• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Совет судей предложил законодательно защитить судей и работников аппарата судов

    Совет судей предложил законодательно защитить судей и работников аппарата судовСовет судей Украины на своем заседании, состоявшемся 21 декабря с. г., принял решение обратиться к Кабинету Министров Украины, как субъекту законодательной инициативы, с предложением внести на рассмотрение Верховного Совета Украины инициированный высшим органом судейского самоуправления проект Закона Украины «О внесении изменений в Закон Украины «О судоустройстве и статусе судей» (относительно усиления государственной защиты судей и работников аппарата судов). Об этом сообщила пресс-служба ГСА.

    Текст соответствующего законопроекта приведен ниже на языке оригинала:

    ПРОЕКТ

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (щодо посилення державного захисту суддів та працівників апарату судів)

    Верховна Рада України постановляє:

    І. Внести до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (Відомості Верховної Ради України, 2010 р., №№ 41 — 45, ст. 529) такі зміни:

    1) частини сьому і восьму статті 127 викласти в такій редакції:

    "7. Орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадові особи, керівники підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян, яким адресовано звернення Ради суддів України з питань забезпечення незалежності та безпеки суддів, зобов'язані протягом 10 днів з моменту його одержання розглянути і дати письмову відповідь. У разі неможливості розгляду звернення у визначений строк повідомляють про це офіційним листом з викладенням причин продовження строку розгляду. Строк розгляду звернення з урахуванням продовження не може перевищувати 30 днів з моменту його одержання.

    Вмотивована відповідь на звернення повинна бути надіслана не пізніш як на другий день після його розгляду. Відповідь надається в обов’язковому порядку і безпосередньо тим органом державної влади чи органом місцевого самоврядування, до якого було направлено звернення, за підписом його керівника чи посадової особи, керівника підприємства, установи або організації, об'єднання громадян.

    Посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій, а також працівники правоохоронних органів, до яких надійшло звернення Ради суддів України, зобов'язані негайно вжити заходів щодо усунення загроз безпеці або незалежності суддів, а за необхідності — притягнути винних до відповідальності з наступним інформуванням про це Ради суддів України. У разі невжиття заходів посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність у встановленому законом порядку.

    У засіданні Ради суддів України, на якому розглядається питання безпеки та незалежності суддів, можуть брати участь визначені Радою суддів України посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій, а також працівники правоохоронних органів. У разі прийняття Радою суддів України рішення про їх обов'язкову участь у засіданні — така участь є обов'язковою.

    8. На засідання Ради суддів України запрошується Міністр юстиції України.

    При розгляді питань, пов'язаних із фінансуванням судів, на засідання Ради суддів України запрошується Міністр фінансів України";

    2) у статті 134:

    частину третю після слів "органами внутрішніх справ" доповнити словами "в тому числі на безоплатне протягом місяця з моменту набуття повноважень обладнання охоронною та пожежною сигналізацією житла і користування ними за рахунок державного бюджету, а також на забезпечення мобільним індивідуальним засобом сповіщення про небезпеку";

    доповнити статтю частинами четвертою і п'ятою такого змісту:

    "4. Забороняється видача, розголошення відомостей про місце проживання суддів та інших відомостей про них реєстраційними, міграційними службами, підрозділами Державтоінспекції, довідковими службами АТС, операторами та провайдерами телекомунікацій, інформаційно-довідковими службами, а також будь-якими органами та особами, яким ці відомості стали відомі у зв'язку з їх службовою діяльністю, за винятком надання таких відомостей на вимогу правоохоронних органів у випадках, передбачених законом.

    5. Видача та розголошення таких відомостей тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством";

    3) статтю 135 викласти в такій редакції:

    "Стаття 135. Соціальне забезпечення і страхування суддів

    1. На суддів поширюється дія законів України та нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, які встановлюють розмір і порядок виплати пільг, доплат, надбавок, компенсацій та інших видів соціальних гарантій.

    2. Життя та здоров'я суддів підлягають обов'язковому державному страхуванню на суму десятирічної суддівської винагороди за десять років за останньою посадою за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності";

    4) статтю 154 після слів "а також" доповнити словом "цілодобову".

    ІІ. Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

    привести свої нормативно-правові акти і забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом;

    Юридическая Практика

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Державна судова адміністрація України звернулася до Прем’єр-міністра України М.Азарова у зв’язку з ситуацією, що склалася у судах загальної юрисдикції

    Відповідно до пункту третього частини першої статті 18 Закону України «Про виконавче провадження» закріплено обов’язкове зазначення у виконавчому документі реєстраційного номеру облікової картки ...

    Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до підпункту "в" пункту 3 приміток до норми № 1 — загальновійськова норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань( 426-2002-п ), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 14, ст. 739; 2006 р., № 11, ст. 716, № 31, ст. 2233, № 50, ст. 3324; 2011 р., № 84, ст. 3078; 2013 р., № 41, ст. 1474), такі зміни:

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa