• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Адам проти Єви: хто кого перевиховає?

    Адам проти Єви: хто кого перевиховає?

    Чоловіки дедалі частіше скаржаться на те, що їх… гноблять дружини

    Чомусь заведено вважати, що від насильства потерпають лише жінки. А тим часом це можуть бути і діти, і люди похилого віку, і навіть представники сильної статі. Почувши про останніх, подумала: «Мабуть, світ перевернувся!» А поспілкувавшись із головним спеціалістом Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлією Велько, переконалася, що якась частка істини в цьому є. Виявляється, певні консервативні підвалини таки похитнулися: торік до фахівців із сімейних питань звернулося четверо чоловіків зі скаргою на те, що їх… гноблять дружини. «А скільки ще посоромилося звернутися!» — додала співрозмовниця.

    Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже удванадцяте організував для земляків акцію «16 днів проти гендерного насильства». Цього разу в її рамках консультувалися, навчалися та долали стереотипи понад 7300 осіб.

    Домашній тиран у спідниці

    …Олексій та Марина (з етичних міркувань імена змінено) були зразковим подружжям. Здавалося, гаряча як вогонь вдача дружини і спокійний характер чоловіка ідеально врівноважували одне одного. Все було добре, доки Олексій не втратив роботу. Для нього це стало справжнім шоком, земля ніби пішла з-під ніг. Якби в цей момент дружина його підтримала, кинувся б виправляти ситуацію. Натомість Марина дала зрозуміти, що має чоловіка ні за що: «На цей момент я господиня в домі, ти живеш на мої кошти, тому взагалі не маєш права голосу».

    Після цих слів сімейна ідилія розпалася як картковий будиночок, а Олексій, залишившись без співрозмовника вдома, знайшов його… у чарці. Це ще більше роздратувало дружину, і вона посилила пресинг: «У тебе є що їсти, пити, одягнути, є діти, є я, а тобі цього мало, ти ще й до пиятики вдався!»

    Важко передбачити, чим закінчилася б та історія, якби чоловік не звернувся до фахівців центру. Вони взялися «розрулити» непросту сімейну ситуацію. Врешті дружина погодилася, що від можливості втратити роботу нині не застрахований ніхто і принижувати в цьому випадку свою половинку — ницо. Хоч вона й зауважила, що сама на місці чоловіка не сиділа б склавши руки, а хапалася б за першу-ліпшу роботу: підмітати вулиці, мити підлогу, носити вантажі тощо, але погодилася, що в Олексія зовсім інший характер і йому оговтатися було складніше. Та найбільше Марину вразили і переконали у власній неправильній поведінці слова дванадцятирічної доньки: «Я теж хочу вийти заміж за чоловіка, яким зможу вертіти, як ганчіркою!» Недаремно ж кажуть, що діти віддзеркалюють усе, що відбувається в родині…

    Слабка стать інколи може бути й дуже сильною та небезпечною. Фото з сайту delfi.ua9

    «Я її сприймаю як радіо…»

    Психологи вважають, що найбільша помилка подружжя — намагатися перевиховати одне одного. Особливо коли замість таких бажаних компромісів лунає деспотичне: «Я сказав(ла)!» А коли при цьому ще й вдаються до кулаків — це вже зовсім крах.

    Одна з молодих чернігівських журналісток на засіданні прес-клубу «Ділове слово» цілком серйозно запитала: «А якщо дружина, скажімо, надто пащекувата, дістала чоловіка своїми причіпками, а він ударив її з виховною метою — чи буде це насильством?» Такі погляди свідчать про те, як важко розлучитися членам нашого суспільства зі старими стереотипами. Чому декому з нас так важко засвоїти, що ніхто не має права виховувати іншу людину, застосовуючи для цього силу?

    Більше того, за словами Юлії Велько, скаржитися до фахівців нині йдуть і ті чоловіки, які безкарно розпускали руки, а готові до такої ситуації жінки навчилися давати відсіч. Цікава картина: «Допоможіть, я її хотів штурхонути, а вона — здачі дає. Хіба я не хазяїн у домі?!» У такому разі фахівці теж намагаються помирити обидві сторони.

    Хоч як це дивно звучить, але багато жінок не хочуть кидати й готові терпіти домашніх деспотів: який не який, мовляв, але ж чоловік, без нього було б зовсім погано. А якщо вміти протистояти його агресивним нападам, то так можна і вік прожити.

    І все-таки фахівці наполягають на тому, що претензії на кшталт «А вона мені борщ не такий зварила, та ще й лається!», «А він мені не всю зарплату віддав!» не обов’язково переводити до розряду «кулачних боїв». Можна випустити пар, висловивши все, що накипіло, і просто помиритися. «Все залежить від темпераменту чоловіка й дружини, — підводить риску пані Юлія. — На підвищених тонах у стилі «італійського подружжя» теж можна говорити, але без кулаків і синців».

    Зрештою, все залежить від готовності сприймати одне одного такими, якими ми є. Хіба не викликає повагу чоловік, котрий, усміхаючись, зауважує: «Вона в мене завжди кричить, але я її сприймаю як… радіо і не відповідаю. Тому ми живемо мирно».

    ПРЯМА МОВА

    Катерина КАЛЬНИЦЬКА, член президії Чернігівської обласної організації Спілки жінок України:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Сьогодні «АероСвіт» скасував 17 рейсів. Список

    Український авіаперевізник АероСвіт на вівторок, 8 січня, скасував 17 рейсів.Авіакомпанія скасувала 8 рейсів на прибуття та 9 на відправлення.

    ДАІ Херсонщини продовжує роботу з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму

    Свято безпеки для учнів шкіл одного з мікрорайонів м. Херсона влаштували працівники обласної ДАІ. Діти переглянули захоплюючу виставу за участю казкових персонажів, із різноманітними вікторинами ...

    Суд отказал аэропорту «Шереметьево» в аресте средств компании «Аэросвит» на $1,4 млн

    Арбитражный суд Москвы (РФ) отказал в удовлетворении ходатайства ЗАО «ТЗК Шереметьево» (топливо-заправочный комплекс) об обеспечении иска в виде наложения ареста на денежные средства украинской ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa