• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Полтавщину очистять від сміття

    Полтавщину очистять від сміттяНОУ-ХАУ

    Унікальний проект дасть можливість заробити грошей на непотребі

    Переробка сміття — проблема і для фахівців житлово-комунального господарства, і для населення, і для влади. І розв’язати її непросто. Однак на Полтавщині знайшли вихід із ситуації, та такий, що дасть можливість і розв’язати проблему засміченості територій, і створити нові робочі місця, і заробити грошей. В області стартував інвестиційний проект, унікальність якого полягає в тому, що віднині на Полтавщині не будуватимуть полігонів для твердих побутових відходів (ТПВ). Усе сміття, включно й те, що накопичилося за роки, перероблятимуть централізовано й без шкоди для довкілля, з використанням найновітніших технологій.

    Золото —з відходів

    Початковим етапом реалізації цього проекту стало підписання в Полтаві Меморандуму про співпрацю. Цей документ підписали голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот та президент столичного ТОВ «Технопарк комплекс Т» Богдан Худик. Нині область поділена на 4 умовні зони, в кожній з яких побудують сміттєпереробний завод і сортувальну станцію. Поки що експериментом охоплений так званий Комсомольський вузол, тобто місто Комсомольськ та прилеглі до нього Козельщинський, Кобеляцький, Семенівський, Глобинський і Кременчуцький райони. Кременчук працює за окремою схожою програмою з німцями.

    Комсомольська міськрада вже виділила 9 га землі під будівництво сміттєпереробного заводу. Тепер, за словами Богдана Худика, інвестор вимагає від нього гарантію щодо стабільного постачання ТПВ на цей завод.

    — Щоб його забезпечити, ми укладаємо договори-концесії з усіма сільськими, селищними і міськими радами й повністю беремо на себе збирання, транспортування й утилізацію відходів, — пояснив він. — Первинне збирання ТПВ у районах здійснюватимуть 90 спеціальних автомобілів, окрім того, ще 30 машин доставлятимуть їх із сортувальної станції на завод.

    Щоденне вивезення сміття забезпечує чистоту вулиць. Фото Володимира ЗАЇКИ

    Реалізація пілотного проекту відбувається оперативно й організовано, влада на місцях сприяє товариству в усіх питаннях, зокрема й земельних.

    Коротко про сам завод. Як повідомив Б. Худик, він складатиметься з кількох виробництв, що перероблятимуть усі фракції ТПВ у товарну продукцію — дизельне паливо стандарту Євро-4. Теоретично із 160 тисяч тонн відходів одержуватимуть понад 30 тисяч тонн такого палива. Зароблятимуть і на утилізації й переробці скла, якого у відходах чимало. Із нього планують виробляти піноскло — теплоізоляційний матеріал, що не боїться ні води, ні грибка і надійно утримує тепло. Кажуть, що десятисантиметровий шар такого піноскла рівноцінний цегляній кладці завтовшки 1,4 метра. Отож покупці на цей товар знайдуться. Буде свіжа копійка і від утилізації металу, що міститься у ТПВ: його перероблятимуть у спеціальному цеху. «В діло» підуть навіть «хвости сортування». Для цього є установка, що перетворює суміш на рідкі шлаки або на речовину, з якої потім виділяють синтетичний газ і електроенергію. Навіть вуглекислий газ, що виділяється під час виробничих процесів у значних об’ємах, на заводі «виловлюватимуть» і продаватимуть, бо він, за словами Богдана Худика, теж має комерційну ціну.

    Про нові робочі місця та багатомільйонні інвестиції

    Поділився столичний гість планами й щодо майбутньої тарифної політики переробки побутових відходів.

    — Ми хочемо встановити тарифи на рівні тих, які є, не враховуючи інвестиційної складової, тому що збитковий процес збирання. Транспортування і сортування компенсуємо за рахунок високої доданої вартості, яка утвориться на цьому заводі, — сказав він, принагідно повідомивши про намір фірми створити фінансовий фонд, призначення якого — «навчити населення не смітити».

    Передбачається, що фінансування проекту почнеться вже у вересні. До цього часу треба «утрясти» ще низку питань і підібрати кадри — 1100 осіб. На повну потужність завод запрацює орієнтовно через 2 роки.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Консультація юриста

    Консультація юриста на сайті, по телефону, в офісі або в іншому місці. Юристи дають професійні поради!

    Щодо набрання чинності міжнародним договором, Міністерство закордонних справ України

    Копія: Адміністрація Державної прикордонної служби України Міністерство юстиції України Секретаріат Кабінету Міністрів України Апарат Верховної Ради України Посольство України в Угорщині

    Ліцензія на діяльність кредитної спілки

    Допомога в оформленні ліцензії на діяльність кредитної спілки,діяльність кредитної спілки в Києві, в Україні, консультування з приводу отримання ліцензії на діяльність кредитної спілки, ліцензія діяльність кредитної спілки, збір документів для ліцензії на діяльність кредитної спілки.

    Свіжий погляд владі не завадить

    Молодь завжди відігравала провідну роль у розвитку суспільного та економічного життя держави. Енергія, завзяття молодості, свіжий погляд на проблеми та нові шляхи їх розвязання певною мірою були ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa