• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про визнання банкрутом ВСТАНОВИЛА: Ухвалою господарського суду Полтавської області від 16 - Харківський апеляційний господарський суд - Здоровко Л.М.

  1. ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
  2. ОКРЕМА УХВАЛА

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОКРЕМА УХВАЛА

15 грудня 2014 р. Справа № 18/1355/12

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Здоровко Л.М., суддя Плахов О.В., суддя Шутенко І.А.,

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод газорозрядних ламп" (вх. №3798П/2) на ухвалу господарського суду Полтавської області від 16.10.14 у справі № 18/1355/12

за заявою Управління Пенсійного фонду України Київського району в м. Полтаві

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод газорозрядних ламп", м. Полтава

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 16.10.2014р. у справі №18/1355/12 (суддя Ореховська О.О.) визнано грошові вимоги Публічного акціонерного товариства "Кредитпромбанк" в сумі 350 434 193, 61грн., з яких: основний борг (вимоги забепечені заставою майна боржника) - 160 770 265, 94грн. (вимоги включені окремо - до першої черги); розпоряднику майна внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застав, іпотеки; основний борг - 189 379 846, 00грн. (вимоги включено до четвертої черги), пеня за несвоєчасне погашення заборгованості за кредитом - 283 008, 67грн. (вимоги включено до шостої черги), судовий збір, сплачений заявником при зверненні із заявою про грошові вимоги до боржника - 1 073, 00грн. (вимоги включені до першої черги); зобов'язано розпорядника майна включити вимоги Публічного акціонерного товариства "Кредитпромбанк" в сумі 350 434 193, 61грн. до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод газорозрядних ламп" відповідно до черговості, визначеної статтею 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом"; відхилено кредиторські вимоги Публічного акціонерного товариства "Кредитпромбанк" в сумі 892 890, 93грн.

Не погодившись з ухвалою місцевого господарського суду, Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод газорозрядних ламп" звернулось до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, просить оскаржувану ухвалу скасувати.

В апеляційній скарзі апелянт зазначає, що ТОВ "Завод газорозрядних ламп" не є основним боржником перед ПАТ "Кредитпромбанк" за кредитним договором №04/69/07-КЛТ від 22.08.2007р., отримувачем коштів є ТОВ "Торговий дім "ГЛР".

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 14.11.2014р. прийнято апеляційну скаргу до провадження.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 01.12.2014р. у справі №18/1355/12 зобов'язано ТОВ "Торговий дім "ГЛР" направити в судове засідання, що відбудеться 15.12.2014р., представника, надати письмові пояснення та докази в обгрунтування щодо виконання власних кредитних зобов'язань отримувачем кредитних коштів за кредитним договором №04/69/07-КЛТ від 22.08.2007р., укладеного з ВАТ "Кредитпромбанк". Докази (первинні бухгалтерські документи) щодо сплати коштів за кредитним договором в строк до 10.12.2014р. надати до Харківського апеляційного господарського суду.

У судове засідання Харківського апеляційного господарського суду 15.12.2014р. представник ТОВ "Торговий дім "ГЛР" не з'явився, письмові пояснення та витребувані судом докази не надав, хоча як вбачається із матеріалів справи, був завчасно повідомлений про час та місце розгляду апеляційної скарги.

Колегія суддів зазначає, що на підставі статті 124 Конституції України, частини першої статті 4-5 Господарського процесуального кодексу України судові рішення, в тому числі ухвали суду, є обов'язковими до виконання на всій території України.

Невиконання вимог, зокрема ухвал господарських судів, тягне відповідальність, встановлену Господарським процесуальним кодексом України та іншими законами України.

На думку колегії суддів, вищевказане є підставою для висновку про наявність недоліків в роботі відповідальних за юридичне супроводження посадових осіб ТОВ "Торговий дім "ГЛР" та є підставою для винесення окремої ухвали, якою має бути повідомлено керівника ТОВ "Торговий дім "ГЛР" про вказані недоліки з метою вжиття відповідних організаційно-правових заходів та в подальшому забезпечення беззаперечного додержання вимог, винесених судом процесуальних документів.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Окрему ухвалу надіслати керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ГЛР".

Повідомити керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ГЛР" про вказані недоліки в роботі відповідальних за юридичне супроводження посадових осіб для вжиття відповідних організаційно-правових заходів.

Про вжиття даних заходів повідомити Харківський апеляційний господарський суд у місячний строк.

Головуючий суддя Здоровко Л.М.

Суддя Плахов О.В.

Суддя Шутенко І.А.

Рейтинг: 4.5/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

Відбудеться чергове засідання ради суддів адміністративних судів

 13 лютого 2014 року о 10 годині у приміщенні Вищого адміністративного суду України (м. Київ, вул. Московська, 8) відбудеться чергове засідання ради суддів адміністративних судів.

Європа нам заздритиме

Перебуваючи у медичному закладі, Премєр-міністр Микола Азаров зазначив, що розпочати будівельні роботи планують уже у 2013 році. Ми домовилися з вашим керівництвом про будівництво найсучаснішого, ...

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa