• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

ДАІ знадобиться досвід … полювання на байбака

    ДАІ знадобиться досвід … полювання на байбака

    Іноді кажуть: назви мені свій улюблений фільм, і я скажу, хто ти

    Подібний підхід у більшості випадків справді допомагає краще пізнати людину. Приміром, новий начальник ДДАІ МВС України Володимир Астапкович, який донедавна очолював управління ДАІ в Донецькій області, якось зізнався: з нових стрічок йому імпонує «Ліквідація», а з фільмів минулих років — «Інспектор ДАІ». Пам’ятаєте цю зворушливу розповідь про принципового інспектора, для якого не мало значення, хто сидить за кермом автомобіля, — головне, щоб той не порушував правила дорожнього руху. Те протистояння інспектора ДАІ із впливовим директором автосервісу багатьом сьогодні здається фантастикою. Мовляв, хіба наважаться «даішники» проявити принциповість стосовно тих же впливових, заможних і «крутих» одночасно водіїв?

    Виявляється, можуть, підтвердженням чого стала операція «Мажор», до якої вдалися в регіоні після того, як восени 2011 року Володимир Астапкович очолив управління ДАІ області. Перевірки дотримання на дорогах правил дорожнього руху засвідчили, що водії дорогих іномарок, особливо молоді, даремно вірили в свою безкарність. Тільки в перші два місяці в Донецьку, Горлівці, Маріуполі, Макіївці інспектори ДАІ затримали майже півсотні «мажорів» — порушників правил. Найчастіше самовпевнені персони керували дорогими «тачками» без номерних знаків, перевищували швидкість у межах міста, ігнорували сигнали світлофора, а деякі перебували за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Одним з найвідоміших «клієнтів» донецьких «даішників» став бразильський легіонер «Шахтаря» Жадсон, якого «не пробачили» аж двічі.

    Така подробиця: коли футболіст уже повернувся до Бразилії, там не без іронії подейкували, що улюбленець донеччан, автор переможного голу в фіналі Кубка УЄФА,«звалив», бо його перестали «поважати» місцеві інспектори ДАІ. Зрозуміло, причини повернення додому «зірки» гірників інші, однак те, що він відповідав за порушення як пересічний водій, — факт. З’ясувалося, що Жадсон газував на своїй спортивній «Ніссан» без номерних знаків. А пояснював це так: кріплення номера не передбачене конструкцією автомобіля. Відповідно до чинного законодавства, за фактом порушення двічі складалися адміністративні протоколи, а матеріали передавалися до суду. Штраф становив від 170 до 255 гривень, однак, погодьтеся, в цьому разі важлива не сума, а сам факт принципового ставлення до, здається, «недоторканного» водія — одного з найкращих футболістів «Шахтаря».

    «Володимир Астапкович особисто займався операцією «Мажор», — згадує Анатолій Святенко, підполковник міліції із солідним стажем роботи в ДАІ, нині декан факультету довишівської підготовки Донецької академії автомобільного транспорту. — Можна сказати, він «залізною рукою» навів порядок на дорогах: припинив практику забороненого тюнінгу та поклав край отим нічним гасанням вулицями міста зухвалих молодиків на шикарних автомобілях. Завдяки його наполегливості та організаторським здібностям були задіяні всі служби, а він особисто контролював оте непросте протистояння. До активу Астапковича можна також занести організацію роботи автоінспекції під час проведення в Донецьку Євро-2012. Тоді вдалося напрацювати безцінний досвід, який обов’язково стане в пригоді. А всі місцеві автомобілісти досі з вдячністю відгукуються про ще одну його ініціативу — відкрите для зручності власників транспорту так зване «Єдине вікно» у МРЕТ Донецька, де можна оформити всі необхідні документи. Володимир Астапкович, добре знаю, тоді особисто патронував цей проект, до речі, найперший подібний в Україні».

    Ще однією рисою роботи недавнього очільника автоінспекції області стала боротьба з корупцією та наведена ним залізна дисципліна в лавах співробітників ДАІ. Володимир Астапкович неодноразово повторював: жодне звернення людей стосовно професійності працівників ДАІ не буде проігнороване керівництвом. У разі підтвердження тих чи тих непривабливих дій інспекторів вони будуть покарані в обов’язковому порядку, причому суворо. Один із характерних прикладів — звільнення інспектора ДАІ з Харцизька, який нецензурно висловлювався на адресу водія.

    …Начальником управління ДАІ області, а тепер уже керівником Департаменту ДАІ МВС України, певна річ, не народжуються. У Володимира Астапковича шлях до цієї посади почався в 1996 році, коли він став інспектором дорожньо-патрульної служби. Потім був старшим інспектором, командиром окремого батальйону ДПС. Пізнав і роботу чиновника в погонах — очолював реєстраційно-екзаменаційний відділ ДАІ обласного центру. Нині ж, переконані його донецькі колеги-підлеглі, Департамент МВС ДАІ України отримав тямущого керівника, професіонала, хорошого та ініціативного організатора.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    ЮФ «АНК» защитила интересы одной из крупнейших танкерных компаний «Maersk Tankers»

    Юридическая фирма «АНК» выступила юридическим советником французской компании «Maersk Tankers» в связи с задержанием танкера «Maersk Claire» в Николаевском порту. В октябре экологическая инспекция ...

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо врегулювання питання проведення торгів, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення зміни до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо врегулювання питання проведення торгів (реєстр. № 11261), поданий народним депутатом України Смітюхом Г.Є.

    Про перерахування коштів, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про перерахування коштів Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23 листопада 2011 р. № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", з метою забезпечення стовідсоткових розрахунків ДП "Енергоринок" з виробниками електричної енергії та НЕК "Укренерго" за товарну продукцію вересня 2013 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    що втратили чинність, деяких наказів Міністра оборони України, Міністерство оборони України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 серпня 2012 р. за № 1472/21784 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністра оборони України

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa