• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Щодо зміни порядку надання та використання банками інформації з електронних реєстрів митних декларацій, Національний банк УкраїниНАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ Департамент контролю, методології та ліцензування валютних операцій

ЛИСТ

  1. 30.10.2012 № 28-311/5345-10214
  2. Головному управлінню в Автономній Республіці Крим, Головному управлінню по м. Києву і Київській області, територіальним управлінням НБУ, ОПЕРУ НБУ, банкам України та їх філіям

    Щодо зміни порядку надання та використання банками інформації з електронних реєстрів митних декларацій

    За інформацією, отриманою від Державної митної служби України (далі — ДМСУ) на запит Національного банку України (далі — Національний банк), повідомляємо наступне.

    Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26.12.95 № 1044( 1044-95-п ) "Про заходи щодо забезпечення контролю за зовнішньоекономічною діяльністю та валютного контролю" між ДМСУ та Національним банком укладена Угода про інформаційне співробітництво від 05.04.2000 № 28-28 (далі — Угода). Додатком до неї є Протокол № 2 від 04.02.2009 (далі — Протокол), відповідно до якого ДМСУ передає банкам (програмними засобами Національного банку) реєстри електронних копій митних декларацій (далі — Реєстри), на підставі яких товари та інші предмети перетнули митний кордон України згідно з угодами, що передбачають розрахунки у грошовій формі.

    Нагадуємо, що до Реєстрів включаються митні декларації, які оформлені суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності на виконання угод, що передбачають розрахунки у грошовій формі, а саме ті, у графі 24 "Характер угоди" яких зазначаються коди характеру угоди 10, 12, 21, 22, 41, 42 відповідно до Класифікатора характерів угод( v1011201-12 ), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 № 1011 "Про затвердження відомчих класифікаторів інформації з питань державної митної справи, які використовуються у процесі оформлення митних декларацій".

    З 01 жовтня 2012 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 651( z1372-12 ) "Про затвердження Порядку заповнення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа" (далі — Наказ № 651).

    Згідно з цим Порядком( z1372-12 ) при ввезенні товарів відповідно до правил заповнення графи 2 "Відправник/Експортер" митної декларації( z0374-12 ), якщо відповідно до умов зовнішньоекономічного договору (контракту) або іншого документа, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту), нерезидент — сторона зовнішньоекономічного договору (контракту) не є відправником, у графі зазначаються відомості про відправника і вчиняється запис: "Див. доп.", а в доповненні наводяться відомості про нерезидента — сторону зовнішньоекономічного договору (контракту) або іншого документа, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту).

    Враховуючи необхідність отримання банками інформації, яка наводиться у доповненні до графи 2 "Відправник/Експортер" митної декларації( z0374-12 ) для належного виконання функцій агента валютного контролю, в програмне забезпечення ДМСУ були внесені зміни, за результатами яких у разі, якщо нерезидент — сторона зовнішньоекономічного договору (контракту) не є відправником, до Реєстрів будуть включатися відомості про нерезидента — сторону зовнішньоекономічного договору (контракту) або іншого документа, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту), що наводяться у доповненні до митної декларації. Структура Реєстрів при цьому залишиться незмінною.

    Повідомляємо також, що відповідно до правил заповнення графи 22 митної декларації( z0374-12 ) згідно з Наказом № 651( z1372-12 ) у лівому підрозділі графи наводиться відповідно до класифікації валют літерний код валюти, у якій складено рахунки-фактури (інвойси) або інші документи, що визначають вартість товару. У правому підрозділі графи зазначається сума наведених у графі 42 і додаткових аркушів митної декларації фактурних вартостей задекларованих товарів у валюті, код якої зазначений у лівому підрозділі графи 22.

    Враховуючи вищевикладене, до 01.12.2012 загальна фактурна вартість товарів буде зазначатися у валюті України, а з 01.12.2012 у полі "Загальна фактурна вартість" Реєстрів буде зазначатися загальна фактурна вартість у валюті, код якої зазначений у полі "Код валюти".

    Слід також зазначити, що правила заповнення графи 28 митної декларації( z0374-12 ) відповідно до вимог Наказу № 651( z1372-12 ) не передбачають надання номера розрахункового рахунку особи, яка здійснює розрахунки за зовнішньоекономічним договором (контрактом). Тому з 01.10.2012 банки керуються листом Національного банку від 24.11.2009 № 28-311/4335-21847( v2184500-09 ) в частині переліку даних, що повинні міститись у повідомленні іншого банку про надходження Реєстру, у повному обсязі, за виключенням надання даних "номер р/р (грн.)".

    З метою посилення інформаційної взаємодії у вирішенні спільних завдань у сфері валютного контролю, пов'язаних із запровадженням процедури електронного декларування та розширення сфери застосування Реєстрів, надалі надсилання Реєстрів уповноваженим банкам може здійснюватися щоденно.

    Заступник Голови Національного банку України

    І. В. Соркін

    WEB MD Office "НПО Поверхность", www.master-d.com.ua

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Як, знову Шерлок Холмс?

    Cкільки можна! На телебаченні черговий серіал. Але про це пізніше. А поки що повернімося в епоху, коли жив і діяв справжній і єдиний у своєму роді, воістину унікальний Шерлок Холмс, створений ...

    Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров'я України стосовно удосконалення реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, Міністерство охорони здоров'я України

    Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров'я України стосовно удосконалення реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

    Про затвердження Клінічного протоколу лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз в рамках реалізації гранту 9 раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "туберкульоз", Міністерство охорони здоров'я України

    Про затвердження Клінічного протоколу лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз в рамках реалізації гранту 9 раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "туберкульоз"

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa