• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Коли видадуть паспорти?

    Коли видадуть паспорти?Хочу дізнатися, яка процедура видачі нового паспорта замість утраченого документа і як довго вона має тривати?

    Певний час тому з місцевого центру «Відкрите серце» надіслали запит до голови міста Олександрії, аби допомогти двом людям, які потрапили в складні життєві обставини, відновити втрачені документи. Адже одному з них прийшов час оформляти пільгову пенсію, друга перебуває у центрі соціальної реабілітації і самостійно зробити цього не може.

    Проте цей запит був перенаправлений до місцевого відділу внутрішніх справ, а питання й досі залишається невирішеним. Підкажіть, будь ласка, куди слід звернутися, аби пришвидшити процес та розв’язати цю проблему?

    В. ДЕМЧЕНКО, м. Олександрія, Кіровоградська обл.

    Віктор ШЕЙБУТ, перший заступник голови Державної міграційної служби:

    — Процедура отримання паспорта громадянина України замість утраченого передбачена Порядком оформлення і видачі паспорта громадянина України, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ 13.04.4.2012 року № 320 (далі — Порядок).

    Громадянин, який утратив паспорт, повинен терміново повідомити про це територіальний підрозділ Державної міграційної служби України за місцем проживання. Особа, яка втратила паспорт після зняття із реєстрації попереднього місця проживання до оформлення реєстрації нового місця проживання, подає документи до територіального підрозділу за фактичним місцем проживання, у разі зміни місця проживання в межах адміністративно-територіальної одиниці — за останнім місцем проживання.

    Тобто для оформлення паспорта громадянина України замість утраченого цим людям необхідно особисто звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем проживання та надати такі документи:

    — заяву про видачу паспорта (подається особисто заявником);

    — дві (або три — у разі одержання втраченого паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому віку (фотокартки, що подаються для оформлення паспорта, мають бути виконані з одного негатива, із зображенням обличчя виключно анфас, без головного убору, виготовленими на тонкому білому або кольоровому фотопапері без кутика; для громадян, які постійно носять окуляри, обов’язкове фотографування в окулярах);

    — платіжний документ із відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита. До видачі паспорта територіальний підрозділ на підставі заяви видає громадянину тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.

    Разом з тим повідомляю, що за інформацією, наданою УДМС України в Кіровоградській області, станом на 14.02.2013 року до Олександрійського МВ УДМС України ці люди з питань документування їх паспортом громадянина України не зверталися.

    У разі звернення до відповідного підрозділу їх буде документовано паспортами громадянина України відповідно до чинного законодавства.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про затвердження Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків, Міністерство доходів і зборів України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 жовтня 2013 р. за № 1839/24371 Про затвердження Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків

    Щодо усунення порушень та зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством "Завод "Дельта", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо усунення порушень та зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством "Завод "Дельта"

    Про затвердження рішення Ради Оптового ринку електричної енергії України від 25 вересня 2012 року (п. 7.3 протоколу № 14), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про затвердження рішення Ради Оптового ринку електричної енергії України від 25 вересня 2012 року (п. 7.3 протоколу № 14) Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики( 1059/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059, пункту 6.6.3 частини ІІ Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України( n0001227-96 ), з метою вдосконалення механізму регулювання взаємовідносин між учасниками ринків у сфері природних монополій та організації роботи Оптового ринку електричної енергії Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    До декабря 2015 года будет разработана новая редакция военной доктрины Украины

    Кабинет министров Украины поручил до декабря 2015 года разработать новую редакцию военной доктрины Украины и программы развития Вооруженных сил Украины. Об этом говорится в плане имплементации ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa