• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Олег ТАТАРОВ: «До комісії надійшло 94 усні і письмові звернення»

    Олег ТАТАРОВ: «До комісії надійшло 94 усні і письмові звернення»Заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег ТАТАРОВ

    Сьогодні на колегії Міністерства внутрішніх справ заслухають попередній звіт комісії, що була створена з метою з’ясування ситуації після скоєння резонансного злочину в смт Врадіївка. Напередодні колегії кореспондент «УК» зустрівся із заступником голови комісії, заступником начальника Головного слідчого управління МВС України Олегом Татаровим, який розповів про перші результати їхньої роботи.

    Олеже Юрійовичу, які завдання покладені на комісію, хто її очолює, скільки вона працює?

    Комісія створена наказом міністра для з’ясування ситуації, яка сталася у Врадіївському районі Миколаївської області. Мета створення комісії — організація прийому заяв і повідомлень від громадян, забезпечення їх внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, організація досудового розслідування. Та й взагалі ми просто надаємо юридичну допомогу людям. Це коло наших повноважень. Комісія розпочала роботу 2 липня і працюватиме щонайменше місяць. Її керівником призначено начальника Головного штабу МВС України Березана Володимира Миколайовича, досвідчену людину з 30-річним стажем роботи в правоохоронних органах.

    — Ви сподіваєтеся, що після бунту вам повірять люди?

    — Дозвольте відповісти як офіцер. Доручення міністра було однозначне: комісія має працювати об’єктивно, щоб ніхто навіть не замислив покривати злочинні дії працівників міліції. Незалежно від того, скоєні вони в цьому році чи 10 років тому. Ми опрацьовуємо всі звернення, піднімаємо архіви, вивчаємо матеріали за останні роки. Якщо в нас є сумнів, перевіряємо його сто разів. Я переконаний, люди нам вірять. А це головне.

    — Розкажіть, будь ласка, з чим звертаються до вас люди?

    — Станом на 10 липня до комісії надійшло 94 усні і письмові звернення. Пояснюємо людям, що все ж таки краще мати «на руках» письмовий документ. Плюс — можна використовувати пояснення, додаткові угоди, протоколи, офіційні відповіді. До речі, заяви надходять не лише з Миколаївської області. З Одеської, Львівської, Луганської… Ми їх всі приймаємо.

    — Чи можна розмежувати звернення громадян за певними підгрупами?

    — Заяви, звісно, різні. На жаль, є подання стосовно неправомірних дій працівників міліції. Наприклад, невиїзд на місце події, несвоєчасність, неприйняття заяви, інше. Наступне — вчинення кримінальних правопорушень проти особи, проти власності, які з різних причин не були зареєстровані. Економічні, земельні питання. У деяких випадках ми просто надаємо юридичні консультації. До речі, інколи люди не мають грошей на подібні консультації. Безумовно, ми роз’яснюємо всі юридичні аспекти.

    — А чи є «строк давності» для випадків, що розглядаються вашою комісією?

    — У нас є приклади, коли люди звертаються з проханням з’ясувати обставини смерті сина, яка сталася у 1985 році. Це конкретна ситуація. Ми її розглядаємо у відповідності до Кримінального кодексу. Нехай суд вирішує питання зі строком давності.

    — Чи була у зверненнях ситуація, аналогічна нинішній врадіївській?

    — Взагалі ситуація у Врадіївці нестандартна, неординарна. І люди до нас звертаються, навіть не маючи достовірної інформації. Говорять: ми знаємо, де саме скоєно тяжкий злочин. Виїжджаємо, перевіряємо, з’ясовуємо. Але багато повідомлень на рівні чуток.

    Ми зараз розслідуємо три резонансних убивства. Одне з них — убивство людини в 2011 році у сусідньому районі. Це підприємець, який займався збутом молока і при дивних обставинах загинув. У тому, що це вбивство, сумнівів немає. Відпрацьовуємо. Розслідуємо ще одне вбивство, скоєне в районі Миколаївської області на межі з Херсонською. Зникли безвісти дві особи, які з великою сумою грошей поїхали скуповувати зерно в сусідній район. Керуємося наказом міністра 2010 року: якщо особа зникає, трупа не знайдено, немає інших ознак, що скоєно вбивство, але людина поїхала кудись із великою сумою коштів і раніше не зникала, ми можемо говорити про вчинення такого злочину, як убивство.

    — На вашу думку, злочин у Врадіївці, в якому підозрюють правоохоронців, — це випадковість чи тенденція?

    — На жаль, випадок є прикрим для системи МВС. Втім, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко завжди приділяє увагу очищенню лав міліції від працівників, які порушують присягу. І нам соромно за ці випадки.

    Мені як людині, яка має 10-річний стаж педагогічної роботи, особисто дуже прикро. Спочатку всі наші зусилля спрямовуються на те, щоб навчити вихованців, як діяти за законом. Це стосується і курсанта першого курсу, і тих, хто приїжджає на курси підвищення кваліфікації. Слідчий має працювати головою.

    Втім, хтось працює на власну кишеню, на жаль. Прикро.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності зберігача цінних паперів, у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), НАКАЗУЮ:

    Представители проекта Wikileaks защитили свои права в суде в споре с Visa и MasterCard

    В Исландии представители проекта Джулиана Ассанжа Wikileaks выиграли суд у компании Valitor – местного оператора платежных систем Visa и MasterCard.

    Остання дорога до храму

    Сонячного ранку минулої суботи служби порятунку на Чернігівщині мали дуже складний іспит: від злагодженості їхніх дій, оперативності та компетентності залежали життя потерпілих в автокатастрофі ...

    Моряки США потребовали от оператора японской АЭС компенсацию за радиоактивное облучение

    Восемь американских моряков подали иск к компании-оператору АЭС «Фукусима-1» Tepco (Tokyo Electric Power Co.). Они требуют компенсацию за то, что подверглись радиоактивному облучению. Жалоба ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa