• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про закриття кримінального провадження в зв'язку з примиренням з обвинуваченим ОСОБА_1 - Київський районний суд м. Полтави - Куліш Ю. В.

  1. УХВАЛА
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/3976/14-к

Провадження № 1-кп/552/232/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.08.2014 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Куліша Ю.В.,

за участю секретаря - Саєнко М.А.,

за участю прокурора - Падалюк Л.В..,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження № 12014170020000829 за підозрою:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с.Гожули, Полтавської області, українця, громадянина України, освіта середня-спеціальна, працює електрогазозварником ПП «Справа», не одружений, проживає за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимий

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Органами досудового розслідування встановлено, що 01.05.2014 року, близько 22.00 год., ОСОБА_1, знаходячись в гуртожитку - по місцю свого проживання : АДРЕСА_1, під час сварки з сусідом ОСОБА_2, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, умисно та протиправно, усвідомлюючи суспільно- небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, наніс йому декілька ударів руками - кулаками та ногами у взутті, ударили прийшлись по обличчю та тулубу, спричинивши ОСОБА_2 тілесні ушкодження у вигляді : закритої черепно- мозкової травми, струсу головного мозку, які кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров'я; забій верхньої губи справа, крововиливи в шкіру верхньої повіки правого ока, шиї та тулуба зліва і нижньої правої кінцівки, які кваліфікуються, як у своїй сукупності, так і кожне окремо, як легкі тілесні ушкодження.

В підготовчому судовому засіданні потерпілий ОСОБА_2. звернувся до суду з клопотанням про закриття кримінального провадження в зв'язку з примиренням з обвинуваченим ОСОБА_1, надав відповідну заяву. Від обвинувачення ОСОБА_1 відмовився

Обвинувачений ОСОБА_1 в судовому засіданні не заперечував проти закриття кримінального провадження відносно нього, пояснив, що з потерпілим примирились.

Дії обвинуваченого ОСОБА_1 суд кваліфікує за ч. 2 ст. 125 КК України, як спричинення легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я.

Суд, заслухавши думку прокурора, яка вважає за можливе закрити кримінальне провадження відносно ОСОБА_1 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України в зв'язку з примиренням з потерпілим, оскільки останній претензій до обвинуваченого не має, ОСОБА_1 вибачився перед ним, у вчиненому розкаюється; потерпілого ОСОБА_2, який відмовився від обвинувачення та не заперечував проти закриття кримінального провадження відносно обвинуваченого у зв'язку із примиренням; обвинуваченого ОСОБА_1, який просив закрити кримінальне провадження відносно нього, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий, а у випадках передбачених цим Кодексом, його представник, відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 477 КПК України кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Потерпілий ОСОБА_2 в судовому засіданні відмовився від обвинувачення відносно ОСОБА_1, а тому суд вважає, що є підстави для закриття даного кримінального провадження у зв'язку із примиренням обвинуваченого з потерпілим.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 285, 284,286, 372, 395, 477 КПК України, ст. 46 КК України, -

УХВАЛИВ:

Звільнити ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 125 КК України на підставі п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України та ст. 46 КК України.

Кримінальне провадження відносно ОСОБА_1 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України провадженням - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Полтавської області протягом семи діб з дня її винесення.

Головуючий Ю.В.Куліш

Рейтинг: 4.5/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

Хакери полюють на дорогі автомобілі

Кепська пригода можестатися, коли власник автомобіля (так званої моделі без ключа), безтурботно залишає свою машину. У момент, коли дверцята автоматично зачиняються, втручається зловмисник.

Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ТОВ "ІВАНКІВ-ТЕПЛОСЕРВІС", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ТОВ "ІВАНКІВ-ТЕПЛОСЕРВІС" Відповідно до Закону України "Про теплопостачання" ( 2633-15 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", постанов НКРЕ від 12.10.2005 № 898( v0898227-05 ) "Про затвердження Процедури перегляду та затвердження тарифів для ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії" та від 12.10.2005 № 896( v0896227-05 ) "Про затвердження Порядку розрахунку тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС, АЕС та на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

Чутки візиту не перешкодять

Українська влада не чинить жодних перешкод приїзду до Києва представників ПАРЄ. Візит відбудеться, його дата погоджена, і я не знаю, звідки пішли ці чутки й чому така інформація зявилася в українських ...

У Газі небезпека найвищого рівня

Премєр-міністр Єгипту Хішам Кандиль, який учора відвідавГазу, щоб висловити свою підтримку палестинцям, засудив атаки Ізраїлю, назвавши їх катастрофою, повідомляє Бі-Бі-Сі. Пан Кандиль зокрема ...

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa