• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Солодке життя триває?

    Солодке життя триває?

    Восени цукор дорожчати не буде

    Кілька днів тому зайшла до супермаркету, щоб купити кілограм цукру. Помітила: він трішки подорожчав. Якщо ще кілька тижнів тому на вагу можна було придбати солодкий пісок за 5 грн з копійками, тепер він коштує майже на гривню більше. На перший погляд дрібниця, і одна гривня не зробить «погоди» домашньому бюджету, проте неприємно. Адже це може бути лише початок великого цінового зростання. Та експерти заспокоюють, що цукру українцям вистачить. Водночас зазначають, що збитковість реалізації цукру може призвести до зменшення зацікавленості серед підприємців у вирощуванні буряку.

    — Нині для нас мінімальні ціни на цукор на рівні витрат, враховуючи подорожчання природного газу, на який іде більш як 20% собівартості виробництва цукру, й інших матеріально-технічних ре?сурсів, — зазначає начальник управління аналітичних досліджень, прогнозування і розвитку ринків Національної асоціації виробників цукру України «Укрцукор» Марія Кравченко. — Цього року розрахункові витрати на виробництво однієї тонни становлять 6500—7500 грн. Проте через перенасиченість ринку цукром його реалізують у межах мінімальної ціни.

    Виробничий сезон триває з вересня по грудень. Після його завершення ціни мають вирівнятися. Бажано, щоб вони були в межах витрат на виробництво цукру, оскільки збитковість його реалізації призведе до зменшення зацікавленості у підприємців до вирощування цукрового буряку, а це неодмінно вплине на внутрішній ринок.

    — Ми плануємо виробити 1,8 млн тонн цукру, чого цілком достатньо для забезпечення потреб внутрішнього ринку. Зараз працюють 50 заводів, проте плануємо долучити до 70 підприємств, — зазначає міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. — Нині цукрові буряки зібрано з площі 154 тисячі га та накопано 5,4 мільйона тонн за врожайності 350 ц/га. Станом на сьогодні (маємо прогнозовану тенденцію) врожайність цукрових буряків вища, ніж торік. Нині встановлено мінімальну ціну, за якою цукор продається із заводу за 5,9 тис. гривень за тонну. Щодо ціни на полицях магазинів, це питання торговельних мереж.

    У минулому маркетинговому році в Україні вперше за 10 років відправили на експорт 164 тис. тонн цукру. Переважно у Казахстан, Киргизію, Таджикистан, а також Сирію, Ліван, Хорватію. Загалом український солодкий пісок споживали у більш ніж 20 країнах.

    — Сприятливим для наших виробників виявилося збільшення експорту цукру, — впевнений аналітик ринку цукру Української аграрної конфедерації Денис Рубченко. — Зараз ціна коливається у межах собівартості. Якби у нас зовсім не було експорту, цифри на цінниках були б ще нижчими. Саме те, що виробники змогли «прибрати» з ринку майже 160 тис. тонн, сприяло стабільності ціни, яка протягом року була в межах 6 грн за кілограм. Хоч були періоди, коли вона зменшувалася до 5-5,3 грн за кілограм.

    Проте цього маркетингового року ми можемо не досягти подібних успіхів в експорті, чимала частка якого припадала все-таки на Казахстан. Річ у тому, що цукрова асоціація Митного союзу звертає увагу на те, що Казахстан імпортує український цукор без мит, які діють у межах S 340 за тонну. Торік Казахстан не застосовував цього положення, але як буде цього року — питання.

    Середня Азія — головний ринок, на якому відбуватимуться цукрові торговельні війни між Україною і країнами Митного союзу. Тому ситуація з експортом істотно впливатиме на нього і, можливо, спричинить зниження вартості цукру, чим не потішить виробників.

    За споживання 170 млн тонн цукру в світі в минулому маркетинговому році надлишок був на рівні

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Президент Украины уволил шесть судей и назначил трех

    Президент Украины Виктор Янукович подписал Указ №132/2013 об увольнении судей. Так, в соответствии с пунктами 1, 5, 6 и 9 части пятой статьи 126 Конституции Украины, глава государства постановил ...

    Правительство утвердило план мероприятий по развитию внутреннего рынка ценных бумаг

    Утвержден план мероприятий по развитию внутреннего рынка государственных ценных бумаг на период до 2014 года. Соответствующее распоряжение №1059-р Кабинет Министров принял 26 декабря 2012 года, ...

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо строків укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров’я, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо строків укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров’я (реєстр. № 2188), поданий народними депутатами України Симоненком П. М., Спіріною І. Д., Цибенком П. С.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa