• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про стягнення податкового боргу в с т а н о в и в : В грудні 2014 року Вінницька ОДПІ звернулась в суд з адміністративним позовом до ТОВ "ТД «Вінниц - Вінницький окружний адміністративний суд - Дончик Віталій Володимирович

  1. ПОСТАНОВА
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

30 грудня 2014 р.            Справа № 802/4162/14-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дончика Віталія Володимировича,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області (далі – Вінницька ОДПІ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Вінницький підшипник» (далі – ТОВ «ТД «Вінницький підшипник») про стягнення податкового боргу

в с т а н о в и в :

В грудні 2014 року Вінницька ОДПІ звернулась в суд з адміністративним позовом до ТОВ "ТД «Вінницький підшипник» про стягнення податкового боргу з орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності в сумі 89201,40 грн.

Суд, розглянувши матеріали позовної заяви та встановивши, що відповідно до положень ст. 183-2 КАС України у даній адміністративній справі застосовується скорочене провадження, ухвалою від 18.11.2014 року відкрив скорочене провадження у справі та запропонував відповідачу в 10-денний термін надати письмові заперечення проти позову.

Відповідач у строк, передбачений частиною третьою статті 183-2 КАС України заперечень суду не направив, хоча ухвала про відкриття скороченого провадження у адміністративній справі від 04.12.2014 року вручена представнику відповідача 11.12.2014 року, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення (а.с. 19).

Суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення. Проте, заперечення або заяви про визнання позову від відповідача на адресу суду в строки, передбачені статтею 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, не надходили.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, оцінивши подані докази, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Як свідчать матеріали справи, ТОВ «ТД «Вінницький підшипник» зареєстроване, як юридична особа 29.08.2001 року, код ЄДРПОУ 31615877, що підтверджується ідентифікаційними даними податкового органу та перебуває на обліку у Вінницькій ОДПІ з 13.06.2002 року (а.с. 9).

Судом встановлено, що внаслідок порушення податкового законодавства щодо сплати податків та зборів у встановлені законом терміни, за відповідачем, станом на час розгляду даної адміністративної справи, рахується податковий борг з податку на землю з юридичних осіб в розмірі 89201,40 грн.

Заборгованість виникла внаслідок несплати сум податкових зобов’язань, визначених у самостійно поданих платником податків деклараціях по орендній платі за земельні ділянки державної або комунальної власності від 28.02.2014 року (а.с. 11-13).

На виконання заходів стягнення податкового боргу позивачем сформовано та надіслано товариству податкову вимогу від 04.07.2012 року № 577 форми “Ю” на суму 17930,88 грн. (а.с. 14).

Таким чином, за відповідачем станом на час розгляду справи рахується заборгованість по податку з орендної плати з юридичних осіб в сумі 89201,40 грн., що підтверджується розрахунком суми позову поданим Вінницької ОДПІ (а.с.6).

Доказів неузгодження суми боргу, оскарження (чи скасування) вимоги та рішення податкового органу не надано, не надано також доказів сплати боргу.

За сукупністю наведених обставин, взявши до уваги, що відповідач має податкову заборгованість перед бюджетом, що підтверджується матеріалами справи, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, надані позивачем докази та повідомлені ним обставини є достатніми для прийняття рішення по справі в порядку скороченого провадження про задоволення адміністративного позову.

При прийнятті постанови у порядку скороченого провадження по даній справі суд керується наступними положеннями чинного законодавства: статтею 67, п.2 ст.121 Конституції України, п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14, п.п. 20.1.28 п. 20.1 ст. 20, п.41.5 ст.41, п.59.1 ст.59, п.87.11 ст.87, ст.203, п.286.2 ст.286, п.287.1 та п.287.4 ст.287, ст.288 та підрозділу 8 Податкового кодексу України.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 9, 14, 33, 70, 71, 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд –

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Вінницький підшипник» (вул. Тарногородського, 46, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 31615877) в дохід місцевого бюджету податковий борг в сумі 89201 ( вісімдесят дев’ять тисяч двісті одну) гривню 40 (сорок) копійок.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова набирає законної сили в порядку визначеному ст. 254 КАС України

Суддя                                Дончик Віталій Володимирович

Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

Про встановлення параметрів регулювання, для цілей стимулюючого регулювання, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 липня 2013 р. за № 1266/23798 Про встановлення параметрів регулювання, що мають довгостроковий строк дії, для цілей стимулюючого регулювання

Про звільнення О. Аліпова з посади першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Президент України

Указ  Президента України Звільнити АЛІПОВА Олександра Миколайовича з посади першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 16-18 квітня 2013 р. на території Автономної Республіки Крим, Кабінет Міністрів України

Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 16-18 квітня 2013 р. на території Автономної Республіки Крим

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa