• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Імідж країни спирається на сучасні комп’ютери

    Імідж країни спирається на сучасні комп’ютери

    Проблемна орієнтація електронно-обчислювальної техніки — реальний шлях розв’язання господарських проблем державного значення

    Іван СЕРГІЄНКО, генеральний директор Кібернетичного центру НАНУ, директор Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України, академік

    У весь розвиток комп’ютерної науки і практики має на меті надати комп’ютерам спроможність максимальної допомоги у розв’язанні проблем суспільства. Питання проблемної орієнтації супроводжують увесь розвиток комп’ютерів, а успіхи їхнього вирішення сьогодні безпосередньо впливають на якість та ефективність функціонування господарських об’єктів.

    У газеті «Урядовий кур’єр» уже обговорювались питання створення проблемно-орієнтованих обчислювальних засобів у господарському комплексі України. Нині йдеться про найбільш значущі досягнення щодо розв’язання цих проблем творчого колективу, що об’єднує вчених Харківського національного університету радіоелектроніки, Київського національного технічного університету «КПІ», Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України, Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України і фахівців Побузького феронікелевого комбінату.

    Теоретичні проблеми, розв’язані колективом

    Загалом авторський колектив дослідив три провідні ідеї розв’язання господарських проблем державного значення: проблемну орієнтацію розробок, вирішення задач методами моделювання та апаратну реалізацію процесів моделювання. В комплексі вони становлять цілком грунтовну і прогресивну методологічну основу розв’язання множини наукових проблем, зокрема:

    Упровадження результатів досліджень

    Автори створили і впровадили низку комп’ютерних засобів і систем, зокрема:

    Не спиняємося на досягнутому

    Авторський колектив розширив не тільки сферу впровадження своїх розробок в Україні, країнах СНД та близького і далекого зарубіжжя, а й царину своїх наукових досліджень і практичних розробок. Розширилися й регіон практичного використання розроблених пристроїв і математичних методів, а також номенклатура пристроїв і систем, що використовують у своїй основі розроблені процесори.

    Так, на фірмі IGUS Gmb (Німеччина) впроваджено процесори для швидкого дистанційного виміру вібрацій крильчаток вітроелектрогенераторів. Почалося впровадження розроблених процесорів в експериментальний зразок системи обробки й візуалізації інформації, отриманої в результаті взаємодії електромагнітного поля з мікро- та нанооб’єктами для просторової візуалізації взаємодії низькоінтенсивного електромагнітного поля з мікро- та нанооб’єктами різної фізичної природи та біосередовищами. На фірмі ТОВ «Віват» (Росія, Бєлгород) впроваджено процесори для швидкої обробки телевізійних сигналів.

    Останнім часом зроблено істотний крок до розпаралелювання задачі користувача при реалізації на одному кристалі розподіленої багатопроцесорної системи. Дедалі більшу увагу розробники приділяють програмованим логічним інтегральним схемам, елементній базі на нових фізичних явищах: молекулярним, біологічним, квантовим, хімічним тощо.

    Зважаючи на те, що зміна елементної бази з великою ймовірністю може призвести до підвищення продуктивності ЗОТ на порядок, а вдосконалення архітектурно-структурних рішень і розпаралелювання обчислень — на кілька порядків, колектив авторів для визначення головних напрямків розробок виконав дослідження нових тенденцій створення елементної бази за новими фізичними принципами побудови та архітектури комп’ютерних систем з її використанням. Результати досліджень показали, що твердотільна елементна база на кремнієвій основі залишиться домінуючою ще як мінімум 50 років. Відповідно до цього розроблено й досліджено напівпровідникові структури для виготовлення перспективної елементної бази надшвидких засобів обробки інформації, що працюють на високих частотах і при високій температурі.

    Для розвитку і впровадження цих результатів розв’язано цілу низку проблем багаторівневої структури системної інтеграції: процесів і процедур життєвого циклу виробу, починаючи від зародження ідеї до створення, застосування і супроводу його експлуатації, архітектурно-структурної організації високопродуктивних систем тощо.

    Таким чином очевидно, що авторський колектив плідно рухається вперед, удосконалюючи свої розробки рішенням нових фундаментальних та інженерно-технічних проблем. У межах роботи виконано десятки науково-дослідних і конструкторських робіт, їх результати відображені в сотнях наукових статей (зокрема 93 статті надруковані в міжнародних журналах, які містяться в базі даних SCOPUS), 10 монографіях, 133 авторських свідоцтвах і 53 патентах. За результатами виконаних робіт у рамках цього циклу захищено 34 кандидатські і 6 докторських дисертацій. Про основні результати циклу робіт доповідали на 33 міжнародних і 45 вітчизняних науково-технічних конференціях, їх демонстрували на численних виставках.

    Оцінюючи роботу загалом, можна відзначити її безумовну актуальність та велику державну значимість. Робота пройшла всі стадії розробки, її автори набули неоціненні практику й досвід впровадження наукових ідей та інженерних розробок. Нові наукові знання плідно використовуються в науково-педагогічній практиці, а створені засоби і системи захищено великою кількістю патентів та авторських свідоцтв, від аналогів вони відрізняються ширшим спектром можливостей, значно вищою продуктивністю, не мають конкурентів на світовому ринку та впроваджені із вражаюче значним ефектом в численні господарські об’єкти України, СНД та ЄС у металургійній, цементній, будівельній, авіаційній, космічній, машинобудівній галузях, харчовій промисловості, галузі виробництва вогнетривів, оборонній промисловості України, телебаченні, IT-індустрії тощо. Економічний ефект від впровадження створених засобів лише в АСУ металургійної промисловості, підрахований за останні 7 років, перевищив 120 млн доларів.

    Міжнародний авторитет і конкуренто-спроможність

    Саме ця робота чи не найкраще відповідає вимогам підтриманої всім суспільством державної політики інтеграції України до Європейського співтовариства, оскільки вже сьогодні набула міжнародного авторитету, де-факто є конкурентоспроможною на європейському ринку серед виробників комп’ютерних засобів і систем та безпосередньо спрямована на вдосконалення виробничих процесів до сучасного для Європи рівня у дуже потужному секторі народного господарства України.

    Викладене свідчить, що ця робота має державне значення, її результати позитивно впливають на суспільний прогрес, утверджують високий авторитет вітчизняної науки в світі та України як високотехнологічної держави.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Турботи багато не буває

    На останній сесії Полтавської міської ради депутати здійснили перерозподіл асигнувань міського бюджету в межах затверджених призначень.

    Про проведення Національного туру Міжнародного конкурсу "Енергія і середовище", Міністерство освіти і науки України

    Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

    Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 9 серпня 2012 року № 218 щодо кандидатів у народні депутати України Максимова В.В., Сокур В.Д., Центральна виборча комісія

    Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 9 серпня 2012 року № 218 щодо кандидатів у народні депутати України Максимова В. В., Сокур В. Д.

    Вчені NASA перевернули уявлення, яке існувало з 1958 року

    Фахівці NASA перевернули уявлення, яке існувало з 1958 року, про те, що у Землі два радіаційних пояса зони магнітосфери, в яких накопичуються високоенергетичні заряджені частинки.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa