• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Вишитий Микола Чудотворець благословляє на добро

    Вишитий Микола Чудотворець благословляє на добро

    У столичному Будинку художника до Дня Незалежності презентується «Молоде мистецтво молодої країни»

    Людмила ЯНОВСЬКА, Світлана СКРЯБІНА (фото),«Урядовий кур’єр»

    Про несподівану річ, яка впадає в очі одразу, тільки-но переступаєш у столичному Будинку художника поріг 3-го поверху, де по 31 серпня експонуються 230 художніх творів молодих митців країни віком до 35 років, міські діти запитають: «А що це таке?» В українських селах, упевнена, ще не одна зі стареньких жінок використовує пральну дошку за призначенням, ставлячи її нахилом у ночвах чи тазику з мильною водою. Та що змогло перевтілити цей нині вже архаїчний предмет жіночого побуту попередніх поколінь у мистецький витвір? Три керамічні фігурки селянок: одна вже скотилася з його ребристої поверхні, друга ще летить по ній униз, а третя дивиться згори на те, що чекає і її. І лаконічний підпис: «Хвиля 32». Я не рахувала, скільки тих металевих «хвиль» на пральній дошці, може, й 32. Не знаю, які метафори й символи мав чи мала на думці К. І. Рідзель з Києва (прикро, що у підписах до робіт уніфікували авторів ініціалами, не зазначивши їхніх імен). Але мені цим числом ніби стріляє в скроню з нашої багатостраждальної історії 1932 рік, коли хвиля більшовицьких репресій змивала з української землі мутною водою жахливих змін, перемішаною з кров’ю, справжніх господарів-годувальників як ворогів народу, вичавлюючи з них, немов бруд з одягу при його терті об пральну дошку, найкращі людські якості і саме життя.

    Продовження цієї болісної незабутньої для нашої Вітчизни теми — і в картині О. Федотова із Севастополя «Воркута»: концтабірні бараки, де згинуло стільки українців… І на ділянці землі по сусідству з Будинком художника, біля Торгово-промислової палати, де ще від часів князювання Ярослава Мудрого кілька разів поставав Стрітенський храм, а кам’яний, збудований 1861 року, розписаний побратимом Тараса Шевченка художником Іваном Сошенком, саме в тридцяті роки минулого століття знищений більшовиками.

    Три загадковості на тлі "Голландських вікон".

    Торік Містобудівна рада Києва затвердила проект відбудови Стрітенської церкви. А нині на її місці діє каплиця: звідти завітали на виставку протоієрей Сергій Ткачук та парафіянка Любов Гордилюк. Пані Люба вишиває для каплички хоругви, ікони, рушники. А її духовно-мистецький дебют на виставці в Будинку художника — створений за кількома техніками вишивання, зокрема бісером, перлами та інкрустуванням, образ святого Миколи Чудотворця, світлий погляд якого благословляє відвідувачів виставки на добрі помисли і вчинки.

    Сажотрус — вже персонаж, ніби з казки.

    Ностальгійно розчулила мене вишукана скульптурна композиція — «Сажотрус» О. Кузьміна. Не довелося зустрітися з представниками цієї прадавньої професії в Україні. А 1988 року пощастило познайомитися зі справжнім естонським сажотрусом у Таллінні, де тоді ще були будинки з пічним опаленням, їх зігрівав живий вогонь. За блискучі гудзики на професійній формі сажотруса недолюблювали собаки, норовлячи відпанахати шмат тканини від штанів; остерігалися близько стояти поруч пасажири в транспорті, та за нагоди умудрялися відкручувати металеву «волосину» від його щітки — на щастя; а зустрічні перехожі, особливо дівчата, навіть просили його хоч трішки забруднити їм сажею обличчя, бо тоді, кажуть, щаститиме увесь день… Тож і «Сажотрус» із бронзи й дерева привертав до себе увагу не лише мистецькими принадами, а й казковою аурою.

    Цю ілюстрацію кожен може трактувати по-своєму.

    У живопису, графіці, скульптурі, декоративно-прикладному мистецтві світ постає на виставці з нових ракурсів, з неочікуваних поглядів та творчих ідей найяскравіших молодих представників різних мистецьких шкіл України. Це критикам розкладати «по поличках» їхні досягнення й прорахунки складними варіаціями суто специфічних термінів, за якими, буває, губиться сам предмет обговорення. Мене, як звичайного глядача, виставкові твори зворушували насамперед цікавими асоціаціями, метафорами й емоційними нюансами. Хотілося розгадати «Зимовий сон» насіння на сухих соняхах з полотна киянки А. Гусарової; відчинити двері й дізнатися, куди й до кого вони спрямовують, на картині «Квітковий дворик» (автор І. Кветка з Миколаєва); поринути в «Спогади вітру» (В. Грицюк, Вінниця) й намилуватися «Останніми квітами осені» (Д. Бовкун, Київ) та стародавньою мальовничою сільською вуличкою з картини «Рідна земля» А. Толстухіна з Харкова…

    Чи не з неї написана ця картина.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    За непрацюючий домофон вимагайте відшкодування, Редакції виданьЗа непрацюючий домофон вимагайте відшкодування

    У нашому домі встановлено домофон. Цілий місяць він не працював (не було сигналу до квартири). Чотири рази викликали майстра, але він так до нас і не дійшов. У службі, яка нам встановлювала домофон (для зацікавлених державних органів назва компанії та її адреса є в редакції), досить грубо відповідали, мовляв, заява є, але майстер їм не доповідає, коли і куди він йде, тому чекайте. І коли нарешті прийшов майстер, він сказав, що вперше чує, ніби в нашій квартирі були якісь поломки. Підкажіть, що робити у такій ситуації?

    У парку грає духовий оркестр

    Одвічно метушливі луганчани відтепер мимоволі уповільнюють крок у парку хіба можна інакше, коли сурмач духового оркестру Головного управління МВС України в Луганській області виводить Марш прощання ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa