• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Лісовики, снігурки й бабки-йожки народжуються з панчіх

    Лісовики, снігурки й бабки-йожки народжуються з панчіх

    Персонажі харківської лялькарки такі реалістичні, що з ними хочеться заговорити

    Виготовленням інтер’єрних ляльок, яким дедалі більше захоплюється українське жіноцтво, мама двох дітей Валерія Коровіна зайнялася несподівано для себе: випадково побачила в Інтернеті тильду і їй захотілося зшити власноруч таку саму довгу й симпатичну ляльку. Скачала викройку, зробила заготовку і… зшила не одну, а кілька текстильних красунь.

    — Скільки себе пам’ятаю, я завжди щось плела спицями чи крючком, — розповідає пані Валерія. — Трішки шила, в основному дітворі: то штанці, то ще щось без викройок, муляжним способом, прикладаючи кожний виріб до натури. І в такий спосіб можу зшити за потреби все, крім, звичайно, верхнього одягу.

    Ці навички жінка успадкувала від своєї прабабусі Марії Гончарової, знаної на Слобожанщині білошвейки, яка обшивала в минулому столітті харківську знать, у тому числі й дуже відому родину Алчевських. Прабабуся Марія розповідала Валерії, як працювала у французьких майстернях і вже в дев’ять років заслужено здобула звання старшої майстрині.

    Крім того, рідна тітка по маминій лінії теж має золоті руки й одягає наразі себе та свою сім’ю. З такими генами Валерія могла розвивати свої швацькі здібності. Однак доля розпорядилася інакше.

    — Шити тильди мені стало нецікаво, — пояснює жінка, — бо вони однотипні і виготовляються за вже готовою викройкою. Жодної фантазії чи думки. А я хоч і технар — натура творча і завжди намагалася займатися лише тим, що близьке до душі і над чим потрібно помізкувати.

    Навіть роботу, як розповіла Валерія, обирала за таким самим принципом.

    Закінчила Харківський автодорожній інститут за фахом «інженер-механік» та аспірантуру. Однак наукового звання не встигла здобути, оскільки наспіла відома перебудова, яка зупинила завод «Червоний жовтень», де працювала технологом. А вся дисертація, за словами жінки, була цілком пов’язана з виробництвом підприємства. Довелося терміново міняти професію — закінчувати бухгалтерські курси і 15 років працювати за цим фахом. Залишила посаду через здоров’я сина. Клопотів удома, як і в будь-якої мами двох неповнолітніх дітей, вистачало, але невгамовна Валерія продовжувала пошуки якогось цікавого рукоділля, яке б допомогло їй самовиражатися вже в статусі домогосподарки.

    — Я часто переглядала спеціальні інтернет-сайти і на одному з них побачила скульптурний текстиль американської майстрині Лізи Ліхтенфельс, — пригадує Валерія. — У неї такі чудові ляльки, що їх важко відрізнити від живих людей. Виготовляються з багатошарового трикотажу. У цій техніці Ліза працює вже майже 30 років і дійшла до вершин досконалості. Її роботи захопили мене так, що я теж вирішила спробувати.

    Спочатку жінка знайшла у Світовій мережі майстер-класи з цієї техніки та майстрів, які в ній працюють, і з ентузіазмом приступила до опанування нового для неї лялькарського ремесла. З’явилася на світ перша робота — кумедна «Черепашка», яка й досі слугує Валерії голківницею. Навіть не віриться, що виготовлена вона із звичайних еластичних панчіх, набитих синтепоном. Ці матеріали служать основою для її робіт.

    Усі ляльки в майстрині виходять позитивними

    Працюється найкраще вночі

    За півтора року, а саме стільки часу займається лялькарством Валерія Коровіна, виготовлено понад сотню найрізноманітніших персонажів — від маленьких ангелочків до великих портретних ляльок. Власкору «УК» майстриня продемонструвала одну зі своїх останніх робіт — вродливу Снігуроньку, яка ніби щойно зійшла з яскравої картинки знайомої з дитинства улюбленої казки. Як на мене, ця лялька, про яку майстриня сказала, що вона ще не завершена, здалася мені пречудовою. Але після того як майстриня пояснила, що потрібно зробити, зрозуміла: правду кажуть, довершеності немає меж. Бо й справді, після того як Снігуроньці підстрижуть волосся та заплетуть його в косички, а на кожушку приладнають застібки та розпишуть його глітером, лялька стане ще кращою. Важливо й те, що вона, як, до речі, і всі інші виготовлені Валерією моделі, має каркас. Отож може згинатися, сидіти, піднімати руки і навіть ворушити пальцями, які гнуться у неї точнісінько так, як справжні людські.

    — До пари Снігуроньці зроблю ще й Діда Мороза, який з проекту теж потихеньку починає вже втілюватися в реальну ляльку, — каже Валерія. — І вже вдвох вони відправляться до друзів на новосілля, яке відбудеться напередодні Нового року.

    Незважаючи на те, що увесь вільний час жінка присвячує своєму улюбленому хобі, в її квартирі панчішні іграшки довго не залежуються. Бо подруги та друзі сім’ї як тільки побачать щось новеньке, обов’язково випросять у щедрої Валерії. Та вона й сама часто презентує знайомим щось із своїх творінь. Наприклад, нещодавно подарувала на ювілей ученому-приятелю його ж лялькову копію. І оригінал відразу себе упізнав.

    Імен своїм витворам майстриня зазвичай не дає. Краще за неї, говорить, це роблять їх нові господарі. Її ж справа — майструвати ляльки. На найпростішу, зовсім крихітну, як, наприклад, попика, витрачається приблизно день-два, а на каркасну потрібно значно більше часу — від одного до двох тижнів. Адже це вже складна робота і робити її доводиться в основному вночі, коли діти й інші домочадці — мама та чоловік — міцно сплять. Тільки тоді, під покровом нічної тиші, зізнається Валерія, вона дозволяє собі розслабитися, зосередитися й дати волю невгамовній фантазії.

    Роботу над ляльками пані Валерія починає з усмішки

    У кожної майстрині своя техніка

    Образи майбутніх персонажів пані Валерія як і кожна творча особистість виношує у собі до повного дозрівання. Як тільки майбутня лялька починає подобатися їй самій — береться до роботи.

    — Для цього купую звичайні колготки, доводжу їх до потрібного кольору виварюванням та фарбуванням, — розповідає майстриня.— Здебільшого обираю продукцію вітчизняних фабрик, хоч для скульптурного текстилю підходять будь-які, головне, щоб їхня фактура була щільною і не блистіла. Технологію виварювання кожна майстриня напрацьовує індивідуально, хоч вона є і в Інтернеті.

    Середину ляльки майстриня заповнює синтепоном. Після цього витягує голкою обличчя на якому формує ніс і губи. Очі викладає з ∂удзиків, які потім розписує і обрамляє накладними віями або ж саморобними — з капронової стрічки. Для волосся використовується пряжа і парички. Чоловічі зачіски робляться з хутра. Потім прилаштовується каркас, шиється та одягається вбрання — і виріб готовий!

    Усі ляльки, виготовлені руками пані Валерії, завжди виходять позитивними, як і сама майстриня. Можливо, саме через це її роботи так затребувані сьогодні і подобаються навіть колегам по цеху з близького та далекого зарубіжжя, з якими спілкується в Інтернеті. Та першими і найвідданішими поціновувачами творчості Валерії були і залишаються десятирічна донька Оля і п’ятирічний син Миколка. Вони щиро пишаються своєю неординарною мамою й намагаються проявляти свої таланти в малюванні та ліпленні казкових фігурок з пластиліну. Оля зібрала вже навіть свою першу колекцію.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Бичок приноситиме гроші з літа

    Премєр-міністр поставив чітке завдання динамічно розвивати тваринництво, передусім припинити спад і розпочати нарощування виробництва мяса та молока.

    Індійський фермер став батьком у 96 років

    Рамжит Рагхав нещодавно став найстарішим батьком у світі у 96-річному віці, цим він побив свій власний рекорд, який встановив два роки тому.

    До уваги мешканців Тернопільщини та водіїв, які рухаються дорогами області!

    З 1 по 14 листопада заплановано проведення ремонту моста на 109 км автомобільної дороги Т-09-03 Галич Підгайці Теребовля Сатанів. З метою забезпечення безпеки дорожнього руху на вказаній ділянці ...

    Коровай за простими рецептами: ціну тримай!

    Хлібна тема, яка активно обговорювалася цими днями (і про це писав УК від 31 жовтня), має своє продовження. Залишитися осторонь неї не зміг і віце-премєр-міністр міністр соціальної політики ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa