• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Члены Высшей квалифкомиссии нотариата попросили Е.Лукаш разъяснить, чем их работа «не устроила» общественность

    Члены Высшей квалифкомиссии нотариата попросили Е.Лукаш разъяснить, чем их работа «не устроила» общественностьКак сегодня сообщалось, был изменен состав Высшей квалифкомиссии нотариата при Министерстве юстиции Украины. На официальном сайте Министерства юстиции Украины был опубликован соответствующий приказ Министерства от 1.08.2013 года №762/7 «О внесении изменений в приказ Министерства юстиции Украины от 20 января 2012 года №50/7» и комментарий относительно оснований для издания этого приказа.

    В частности, в указанном комментарии говорилось, что основанием для утверждения нового состава комиссии стали результаты анализа работы его предыдущего состава, которые, в частности, вызвали нарекания общественности и послужили основой для обращений и жалоб представителей профессиональной среды в предвзятости членов комиссии при оценке результатов квалификационных экзаменов на занятие нотариальной деятельностью.

    Такую оценку работы прежнего состава Высшей квалификационной комиссии нотариата и использованную в комментарии формулировку члены Высшей квалификационной комиссии Мария Шапченко, Людмила Шандыба, Валентина Якименко, Людмила Павлова, Алла Ерух, Юрий Козьяков считают предвзятой. С соответствующим открытым письмом они обратились к министру юстиции Украины Елене Лукаш.

    Текст обращения приводится ниже на языке оригинала:

    1 серпня цього року на офіційному сайті Міністерства юстиції України був опублікований наказ Міністерства від 01.08.2013 № 762/7 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 20 січня 2012 року № 50/7» та коментар щодо підстав для видання цього наказу.

    Зокрема, у зазначеному коментарі вказано, що підставою для затвердження нового складу комісії стали результати аналізу роботи його попереднього складу, які, зокрема, викликали нарікання громадськості та слугували підґрунтям для звернень та скарг представників професійного середовища щодо упередженості членів комісії під час оцінювання результатів кваліфікаційних іспитів на зайняття нотаріальною діяльністю.

    Таку оцінку роботи колишнього складу Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату та вжиті у коментарі формулювання вважаємо упередженими, такими, що не відповідають дійсності та ганьблять честь і гідність членів цієї комісії, оскільки за всі роки нашої роботи у складі комісії не було будь-яких «звернень чи скарг представників професійного середовища щодо упередженості членів комісії при оцінюванні результатів кваліфікаційних іспитів» і, тим більше, нарікань громадськості. Усі рішення комісії, що оспорювалися в суді, були визнані правомірними.

    Оскільки, вищезазначена інформація набула розголосу і викликала шквал звернень обурених її змістом та тоном нотаріусів, переконливо просимо Вас, шановна Олено Леонідівно, дати розпорядження про надання нам для ознайомлення зазначених у коментарі результатів аналізу роботи попереднього складу комісії, а також звернень і скарг представників нотаріального середовища, про які йдеться у згаданому коментарі, з тим, щоб ми могли переконатися у підставності висловлених на нашу адресу звинувачень.

    Ми працювали у складі Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату упродовж багатьох років. Кожен із нас має великий досвід нотаріальної діяльності, ми постійно беремо безпосередню участь у методичному забезпеченні нотаріальної діяльності, в організації підвищення кваліфікації нотаріусів та у громадському житті нотаріальної спільноти і тому вважаємо цілком безпідставною, незаслуженою та образливою для нас таку оцінку нашої роботи з боку Міністерства юстиції України.

    Окрім цього, просимо звернути увагу на допущені при підготовці вищезгаданого наказу порушення вимог чинного законодавства.

    1. Частиною другою статті 10 Закону України «Про нотаріат» встановлено,

    що строк повноважень персонального складу Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату становить три роки, починаючи з дня його затвердження. Склад вищезазначеної комісії затверджений наказом Мін’юсту від 20.01.2012 № 50/7, тобто, є легітимним до 20.01.2015, а внесення змін до складу комісії можливе у разі вибуття члена комісії з будь-яких підстав.

    2. Пунктом 5 Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату,

    затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 923, передбачено, що до складу комісії входить чотири представники Мін’юсту, чотири нотаріуси та три представники легалізованих в установленому порядку об’єднань нотаріусів із всеукраїнським статусом.

    У наказі Мін’юсту від 01.08.2013 № 762/7 зазначено, що нотаріуси Плугатирьова В. В., Борисова Т. А. та Дмитрієва Н. П. є представниками у складі комісії від Української нотаріальної палати. Цей факт не відповідає дійсності, оскільки не існує жодного рішення будь-якого керівного органу цієї громадської організації про уповноваження вказаних нотаріусів представляти її у складі комісії.

    Більше того, при підготовці наказу повністю проігнорований той факт, що відповідно до статті 16 Закону України «Про нотаріат» та рішення Першого установчого з’їду нотаріусів України від 29.03.2013 в Україні створено професійне нотаріальне самоврядування, що здійснюється через Нотаріальну палату України, одними із засад функціонування якої є обов’язковість членства у ній усіх нотаріусів та виконання рішень її органів.

    Відповідно до підпункту 1 пункту 2.4 Статуту Нотаріальної палати України саме ця організація вправі делегувати представників до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату.

    Звернення щодо надання пропозицій про делегування представників до вказаної комісії до Української нотаріальної палати та Нотаріальної палати України не надходили, як не існує рішення жодного органу НПУ щодо цього питання, тому членство представників УНП чи НПУ у складі комісії не є легітимним.

    Юридическая Практика

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    В систему управления автодорогами общего пользования предлагают внести изменения

    3 июля с. г. правительство поддержало проект закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно реформирования системы управления автомобильными дорогами общего ...

    Щодо усунення порушень та зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством "Завод "Дельта", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо усунення порушень та зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством "Завод "Дельта"

    На Черкащині у зіткненні двох авто загинула людина, ще шестеро отримали травми

    24 листопада, близько 9-ї години ранку, на 137 км автодороги Київ Знам'янка, поблизу с. Сотники Корсунь-Шевченківського району, що на Черкащині сталося зіткнення двох авто: GEELY MR та ВАЗ-21104.

    Наркотики в шафах

    Працівники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків управління МВС України у Черкаській області отримали оперативну інформацію про те, що в одній із аптек міста Золотоноша незаконно ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa