• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Щасливі разом без терміну давності

    Щасливі разом без терміну давностіНаціональний тиждень подружжя

    З 15 по 22 травня в Україні втретє проходить Національний тиждень подружжя. Це не якась разова акція, а міжнародний рух, мета якого — підтримувати авторитет сім’ї в суспільстві та утверджувати цінності родини і шлюбу. Вперше його провели у Великобританії у 1997 році. А 2011-го до нього долучилася й Україна, ставши однією з 20 держав, у яких щороку протягом одного тижня подружжя і шлюб стають головними темами в країні. Для цього об’єднуються зусилля багатьох громадських організацій, державних та недержавних установ, церкви, бізнесу, СМІ і всіх не байдужих до сім’ї людей.

    Весільні обітниці — під арками кохання

    РОДИННІ ЦІННОСТІ

    Як навчитися гармонії стосунків

    Любомира КОВАЛЬ,«Урядовий кур’єр»

    У 2011 році в Тижні подружжя взяли участь 10 тисяч чоловік з 10 міст України, пройшло близько 100 різноманітних заходів. Торік їх було вже понад 20 тисяч — щасливих родин та молодих людей, які тільки-но планують їх створити, з 20 міст, — відбулося понад 200 конкурсів, фестивалів та акцій. А цьогоріч очікується ще більший резонанс.

    — У Києві, Житомирі, Донецьку, Луцьку, Сумах, Запоріжжі та багатьох інших містах сформовані регіональні команди, які виявили бажання проводити різноманітні цікаві інформативні та повчальні заходи для нинішніх та майбутніх подружніх пар свого міста, — розповіла Олена Шабуніна, комунікаційний директор Тижня подружжя в Україні. — І хоч офіційно захід стартував 15 травня — у Міжнародний день сім’ї, — деякі акції вже відбулися ще 12 травня, у День матері.

    У програмі — паради щасливих сімей, семінари і тренінги як для родин зі стажем, так і для тих, хто поки що не стояв на весільному рушнику. Психологи розповідатимуть, як слід будувати міцні стосунки, бути відповідальними батьками, зберегти репродуктивне здоров’я молодих пар та гармонію в родині. Адже сім’я — це найбільша суспільна цінність, а подружнє щастя варте того, щоб закохані чоловік і жінка працювали над його зміцненням щодня. Пари з багаторічним сімейним досвідом поділяться з молодими власними рецептами сімейного довголіття. А під заквітчаними арками кохання бажаючі пари зможуть відновити весільні обітниці.

    На переконання Олени Шабуніної, для України це нині дуже актуально, адже, згідно з даними європейської статистики розлучень, наша країна — лідер серед європейських. На 1000 жителів у середньому припадає 5,3 розлучення. Звісно, за один тиждень на рік неможливо розв’язати всі проблеми, що існують у людських стосунках. Проте і не ставиться така мета.

    — Ми хочемо показати та популяризувати саме щасливі родини, аби з них брали приклад. А розваги під час свята допоможуть у ігровій формі знайти вихід із складних ситуацій. Так, проходитиме весела акція — сімейні бої на подушках, спрямована проти насильства в родині. А у конкурсі малюнка на асфальті діти зможуть показати, якою саме бачать щасливу родину і що треба зробити татам і мамам, щоб сім’я була дружною і гармонійною, — веде далі Олена Шабуніна.

    Бажаючих також запросять узяти участь у «Сімейних фотосушках», гасло яких — «Не дай засохнути своїм спогадам!», розвісивши найкращі фото зі свого сімейного фотоальбому прямо в центральному парку свого міста на натягнутих між деревами мотузках. Все, що потрібно, — роздрукувати найкращі знімки і прихопити із собою декілька прищіпок. Кожен зможе зняти собі на згадку фотокартку, яка найбільше сподобалась. А автори робіт залишать на зворотному боці приємні написи і побажання невідомому новому власнику світлини.

    Школярі ж зможуть взяти участь у конкурсі віршів та малюнків «Моя щаслива родина», віддавши свої роботи класним керівникам. Докладніше про те, які акції коли проводитимуть у вашому місті, можна дізнатися в Інтернеті, на сторінці «Тиждень подружжя» у «Фейсбуці».

    Дружні та щасливі родини гідні наслідування. Фото зі сторінки Тиждень-Подружжя на Facbook.com

    Древній Лучеськ розпочав сезон фестивалів

    Валерій МЕЛЬНИК,«Урядовий кур’єр»

    12 травня сотні людей і родин узяли участь у «Фестивалі сім’ї», що проводиться тут втретє і фактично відкрив цьогорічний фестивальний сезон. Таким чином Волинь долучилася до участі у Тижні подружжя, що офіційно відкрився 15 травня.

    Урочистого настрою учасникам та тим, хто спостерігав за дійством, додали мелодії духового оркестру і жарти, на які був щедрий цей день.

    Організаторами акції виступили Міжнародний благодійний фонд «Молодь з місією» та обласні структури — благодійний фонд «Преображення», об’єднання волинських молодіжних громадських організацій «Молодіжна платформа» і громадська організація «Ми+». Після урочистої ходи від облдержадміністрації проспектом Волі до центру міста сотні людей продовжили активне спілкування і розваги у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

    В рамках фестивалю організатори передбачили і успішно реалізували не тільки різноманітні спортивні ігри і просто активні розваги, а й бесіди на теми християнських чеснот, репродуктивного здоров’я, психології сімейних взаємин, уміння поступатися тому, кого любиш і обрав для майбутнього спільного життя…

    Знайшлося місце під сонцем і консультативним наметам, і фотовиставці на сімейну тематику. Дорослі й підлітки каталися на ролерах, а для дітей провели майстер-клас з малювання та ліпки, спортивно-сімейну гру «Ріпка». Також тут роздавали профілактичну літературу та фотографували бажаючих в арці подружжя. Найменші ж стрибали на батуті та малювали на асфальті. А ще знайшлося місце й для новомодних розваг, що прийшли останніми роками із Заходу. Зокрема, тут можна було пограти у корн-хол (кидання мішечків у дірку в ящику) та флорбол (хокей на асфальті) тощо.

    — Ми прагнули популяризувати сімейні та християнські цінності через активний відпочинок, — розповіла керівник Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан. — Вибір тематики фестивалю був невипадковий. Адже, як свідчить статистика, нині випробування буднями і матеріальними реаліями не витримує чи не кожне друге молоде подружжя.

    — А 19 травня у формі активного сімейного відпочинку стартує другий фестиваль луцьких мам. Будуть проведені виставки-ярмарки творчих робіт ручної роботи, різноманітні майстер-класи, розважальні програми, конкурси, вистави англійською мовою тощо, — розповіла начальник відділу культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

    Отже, волиняни й надалі матимуть змогу відпочивати всією родиною — цікаво та активно.

    Погода в домі має бути затишною

    Олександр ВЕРТІЛЬ,«Урядовий кур’єр»

    Минулих вихідних на центральній вулиці Сум кілька разів лунала добре відома пісня про погоду в домі — про ту погоду, яка є найважливішою для кожної людини. В унісон зі словами світило яскраве травневе сонце, отже мелодія сприймалася по-особливому тепло і хвилююче. Бо, як сказав один з учасників конкурсу сімейних пар, що проходив того ж дня в дитячому парку «Казка», ніхто не відміняв і не в змозі скасувати сімейні і родинні цінності — ті, які з давніх часів були і залишаються фундаментом суспільства, країни.

    Весь минулий тиждень в області пройшов під знаком сім’ї, родини, матері — понять, що позначені домашнім затишком, спокоєм, упевненістю. Передували вони Тижню подружжя, який пройде по всій Україні починаючи від учора. Головний підсумок — маленька, але зрима перемога вічного сімейно-родинного над усім суєтним, перехідним, шумливим, що, мов піна, щезає, не залишаючи слідів. Сотні сімейних пар, які прийшли на свято разом з дітьми, батьками, близькими родичами і друзями, стали не просто спостерігачами, а безпосередніми учасниками різнопланового дійства, в якому знайшлося місце всім і кожному від наймолодших мешканців Сум до сивочолих бабусь і дідусів.

    Своєрідним прологом до урочистостей став «Тиждень взаєморозуміння: ти — частинка великої родини», ініційований низкою громадських організацій та об’єднань. Захід доволі несподіваний, завдяки чому викликав значну зацікавленість у городян. Відбулися родинні толоки, акція «До родини на гостину», конкурсно-розважальні програми тощо.

    Коли ж стартувало свято «Сумщина — край щасливих сімей», всі погодилися: на Слобожанщині сотні і тисячі родин, у яких панують злагода, добро, мир. Чи не вперше в обласному центрі відбулася сімейна хода городян, які пройшли від площі Незалежності до скверу імені Т. Шевченка. А вже потім тут кожен знаходив заняття до душі. Малеча розважалася на шоу мильних бульбашок, відбулися майстер-класи з виготовлення різних видів сувенірів, хлопчики і дівчатка під керівництвом майстрів виготовляли вітальні листівки і медалі для своїх мам. І все це разом, єдиною сім’єю.

    Апофеозом стало святкування Дня матері, що уособлювало в собі найблагородніше і найчистіше світло. Дітлахи не шкодували емоцій, слів і щирості, аби мама знала: вона найкраща і найрідніша у світі. До урочистостей долучилися вихованці дитячих будинків сімейного типу, яких зараз на Сумщині 22 і де виховуються майже 200 хлопчиків і дівчаток. Рідну маму їм замінили жінки-сумчанки Ганна Москаленко, Ольга Неня, Ніна Чернявська та інші. Є певна символіка в тому, що саме на Сумщині, в післявоєнних Ромнах, здійснила свій високий моральний подвиг Олександра Деревська, яка взяла на виховання і виростила 48 дітей різних національностей. Її благородний приклад і сьогодні надихає багато родин, у яких знаходять нових мам і тат сотні дітей.

    Як підсумував святкові заходи начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді Сумської облдержадміністрації Олег Лата, вдалося привернути увагу людей до сімейних цінностей, оскільки останнім часом вони наче відійшли в тінь, частково поступившись місцем моральній ницості, убогості, коли сварки, зради і розлучення стають нормою.

    Однак попереду надзвичайно багато копіткої і відповідальної роботи. Адже з кожних 10 сімей нині розпадаються щонайменше 6—7. За кожною такою драмою — діти, їхні долі. Тож родинам і надалі буде надаватися виняткова увага і підтримка, аби якомога більше дітей могли сказати, що в них щаслива сім’я.

    ВІТАННЯ

    З нагоди Міжнародного дня сім’ї

    Дорогі співвітчизники!

    Щороку 15 травня ми відзначаємо Міжнародний день сім’ї.

    Україна одвічно славилася шанобливим ставленням до родинних цінностей, де сім’я є основним носієм моральності, культури, історичної спадкоємності поколінь.

    Сьогодні питання збереження сімейних традицій, виховання в дітей та молоді поваги до шлюбу, батьківства й материнства залишаються пріоритетними як для громадськості, так і для органів державної влади усіх рівнів.

    Щиро бажаю кожній родині щасливої долі, добробуту, миру та злагоди.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Навички безпечної поведінки на дорозі маріупольські учні засвоюють за допомогою театральних постановок

    У межах Всеукраїнського місячника Увага! Діти на дорозі! ДАІ Маріуполя спільно з відділом освіти Маріупольської міської ради та Міським Центром позашкільної роботи 6-го вересня провели Єдиний ...

    ВСУ впервые рассмотрел дело при помощи видеоконференцсвязи

    Верховный Суд Украины впервые рассмотрел хозяйственное дело при помощи аппаратуры для видеоконференцсвязи. Как сообщает корреспондент «ЮП», рассмотрев два заявления Управления Пенсионного фонда ...

    Про підведення підсумків виконання положень Галузевої угоди господарськими і профспілковими органами підприємств і організацій системи станом на 01.01.2012, Центральна спілка споживчих товариств України

    Про підведення підсумків виконання положень Галузевої угоди господарськими і профспілковими органами підприємств і організацій системи станом на 01.01.2012

    У Китаї вибухнув біохімзавод: є жертви

    Сьогодні вранці на біохімічному заводі в китайській провінції Хубей прогримів вибух на біохімічному заводі.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa