• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Абітурієнте, ризикуй, Редакції виданьАбітурієнте, ризикуй, але розсудливоВчора в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (Інформаційна система "Конкурс") було опубліковано першу хвилю претендентів на вступ до вищих навчальних закладів на бюджетну форму.

Найближчими днями відбуватиметься наступне: до 4 серпня включно абітурієнти, які знайшли себе в списках рекомендованих до вступу на той чи інший факультет, мають донести у вузи оригінали документів, щоб підтвердити своє бажання там навчатися. Це так звана перша хвиля. Найуспішні абітурієнти матимуть можливість обирати серед кількох ВНЗ, тож дехто не захоче навчатися там, куди його запрошують, і в рамках першої хвилі бюджетні місця не будуть заповнені повністю. Друга та третя хвилі зарахування існують якраз для того, щоб завершити цю комплектацію.

    5 серпня буде опубліковано другий список, в якому вакантні місця пропонуватимуть абітурієнтам, котрі йдуть далі за рейтингом. Триватиме друга хвиля до 7 серпня включно.

    І, нарешті, 8 серпня розпочнеться третій, завершальний етап. Подати документи потрібно буде до 10 числа, а вже 11 серпня ВНЗ оприлюднять остаточні списки зарахованих на бюджет.

    Багато абітурієнтів подавали свої документи у декілька вузів з метою вибрати найприйнятніший, виходячи зі свого рейтингу. Ідеальний варіант — коли кандидат знаходить своє прізвище у списку першої хвилі зарахування того закладу, де він хоче навчатися. За таких умов потрібно просто донести оригінали документів до приймальної комісії та можна вважати себе студентом.

    Буває й таке, що до якогось вузу ви заздалегідь подали оригінали документів. Якщо ви не змінили свого рішення і цей заклад запрошує вас на навчання, то додатково нічого робити не потрібно, хіба що зателефонувати до приймальної комісії та уточнити, чи всі оригінали документів у неї є. Якщо так, не потрібно навіть особисто приїздити.

    Нерідко виникає ситуація, коли бажаний вуз відмовляє, а абітурієнт рекомендований до вступу в непріоритетний для нього навчальний заклад, де лежать копії документів. Як бути у такій ситуації?

    Перша порада: якщо ще є надія потрапити до закладу вашої мрії, не треба поспішати і везти оригінали документів аби куди. Звісно, обирати вам, що краще, — синиця в руках чи журавель в небі. Втім, можете ризикнути та декілька днів постежити за ситуацією в електронній базі. Може трапитися так, що не всі рекомендовані студенти подадуть оригінали документів до омріяного вами закладу освіти, і якщо у рейтингу ви перебуваєте неподалік від останнього заявленого студента, то у вас є можливість потрапити на бюджетну форму навчання у наступні етапи. Радимо тверезо оцінювати ситуацію. Пам'ятайте, що знехтувавши можливістю навчатися нехай навіть у непріоритетному для вас ВНЗ, ви можете взагалі втратити право навчатися на бюджеті.

    Поки тривають "хвилі зарахування", ви маєте право змінювати рішення і забирати вже подані оригінали документів з одного вузу для подання в інший. Поки не має остаточного списку зарахованих, заклад освіти зобов'язаний видати оригінали на вимогу абітурієнта. У разі відмови треба дзвонити на гарячу лінію Міносвіти — (044) 481-32-15. Однак не надто розраховуйте на втручання міністерства: станом на 1 серпня редакція намагалася туди зателефонувати, однак на іншому кінці ніхто не брав трубку! До речі, періодично бувають проблеми і з інформаційною системою "Конкурс".

    Оригінали документів потрібно подавати особисто, проте в деяких випадках приймальна комісія може дозволити зробити це за нотаріально завіреною довіреністю. Тож за непередбачуваних обставин вас може замінити хтось із близьких.

    І насамкінець: абітурієнти, будьте уважні, в ці дні вирішується ваша доля. Після оприлюднення остаточних списків бюджетників щось змінити буде дуже складно. Для оскарження дій приймальних комісій чи Міносвіти доведеться звертатися до суду.

    Антон ГАЛЬ, юрист.

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Нацбанк матиме власний телеканал «Банк-ТВ»

    У НБУ з'явився свій телеканал - Банк-ТВ. До кінця літа телеканал у тестовому режимі, а вже з 24 серпня планує перейти на повноцінний режим.

    Адвокатов хотят одеть в мантии, пока добровольно

    Комитет Верховного Совета Украины по вопросам верховенства права и правосудия на своем заседании 17 апреля 2013 года рассмотрел проект закона №1115 «О внесении изменений в некоторые законодательные ...

    що спрямовуються на державну підтримку для придбання сільськогосподарської техніки, обладнання та устаткування вітчизняного виробництва сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом відповідно до напряму його діяльності у 2012 році, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2012 р. за № 1990/22302 Про затвердження Граничних сум бюджетних коштів, що спрямовуються на державну підтримку для придбання сільськогосподарської техніки, обладнання та устаткування вітчизняного виробництва сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом відповідно до напряму його діяльності у 2012 році

    Наші ескалатори возитимуть санкт-петербуржців і москвичів!

    Балачки про те, що в Україні немає підходящої бази для реалізації новітніх проектів у царині залізничних перевезень, спростувало ПАТ КВБЗ. Так, окрім сучасних міжрегіональних швидкісних двосистемних ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa