• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

«Куплю тебе разом із паєм…»

    «Куплю тебе разом із паєм…»

    Ось у такому зневажливому тоні орендарі часто розмовляють із власниками сільгоспземель

    «Ми — власники паїв — фактично безправні сьогодні, — скаржилися селяни заступникові голови Держземагентства Євгенові Берднікову, сподіваючись знайти правду і захист під час «гарячої» урядової телефонної лінії. — На продаж земель сільгосппризначення діє мораторій, тож ми не можемо реалізувати своє право власності. Мусимо терпіти таке ставлення орендарів і схиляти голови перед черговим бізнесменом».

    Не менше проблем і у власників паїв, які нині проживають у великих містах і не мають змоги контролювати використання своєї землі. Вони теж не проти продати землю і допомогти дітям або онукам.

    Держакт із кадастровим номером як гарантію свого права на землю хо чуть мати всі. Фото з сайту medyn.ru

    Зразок документа на право не впливає?

    Чимало питань стосувалося передачі у спадщину земельних ділянок, зокрема паїв, та продажу будинків із приватизованою під ними землею. Якщо в другому випадку обов’язково потрібно мати державний акт нового зразка — із кадастровим номером, каже чиновник, то для оформлення спадщини підходить і документ старого зразка.

    Пересічні українці активно розпитували у представника влади, чи впливає зразок бланка держакта про право власності на землю на якість цього права. Відповідь була однозначна: ні. За словами заступника голови Держагентства, до 2003 року людям видавали держакти без кадастрового номера, після — вже з номером. Усі вони мають однакову юридичну силу. Якщо кадастрового номера нема, є сенс його отримувати лише для здійснення правочину. Щоб було зрозуміліше, йдеться про випадки, коли власник хоче подарувати або обміняти земельну ділянку, а, коли можливо, то й продати.

    Але люди налякані повідомленнями ЗМІ про те, як спритні ділки нишком продають ділянки, які вже комусь належать. Тому й розпитували вони про запобіжні заходи. Є. Бердніков пояснював, що, коли є держакт, земля — власність особи. Щоправда, він визнає: трапляється, що цим правом нехтують і закони ігнорують, та відбувається це переважно в районах поблизу Києва, де така проблема стоїть найбільш гостро. І хоч, за його словами, в регіонах ця практика не поширена, держакт із кадастровим номером як гарантію свого права на землю і впевненості хочуть мати всі.

    У загальнодержавному масштабі ініціатива заміни старих зразків держакта на новий із кадастровим номером пояснюється можливістю внесення даних про ділянку та її власника в акредитовану електронну систему земельного кадастру, зауважив чиновник. Так через інтернет-сервіс можна буде побачити свою землю на електронній карті країни і впевнитися, що належить вона тільки вам і її не зможуть віддати комусь іншому.

    Щоб отримати кадастровий номер (далі — КН), треба звернутися до районного або міського відділу землеустрою, де в архіві зберігається технічна документація, на підставі якої виготовляли держакт, а тепер швидко й недорого виготовлять КН. Тривалість усього процесу залежить від стану документів. Якщо їх немає, то щоб внести електронні дані до земельного кадастру (для цього й потрібен КН), роблять технічну документацію із встановлення, відновлення меж земельної ділянки в натурі, а вже потім — КН. Звісно, це буде довше і дорожче.

    За словами Є. Берднікова, виготовлення такого номера нині коштує 200—300 гривень. Але з 1 січня 2013 року переглянуть обсяг платних послуг і за рахунок автоматизації вартість знизиться в середньому за всіма видами кадастрових послуг (надання інформації з кадастру чи внесення інформації до кадастру) на 20%. Надання КН як окремої послуги не існуватиме.

    Усі землі вважатимуть розмежованими

    Загалом рік, що минає, унікальний за обсягами й значенням законотворчості у сфері земельних відносин, переконаний Є. Бердніков. Насамперед завершено підготовку законодавчо-нормативної бази для ведення державного земельного кадастру (ДЗК). Закон про ДЗК набуде чинності з 1 січня 2013-го. Змінюються правила розробки землевпорядної документації: вся робота відображатиметься в ДЗК, а не йтиме, як кажуть, у стіл.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про стан виконання Державної цільової екологічної програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території військової частини А0829 на 2011 - 2013 роки та заходи з очищення території держави від вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій

    Про стан виконання Державної цільової екологічної програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території військової частини А0829 на 2011 — 2013 роки та заходи з очищення території держави від вибухонебезпечних предметів

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa