• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Віктор ЯНУКОВИЧ: «Для нас повага до представників різних етносів становить основу життєвого укладу»

    Віктор ЯНУКОВИЧ: «Для нас повага до представників різних етносів становить основу життєвого укладу»

    Президент узяв участь у роботі Міжнародного саміту з проблем захисту прав національних меншин «Досвід України для світу»

    В Україні створено всі умови для розвитку та утвердження самобутності всіх без винятку національних громад. На цьому наголосив Віктор Янукович у своєму виступі під час відкриття саміту.

    Державна політика — на висоті

    Наша країна, підкреслив Президент, не лише гарантувала на законодавчому рівні права національних меншин, а й забезпечила відповідні умови для їх самоорганізації та етнокультурного відродження. У цьому контексті він нагадав, що наша держава приєдналася до всіх основних міжнародних документів у цій сфері. Йдеться, зокрема, про Рамкову конвенцію із захисту національних меншин і Європейську хартію регіональних мов або мов меншин.

    За словами Віктора Януковича, наша держава взяла на себе зобов’язання щодо всебічної, у тому числі фінансової, підтримки діяльності громадських організацій у збереженні та розвитку традиційних національних культур. «Сьогодні культурне розмаїття — це справжня цінність українського суспільства, запорука його єдності, перепона для поширення ксенофобії та екстремізму, які сьогодні стають дедалі тривожнішим явищем у різних частинах світу», — заявив глава держави.

    Президент звернув увагу на те, що протягом останніх років в Україні суттєво вдосконалені механізми державної етнічної політики. Він додав, що продовжується робота над «Стратегією державної етнонаціональної політики», «Стратегією боротьби з дискримінацією в Україні», новою редакцією Закону «Про національні меншини», а також триває вдосконалення вітчизняного міграційного законодавства та його узгодження з європейськими та міжнародними стандартами.

    Україна має добрі традиції мирного і гармонійного співжиття представників різних конфесій і національностей. Водночас у сфері міжнаціональних відносин нині постають виклики, які часом мають історичне коріння, іноді зумовлені більш загальними соціально-економічними чинниками, іноді є результатом політичних спекуляцій та провокацій. Серед них — проблема облаштування та соціально-культурної адаптації депортованих за національною ознакою.

    «У парламенті пройшов перше читання відповідний законопроект, і ми продовжуємо вести діалог з кримськотатарською громадою та представниками інших етносів, що зазнали несправедливих репресій», — наголосив з цього приводу Віктор Янукович.

    Утверджувати самобутність в Україні мають змогу всі національні громади. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    Як зберегти злагоду

    Говорячи про прояви ксенофобії, які час від часу фіксуються в Україні, незважаючи на загалом позитивну динаміку останніх років, Президент зазначив: найчастіше такі конфлікти мають локальний особистий характер.

    «Але треба бути пильними, бо зростання міграційних потоків, поява радикальних ідеологій та політизація можуть у будь-який момент перетворити дрібний локальний конфлікт на серйозну небезпеку. Ми усвідомлюємо це й активно працюємо над недопущенням подібних сценаріїв», — наголосив глава держави.

    Тому Україна послідовно здійснює політику, що спирається на принципи й цінності беззастережного дотримання прав і свобод людини. Наш народ, підкреслив глава держави, є спільнотою, для якої повага до мови, культури, традицій, історичної пам’яті представників усіх етнічних меншин становить основу життєвого укладу.

    Віктор Янукович назвав символічним і закономірним прийняття Україною форуму, який зібрав для обговорення сучасних викликів і загроз представників різних етносів та релігій, експертів, політиків тощо. Він нагадав: ще в червні 1992 року в нашій державі був ухвалений Закон «Про національні меншини в Україні», який став істотним внеском у міжнародну систему правового захисту прав людини у сфері міжнаціональних відносин.

    «Усім громадянам нашої країни, незалежно від їх національної, етнічної, релігійної або мовної приналежності, було гарантовано однакові політичні, економічні, соціальні та культурні права», — зазначив глава держави. Тому український досвід, на переконання Президента, важливий у сучасному світовому контексті, перш за все, як приклад мирного і стабільного розвитку міжнаціональних відносин, уникнення етнічних та конфесійних конфліктів у період становлення державності.

    Президент наголосив, що міжконфесійний діалог в Україні продовжить свій розвиток. Адже досвід співіснування в діалозі різних віросповідань вироблявся в Україні протягом століть — останнім часом цьому значною мірою сприяла робота Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій. «Переконаний, що цей діалог лише поглиблюватиметься, і, як Президент України, я цьому максимально сприятиму», — сказав Віктор Янукович.

    Глава держави також високо оцінив ідею проведення нинішнього міжнародного форуму як майданчика для обговорення сучасної проблематики міжнаціональних та міжконфесійних відносин у світі. «Надзвичайно важливо, що всі ми разом ведемо конструктивний діалог. Переконаний, що спільно ми зможемо зберегти мир і злагоду», — сказав Віктор Янукович.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Американца приговорили к 25 годам лишения свободы за продажу оружия «Талибану»

    Гражданин США Алвар Пуриян (Alwar Pouryan) приговорен к 25 годам лишения свободы за попытку продать талибам оружие, включая переносные зенитно-ракетные комплексы, сообщает Associated Press. Приговор ...

    Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо плати земельного податку власниками нежитлових приміщень, платниками єдиного податку - фізичними особами - підприємцями, Державна податкова служба України

    Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо плати земельного податку власниками нежитлових приміщень, платниками єдиного податку — фізичними особами — підприємцями

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa