• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Цього року нарешті вдосконалили правила прийому на платні відділення вишів

    Цього року нарешті вдосконалили правила прийому на платні відділення вишівВСТУП-2013

    Увечері — наказ, уранці — гроші

    Особливих змін у прийдешній вступній кампанії, що стартує 1 липня, не передбачається: як запевняє заступник начальника департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко, вона «пройде спокійно, передумови для цього є». Загалом цього року на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося 322,5 тисячі абітурієнтів. Але, нагадаємо, до вишів можна подавати сертифікати ЗНО, отримані впродовж 2008—2013 років. За словами Миколи Фоменка, цього року більше охочих пройти тестування з фізики та математики, отож «буде виконане державне замовлення на стратегічні напрями підготовки, зокрема інженерно-технічні та ІТ».

    Рівень підготовки з математики та фізики в школі відчутно знизився — є над чим задуматися. Фото УНІАН

    Без змін

    Вступну кампанію супроводжуватиме п’ять сайтів, на яких, за словами чиновника, можна буде знайти інформацію про будь-який виш чи напрям підготовки: веб-сторінки Міносвіти, Єдиної державної електронної бази з питань освіти, Українського центру оцінювання якості освіти, а також ресурси vstup.info та osvita.net. На час вступної кампанії на всіх сайтах працюватимуть телефони інформаційної підтримки.

    Як і торік, функціонуватиме система електронного вступу. Вимоги щодо подання електронної заяви можна знайти на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Нагадаємо, що торішній перший млинець виявився глевкуватим: скарг на технічні збої в системі, особливо в перші дні вступної кампанії, надходило чимало й тому більшість абітурієнтів надали перевагу традиційному способу подання документів.

    Цього року Міносвіти вдосконалило процедуру зарахування на платне навчання: «Передовсім треба мати рекомендацію до вступу, потім слід подати оригінал документів до приймальної комісії, дочекатися наказу про зарахування і лише після цього вносити кошти. Ми не хочемо, аби гроші платили ще до початку прийому документів, як це було в минулі роки», — наголосив Микола Фоменко.

    Особливих змін у вступних кампаніях своїх вишів не прогнозують і керівники авторитетних вітчизняних університетів. «Робота приймальної комісії нічим не відрізнятиметься від торішньої. Раніше в нас була власна система електронного вступу, тепер, із запровадженням ЄДЕБО, орієнтуватимемося на неї», — повідомив проректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров. Із ним погоджується й заступник першого проректора НТУУ «КПІ» Володимир Тимофєєв, наголосивши, що цього року в «Політеху» вирішили розмежувати два потоки абітурієнтів — фізичний та віртуальний. «Для тих, хто реєструватиметься віртуально, проблем не буде. Цього року кількість таких абітурієнтів зросте, тому проблема фізичних черг зменшиться», — повідомив Володимир Тимофєєв.

    Бажання є, знань бракує

    Поряд зі збільшенням кількості охочих пройти ЗНО з фізики та математики фахівці відзначають загальний низький рівень підготовки нинішніх старшокласників передовсім саме з цих предметів. Зокрема, про це зауважила проректор із навчально-педагогічної роботи університету «КРОК» Наталія Наконечна.

    Щоб уполювати найсильніших студентів, університети шукають їх на шкільних олімпіадах, співпрацюють із Малою академією наук. Зокрема, викладачі університету імені Тараса Шевченка ввійшли до складу комісій IV етапу шкільних олімпіад, вишукуючи майбутніх студентів природничих та фізико-математичних факультетів.

    Загалом серед майбутніх абітурієнтів популярна сфера туризму, інженерні спеціальності, не зменшується інтерес до міжнародних відносин та професійного навчання з часткою іноземних мов, каже Наталія Наконечна. Крім того, за словами в. о. ректора академії праці та соціальних відносин Федерації профспілок України Вікторії Буяшенко, перспективні спеціальності менеджера соціальних сфер, конфліктолога, медіатора. «Проте нині в нашій системі вищої освіти підготовкою медіаторів офіційно ніхто не займається», — повідомила вона.

    Водночас велика проблема нинішніх старшокласників — попри величезний (і часто невмотивований) перелік спеціальностей, що їх пропонують українські виші, вони не можуть визначитися із напрямом майбутньої професії. Тому деякі університети пропонують психологічні тести, щоб допомогти вчорашнім школярам зробити правильний вибір.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Надійний партнер допоможе торгівлі

    Офіційна церемонія зустрічі глави Української держави Віктора Януковича з Президентом Обєднаних Арабських Еміратів шейхом Халіфою бін Заїдом Аль Нагаяном відбулася у столиці цієї країни Абу-Дабі ...

    Зерно є. Бракує вагонів

    Залізничники мобілізували всі ресурси на виконання завдань уряду з перевезення аграрних вантажів. Проте залізничники висловлюють стурбованість динамікою обробки вагонів у портах. Про це йшлося ...

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку На підставі розгляду документів, що надійшли до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, у зв'язку з проведенням державної реєстрації припинення юридичної особи (ліцензіата), відповідно до пункту 8 глави 4 Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку( z0976-06 ), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23.06.2006 за № 432 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.08.2006 за № 976/12850 (зі змінами) (далі — Порядок), НАКАЗУЮ:

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa