• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Валютних міняйл просять не метушитися

    Валютних міняйл просять не метушитися

    Верховна Рада поспіхом відклала на невизначений час законопроект про введення 15% збору з продажу валюти, оскільки він викликав негативний резонанс у суспільстві

    Буквально ще позавчора різноманітні ЗМІ «лякали» українців, що у листопаді буде введено законом 15% податку з продажу валюти громадянами. У законопроекті пропонувалося встановити, що фізособи при здійсненні таких операцій мають сплачувати збір до Пенсійного фонду України. І такі побоювання були небезпідставними — робоча група на чолі з головою парламентського Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталієм Хомутинником, як зазначала преса, «засідала і вдень, і вночі», а розгляд відповідного законопроекту №11433 «Про внесення змін до деяких Законів України щодо операцій з іноземною валютою» був запланований на 20 листопада.

    Такого в світі ніде немає…

    Так і сталося. Але Верховна Рада України, спираючись на рішення профільного комітету, відклала це питання. Судячи зі слів спікера парламенту Володимира Литвина, законопроект викликав резонанс у суспільстві та в парламенті і до нього повернуться нескоро. Навіть на думку керівників Головного науково-експертного управління Верховної Ради, справляння такої високої ставки збору із зазначених операцій викличе певне соціальне невдоволення громадян України та збільшить інфляцію.

    Чи буде введено такий податок згодом, чи це питання буде назавжди «поховане»?

    Як зазначив кореспонденту «УК» науковий співробітник Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАН України Всеволод Степанюк, держава просто захотіла вирішити чимало складних питань, і знову за рахунок пересічних людей. Щоб українці здавали долари, віддаючи чималі відсотки за ними, і на цьому ще й наживалися спекулятивні структури. «Я часто буваю в різних країнах світу, і ніде такого податку немає. Є лише невеликий відсоток — 0,5—1,5% , який закладено у вигляді комісійних при купівлі або продажу валюти», — зазначив він.

    «Цей законопроект по суті своїй має на меті забрати 15% заощаджень у людей. Таке взагалі-то називається грабунком. Це податок на заощадження. Такого ніде в світі немає. В Україні намагалися запровадити податок на проценти від депозитів, але це не вдалось. Розуміючи, що це основний грошовий ресурс, який є в країні і може направлятися на розвиток економіки. А тут наша влада вирішила оподаткувати всі валютні заощадження. По суті це рекет», — критично і сміливо прокоментував останні події президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

    Перейматися черговим податком поки що не слід. Фото Володимира ЗAЇКИ

    Позитив від податку також є

    Утім, приміром, директор Бюро економічних та соціальних технологій Валерій Гладкий вважає, що така можлива новація відповідає міжнародній практиці оподаткування валютних операцій. «Це наближення до загальноєвропейського тренду, де з кожним роком підвищується комісія за операції з іноземною валютою. За умов дії такого рішення на ринку зменшиться кількість валютних спекулянтів. Звісно, краще, щоб новація стосувалася виключно готівкових операцій, бо якщо це «переходитиме» і на безготівкові, то таке може призвести до подорожчання іноземних товарів», — зазначає експерт.

    З ним погоджується і президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко, який стверджує, що в нашій країні, де триває засилля американського долара, такий крок повинен працювати на зміцнення національної валюти.

    Втім, експерти бачать більше негативів, ніж позитивів від такого можливого нововведення. Так, на думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, це беззаперечно призведе до того, що частина торгівлі у країні просто піде в тінь.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” за 2011 рік, Кабінет Міністрів України

    Про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і  підтримки громадського порядку" за 2011 рік 1. Визнати переможцями всеукраїнського конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку" у 2011 році:

    Примусове виключення засновника

    примусове виключення засновника, внесення змін до статутних документів підприємства, перереєстрація.

    Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Баблюка М.В., Центральна виборча комісія

    Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Баблюка М. В. До Центральної виборчої комісії 9 серпня 2012 року Гамузою Олександром Васильовичем, на підставі довіреності від 6 серпня 2012 року, подано заяву громадянина України Баблюка Миколи Валерійовича разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 153 у порядку самовисування.

    Женщина на Infiniti FX37 не пережила столкновения с рекламным щитом

    В результате ДТП женщина оказалась заблокирована в салоне смятыми конструкциями автомобиля, поэтому пришлось вызывать спасателей, которые освободили ее из "металлического плена" и передали медикам. ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa