій і призначені для виконання виробничих процесів різних видів, розміщення устаткування, матеріалів та виробів, для тимчасового перебування і пересування людей, транспортних засобів, вантажів, переміщення рідких і газоподібних продуктів і таке інше.

    Інвестиції у землю — інвестиції у придбання земельних ділянок, а також природних ресурсів для наступного видобутку.

    Інвестиції в існуючі будівлі та споруди — інвестиції у придбання будівель, споруд, їх окремих частин, які були у користуванні в інших суб'єктів господарювання.

    Інвестиції у житлові будівлі — інвестиції у будівництво житлових будівель, розширення, реконструкцію та капітальний ремонт діючих житлових будівель з урахуванням витрат на придбання та монтаж устаткування, що забезпечує їх функціонування, а також інвестиції у придбання нових житлових будівель, які не були у користуванні, їх окремих частин та незавершених будівництвом об'єктів житла.

    Інвестиції у нежитлові будівлі — інвестиції у будівництво нежитлових будівель, розширення, реконструкцію та капітальний ремонт діючих нежитлових будівель з урахуванням витрат на придбання та монтаж устаткування, що забезпечує їх функціонування, а також інвестиції у придбання нових нежитлових будівель, які не були у користуванні, їх окремих частин та незавершених будівництвом нежитлових будівель.

    Інвестиції у споруди — інвестиції у будівництво споруд, розширення, реконструкцію та капітальний ремонт діючих споруд з урахуванням витрат на придбання та монтаж устаткування, що забезпечує їх функціонування, а також інвестиції у придбання нових споруд, які не були у користуванні, їх окремих частин та незавершених будівництвом споруд.

    Інвестиції у машини, устаткування та інвентар — інвестиції у придбання, виготовлення власними силами, монтаж, модернізацію, вдосконалення та капітальний ремонт механічного устаткування, машин та устаткування загального та спеціального призначення, машин та устаткування для сільського та лісового господарства, верстатів, приладів побутових та інвентарю, які не пов'язані безпосередньо з функціонуванням будівель та споруд і належать до основних засобів.

    Інвестиції в електричне та електронне устаткування — інвестиції у придбання, виготовлення власними силами, монтаж, модернізацію, вдосконалення та капітальний ремонт офісного устаткування та електронно-обчислювальних машин, електричних машин та устаткування для радіо, телебачення та зв'язку, приладів та інструментів медичних, приладів вимірювальних точних і устаткування оптичного, годинників.

    Інвестиції у транспортні засоби — інвестиції у придбання, виготовлення власними силами, монтаж, модернізацію, вдосконалення й капітальний ремонт продукції автомобілебудування та інших транспортних засобів.

    Інвестиції у довгострокові біологічні активи та поліпшення земель — інвестиції у меліоративні, осушувальні, іригаційні та інші роботи з поліпшення земель, проведення культуртехнічних робіт на землях, інвестиції у придбання, вирощування або створення власними силами довгострокових біологічних активів рослинництва та тваринництва, у тому числі формування основного стада робочої та продуктивної худоби.

    Інвестиції в інші матеріальні активи — інвестиції у придбання бібліотечних фондів, малоцінних необоротних матеріальних активів, тимчасових (не титульних) споруд, інвентарної тари, тварин та багаторічних насаджень, які не пов'язані з сільськогосподарською діяльністю, активів, що призначені для прокату, поліпшення об'єкта операційної оренди тощо.

    Інвестиції у нематеріальні активи — інвестиції у придбання або створення власними силами для власного використання немонетарних активів, які не мають матеріальної форми та можуть бути ідентифіковані, термін служби яких перевищує один рік.

    Інвестиції у програмне забезпечення та бази даних — інвестиції у придбання, створення, модернізацію або поліпшення програмного забезпечення та баз даних з урахуванням витрат на підготовку до їх цільового використання.

    Інвестиції у права користування природними ресурсами та майном, патенти, ліцензії, торгові марки, подібні права та інші нематеріальні активи — інвестиції у права користування надрами, геологічною та іншою інформацією про природне середовище, земельною ділянкою, будівлею, права на товарні знаки, торгові марки, фірмові назви, винаходи, патенти, ліцензії, промислові зразки, сорти рослин, породи тварин, ноу-хау, авторські та суміжні з ними права.

    ІІІ. Організація та проведення державного статистичного спостереження

    3.1. Основні характеристики державного статистичного спостереження

    Державне статистичне спостереження зі статистики капітальних інвестицій має такі основні характеристики:

    Вид державного статистичного спостереження:

  3. за ступенем охоплення одиниць: комбіноване;
  4. за часом реєстрації даних: поточне.
  5. Організаційна форма державного статистичного спостереження: статистична звітність.

    Спосіб державного статистичного спостереження: документальний облік.

    Одиниця державного статистичного спостереження: підприємство.

    Звітна (облікова) одиниця державного статистичного спостереження: юридична особа — підприємство, установа, заклад, орган державної влади й орган місцевого самоврядування.

    Органи, які здійснюють державне статистичне спостереження: Держстат України, територіальні органи державної статистики.

    Місце проведення державного статистичного спостереження: АР Крим, області, міста Київ та Севастополь.

    Національні класифікації, що використовуються при проведенні державного статистичного спостереження:

    Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД ( vb457609-10 ));

    Класифікація організаційно-правових форм господарювання (КОПФГ( v0097609-04 ));

    Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ);

    Класифікатор органів державного управління (КОДУ ( v0143832-13 ));

    Класифікація інституційних секторів економіки (КІСЕ ( v0096202-05 ));

    Державний класифікатор будівель та споруд (ДК БС ( va507565-00 )).

    3.2. Інструментарій, організація та проведення державного статистичного  спостереження

    Державне статистичне спостереження щодо капітальних інвестицій проводиться за формами № 2-інвестиції (квартальна) "Капітальні інвестиції"( v0321832-13 ) та № 2-інвестиції (річна) "Капітальні інвестиції, вибуття й амортизація активів" ( v0321832-13 ) на основі роз'яснень щодо їх заповнення.

    Показники форм статистичної звітності вміщують інформацію з обліку капітальних інвестицій, основних засобів, нематеріальних активів та витрат на будівництво житла для подальшого продажу (передачі), який здійснюється відповідно до національних стандартів України з урахуванням методологічних засад бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

    Державне статистичне спостереження за формою № 2-інвестиції (квартальна) "Капітальні інвестиції"( v0321832-13 ) проводиться відповідно до плану державних статистичних спостережень із квартальною періодичністю на дискретній основі.

    При проведенні державного статистичного спостереження за формою № 2-інвестиції (квартальна)( v0321832-13 ) органи державної статистики можуть залучати юридичних осіб усіх видів економічної діяльності, що мають фактично освоєні (використані) у звітному кварталі обсяги капітальних інвестицій у матеріальні та нематеріальні активи за рахунок передбачених чинним законодавством джерел фінансування та/або здійснили витрати на будівництво житла для подальшого продажу (передачі), які за обліком витрат не належать до капітальних інвестицій респондента, за їх юридичною адресою (місцезнаходженням).

    Державне статистичне спостереження за формою № 2-інвестиції (річна) "Капітальні інвестиції, вибуття й амортизація активів"( v0321832-13 ) проводиться відповідно до плану державних статистичних спостережень з річною періодичністю.

    Органи державної статистики при проведенні державного статистичного спостереження за формою № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 ) можуть залучати юридичних осіб-підприємств усіх видів економічної діяльності, що мають фактично освоєні (використані) у звітному році обсяги капітальних інвестицій у матеріальні та нематеріальні активи за рахунок передбачених чинним законодавством джерел фінансування та/або здійснили витрати на будівництво житла для подальшого продажу (передачі), які за обліком витрат не належать до капітальних інвестицій респондента, за їх юридичною адресою (місцезнаходженням). До звіту за рік також включаються дані, щодо вибуття основних засобів та нематеріальних активів, які знаходилися на балансі респондента, та сума амортизації (зносу) за звітний рік.

    3.3. Основні показники державного статистичного спостереження

    Основні показники форм № 2-інвестиції (квартальна)( v0321832-13 ) та № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 ):

  6. обсяг капітальних інвестицій за напрямами:
  7. нові активи, з них ті, які створені власними силами (господарським способом);
  8. активи, які були у використанні;
  9. капітальний ремонт, поліпшення, удосконалення, реконструкція, модернізація;
  10. за договором фінансового лізингу;
  11. обсяг капітальних інвестицій за видами матеріальних активів:
  12. житлові будівлі, уключаючи також витрати на будівництво житла, що будується для подальшого продажу (передачі) та за обліком витрат не належить до капітальних інвестицій респондента;

  13. нежитлові будівлі;
  14. інженерні споруди;

  15. технологічне, енергетичне, підйомно-транспортне та інше обладнання, машини, інструмент, інвентар;
  16. транспортні засоби;
  17. придбання у власність згідно з чинним законодавством земельних ділянок і придбання природних ресурсів для наступного видобутку нафти, газу тощо;

    довгострокові біологічні активи рослинництва, що належать до сільськогосподарської діяльності, багаторічні насадження, які не пов'язані із сільськогосподарською діяльністю, тощо;

  18. довгострокові біологічні активи тваринництва;
  19. інші необоротні матеріальні активи: бібліотечні фонди; малоцінні необоротні матеріальні активи; тимчасові (не титульні) споруди; інвентарна тара; предмети прокату; тварини, які не пов'язані з сільськогосподарською діяльністю; витрати орендаря на поліпшення об'єкта операційної оренди тощо;

  20. обсяг капітальних інвестицій за видами нематеріальних активів:
  21. права користування природними ресурсами (надрами, іншими природними ресурсами, геологічною та іншою інформацією про природні ресурси), включаючи витрати на розробку корисних копалин;

  22. права користування майном (земельною ділянкою, будівлею);
  23. права на комерційні позначення (права на торговельні марки, комерційні (фірмові) назви), об'єкти промислової власності (права на винаходи, патенти, ліцензії, концесії, промислові зразки, сорти рослин, породи тварин, ноу-хау тощо), авторські та суміжні з ними права;

  24. засоби програмного забезпечення та бази даних за умови використання їх понад один рік;
  25. обсяг капітальних інвестицій за джерелами фінансування за рахунок коштів:
  26. державного бюджету;
  27. місцевих бюджетів (міста, району, області тощо);
  28. власних коштів підприємств і організацій;
  29. кредитів банків та інших позик;
  30. вітчизняних інвестиційних компаній, фондів тощо;
  31. іноземних інвесторів;

  32. населення на будівництво власних квартир;
  33. інших джерел фінансування;

    обсяг капітальних інвестицій за територією їх освоєння (у розрізі областей, міст обласного значення, АРК, районів або районів міст Києва та Севастополя);

    дані щодо вартості основних засобів та нематеріальних активів, які знаходилися на балансі респондента, що вибули у звітному році (для форми № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 ) унаслідок:

  34. продажу;
  35. передачі у фінансовий лізинг;
  36. безоплатної передачі;
  37. ліквідації;
  38. сума амортизації (зносу) основних засобів та нематеріальних активів, які знаходяться на балансі респондента за звітний рік (для форми № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 ).

    3.4. Формування сукупності звітних одиниць державного статистичного спостереження

    Формування сукупності звітних одиниць державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій здійснюється на державному рівні щорічно.

    Формування генеральної сукупності одиниць для проведення державного статистичного спостереження здійснюється на основі РСО відповідно до таких ідентифікаційних та класифікаційних ознак:

    № п/п

    Критерій

    Класифікації та довідники

    Ознака критеріїв

    1.

    Інституційний сектор економіки

    КІСЕ( v0096202-05 )

    S.11-S.15 (крім S.14)

    2.

    Тип статистичної одиниці

    Довідник типів статистичних одиниць

  39. підприємство
  40. 3

    Організаційно-правова форма господарювання

    КОПФГ( v0097609-04 )

  41. незалежно від організаційно-правової форми
  42. 4.

    Вид економічної діяльності

    КВЕД-2010( vb457609-10 )

    A-S

    5.

    Орган державного управління

    КОДУ( v0143832-13 )

  43. незалежно від органу управління
  44. 6.

    Розмір підприємства

    Довідник ознак розміру підприємств

  45. незалежно від розміру
  46. Джерелами інформації для формування сукупностей звітних (облікових) одиниць та їх уточнення є:

    - перелік респондентів за формою № 2-інвестиції (квартальна)( v0321832-13 ), № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 );

    - Реєстр статистичних одиниць (РСО) у частині статистичного реєстру підприємств (СРП);

    - Реєстр розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (інформація щодо бюджетних організацій та установ, які отримали кошти з державного бюджету, надається Держказначейством щоквартально);

    - перелік звітних одиниць за формою № 1-підприємництво (річна) "Структурне обстеження підприємства"( v0321832-12 );

    - форма № 2-буд "Звіт про реалізацію дозволу на виконання будівельних робіт"( v0308832-12 ) (інформація щодо реалізації дозволу на будівництво).

    Основною інформацією для формування сукупності звітних одиниць для звітного року є перелік респондентів за формою № 2-інвестиції (квартальна)( v0321832-13 ) та № 2-інвестиції (річна) ( v0321832-13 ) за останні 2 роки; дані форми № 1-підприємництво (річна)( v0321832-12 ) у частині підприємств, які прозвітували за графою 6 "Капітальні інвестиції у матеріальні активи" розділу 3 "Розподіл основних показників за видами економічної діяльності"; дані форми № 2-буд (квартальна) "Звіт про реалізацію дозволу на виконання будівельних робіт"( v0308832-12 ) щодо переліку замовників на будівництво, які реалізовують дозвільні документи на виконання будівельних робіт.

    Сформований перелік підприємств співставляється із даними генеральної сукупності одиниць, отриманої з РСО та даними Реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, наданими Держказначейством.

    Сформована сукупність актуалізується щоквартально за пропозиціями територіальних органів державної статистики. До сформованої на початок спостереження сукупності включаються підприємства, організації та установи, що освоїли капітальні інвестиції у звітному кварталі.

    Сформована сукупність звітних одиниць державного статистичного спостереження є комбінацією звітних одиниць квартального та річного спостережень.

    3.5. Розробка та поширення даних державного статистичного спостереження

    Звіт за формами № 2-інвестиції (квартальна)( v0321832-13 ) та № 2-інвестиції (річна)( v0321832-13 ) органи державної статистики отримують на паперових носіях в терміни, визначені на бланках форм. Збирання й оброблення форм електронної звітності здійснюється відповідно до затвердженого Порядку подання електронної звітності до органів державної статистики( z0408-11 ).

    На всіх рівнях обробки після отримання даних за формами № 2-інвестиції (квартальна( v0321832-13 ), річна ( v0321832-13 )) від респондентів органи державної статистики здійснюють їх перевірку, аналіз, уведення статистичної інформації у комплекс електронної обробки, логічний і арифметичний контролі (як вхідного, так і вихідного масиву даних) та передачу вивіреної інформації разом із уточненими сукупностями звітних одиниць на вищий рівень розробки. Для систематизації та агрегації інформації використовуються державні класифікатори та локальні довідники.

    Результати державного статистичного спостереження за формами № 2-інвестиції (квартальна( v0321832-13 ), річна( v0321832-13 )) формуються на державному та регіональному рівнях:

    на державному рівні: зведена інформація (по Україні та кожному регіону окремо) щодо обсягу капітальних інвестицій — усього, за видами активів, організаційно-правовими формами господарювання, джерелами фінансування, у розрізі видів економічної діяльності, за інституційними секторами економіки та розподіл обсягів капітальних інвестицій за територією їх фактичного освоєння; індекс капітальних інвестицій — по Україні в цілому, за регіонами, за видами економічної діяльності;

    на регіональному рівні: зведена інформація щодо обсягу капітальних інвестицій — усього, у розрізі видів економічної діяльності, за видами активів, джерелами фінансування; індекс капітальних інвестицій — по регіону в цілому.

    Основними публікаціями, у яких представлені дані державного статистичного спостереження щодо капітальних інвестицій, є:

    доповіді: "Про соціально-економічне становище України" та "Про соціально-економічне становище регіону";

  47. експрес-випуск "Капітальні інвестиції";
  48. статистичні бюлетені: "Капітальні інвестиції в Україні", "Статистичний бюлетень № 1", "Соціально-економічний розвиток України", "Основні макроекономічні показники соціально-економічного розвитку України";

    статистичні збірники: "Капітальні інвестиції", "Статистичний щорічник України", "Україна у цифрах", "Регіони України"; "Житлове будівництво в Україні", "Україна та країни СНД", "Сільське господарство України", "Транспорт та зв'язок України", "Промисловість України";

  49. таблиці для офіційного веб-сайту Держстату України.
  50. Поширення інформації користувачам здійснюється з дотриманням вимог щодо конфіденційності даних.

    На запити користувачів органи державної статистики можуть надавати інформацію щодо капітальних інвестицій у паперовому вигляді, на магнітних, електронних носіях, засобами зв'язку, шляхом безпосереднього виписування у порядку й умовах, визначених органом державної статистики відповідно до чинного законодавства.

    Література

    1. Господарський кодекс України( 436-15 ) від 16.01.2003 р. № 436-IV( 436-15 ) станом на 02.09.2011р. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=436-15

    2. Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р. № 435-IV ( 435-15 ) станом на 16.09.2011р. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=435-15

    3. Бюджетний кодекс України( 2456-17 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2456-17

    4. Податковий кодекс України від 02.12.2010 № 2755-VI( 2755-17 ). [Електронний ресурс] — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/rada/show/2755-17

    5. Земельний кодекс України( 2768-14 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2768-14

    6. Закон України "Про державну статистику" ( 2614-12 ) від 02.10.1992 р. № 2657-XI станом на 09.05.2011 р. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2614-12

    7. Закон України "Про інформацію" від 02.10.1992 р. № 2657-XII( 2657-12 ) станом на 09.05.2011р. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2657-12

    8. Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 р. № 755-IV( 755-15 ) станом на 27.08.2011 р. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=755-15

    9. Закон України "Про зовнішньоекономічну діяльність" № 959-12( 959-12 ), чинний, поточна редакція — Редакція від 03.08.2012. [Електронний ресурс]. Режим доступу : http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/959-12

    10. Закон України "Про інвестиційну діяльність" Закон від 18.09.1991 № 1560-XII( 1560-12 ). [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1560-12/card3

    11. Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність"( 996-14 ) [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/996-14.

    12. Закон України "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" ( 979-15 ). [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/979-15.

    13. Закон України "Про фінансовий лізинг" ( 723/97-ВР ) — ". [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/723/97-вр.

    14. Закон України "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю"( 978-15 ) — [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/978-15.

    15. Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України" від 22.01.1996 № 118( 118-96-п ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/118-96-%D0%BF

    16. Наказ Держкомстату "Про затвердження структури плану статистичного спостереження та глосарія до нього" від 29.12.2009 № 498. [Електронний ресурс]. Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua

    17. Наказ Держкомстату "Про затвердження Положення про Реєстр статистичних одиниць та формування основ вибірки сукупностей одиниць статистичних спостережень за діяльністю підприємств" від 16.12.2009 № 481( v0481202-09 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua

    18. Наказ Мінфіну "Про затвердження Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів" № 1691 від 22.12.2011( z0033-12 ), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12.01.2012 за № 33/20346. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0033-12

    19. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій( z0893-99 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0893-99

    20. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України( z0919-04 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0919-04

    21. Порядок застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ( z0890-99 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0890-99

    22. Положення (стандарти) бухгалтерського обліку 7 "Основні засоби"( z0288-00 ), 8 "Нематеріальні активи", 16 "Витрати", 30 "Біологічні активи"( z1456-05 ), 32 "Інвестиційна нерухомість"( z0823-07 ). [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/archive/main?cat_id=293533

    23. Регламент Європарламенту та Ради Міністрів Європейського Союзу (ЄС) № 295/2008 від 11.03.2008. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://ec.europa.eu

    24. Система національних рахунків 1993. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://unstats.un.org/unsd/nationalaccount/sna.asp

    25. Система національних рахунків 2008. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://unstats.un.org/unsd/nationalaccount/sna.asp

    26. Державний класифікатор України. Класифікація видів економічної діяльності (ДК 009:2005)( va375202-05 ). Київ. Держcпоживстандарт України. 2005 [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua

    27. Державний класифікатор України. Класифікація видів економічної діяльності (ДК 009:2010)( vb457609-10 ). Київ. Держcпоживстандарт України. 2010 [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua

    28. Державний класифікатор України. Класифікація організаційно-правових форм господарювання (ДК 002:2004)( v0097609-04 ). Київ. Держcпоживстандарт України, 2004 [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua.

    29. Державний класифікатор України. Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України (ДК 014-97). Київ. Держстандарт України. 1997 [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua.

    {Текст взято з сайту Держстату України http://www.ukrstat.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про затвердження Плану діяльності Національної комісії, з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про затвердження Плану діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік

    Бібліограф-дослідник Людмила Саприкіна: «Давно вже нібито зниклі літери епітафії раптом проступили на камені під час зливи»

    Бібліографа, архіваріуса від Бога Людмилу Саприкіну можна назвати людиною-інститутом. Вона знаходила і виправляла помилки навіть у словнику Брокгауза і Ефрона. Її квартира справжнє сховище книг, ...

    За пропаганду гомосексуализма среди детей предлагают лишать свободы

    Верховный Совет Украины принял в первом чтении законопроект о внесении изменений в некоторые законодательные акты (относительно защиты прав детей на безопасное информационное пространство) №8711.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa