• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про здійснення санітарно-епідеміологічного контролю щодо товарів, які переміщуються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях, Державна митна служба УкраїниДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 10.01.2013 № 16/1-16.3/58-ЕП
  2. Начальникам митниць

    Про здійснення санітарно-епідеміологічного контролю щодо товарів, які переміщуються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях

    Статтею 319 Митного кодексу України ( 4495г-17 ) встановлено, що:<

    - товари, що переміщуються через митний кордон України, крім митного контролю, можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю;

    - митний контроль та митне оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, завершуються тільки після проведення встановлених законами України для кожного товару видів контролю.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 № 1031( 1031-2011-п ) "Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України" визначено, що санітарно-епідеміологічному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) не підлягають товари, що переміщуються через митний кордон України у міжнародних експрес-відправленнях або міжнародних поштових відправленнях.

    Стаття 237 Митного кодексу України( 4495б-17 ) визначає порядок та умови здійснення митного та інших видів контролю товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

    Так, відповідно до частини другої статті 237 Митного кодексу України ( 4495б-17 ), якщо товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, крім митного контролю, підлягають видам контролю, зазначеним у частині першій ( 4495г-17 )статті 319 Митного кодексу України( 4495г-17 ), митні органи залучають відповідних спеціалістів для проведення цих видів контролю.

    Відповідно до частини третьої статті 237 Митного кодексу України ( 4495б-17 ) переміщення (пересилання) через митний кордон України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, що відповідно до Митного кодексу України( 4495-17 ) та Податкового кодексу України( 2755-17 ) не є об'єктом оподаткування митними платежами, здійснюється без подання дозвільних документів та без проведення інших, крім митного, видів контролю.

    Оподаткування митними платежами товарів, що переміщується (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях здійснюється відповідно до статті 234 Митного кодексу України( 4495б-17 ).

    Частиною першою статті 234 Митного кодексу України( 4495б-17 ) визначено, що товари (за винятком підакцизних), які переміщуються (пересилаються) на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи) в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи) протягом однієї доби у міжнародних експрес-відправленнях, якщо їх сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 300 євро, не є об'єктом оподаткування митними платежами.

    З огляду на зазначене, Митним кодексом України( 4495-17 ) встановлено норми, які передбачають здійснення митного контролю та митного оформлення товарів (за винятком підакцизних), що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи), якщо їх сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 300 євро, без подання дозвільних документів та без проведення інших, крім митного, видів контролю.

    Таким чином, якщо сумарна фактурна вартість товарів, що переміщується у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, визначена у відповідності до частини першої статті 234 Митного кодексу України ( 4495б-17 ), перевищує еквівалент 300 євро, застосовуються положення частини другої статті 237 Митного кодексу України( 4495б-17 ) (якщо товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, крім митного контролюю підлягають видам контролю, зазначеним у частині першій статті 319 Митного кодексу України( 4495г-17 ), митні органи залучають відповідних спеціалістів для проведення цих видів контролю).

    Директор Департаменту класифікації товарів та заходів регулювання ЗЕД, член колегії Держмитслужби

    А.Є. Гутник

    WEB MD Office "НПО Поверхность", www.master-d.com.ua

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Ліцензія на ветеринарну практику

    Допомога в оформленні ліцензії на ветеринарну практику,ветеринарна практику в Києві, в Україні, консультування з приводу отримання ліцензії на ветеринарну практику, ліцензія ветеринарна практику, збір документів для ліцензії на ветеринарну практику.

    Киевский суд вынес приговор чиновнику РГА за взятку

    Дарницкий райсуд Киева объявил приговор бывшему начальнику отдела торговли райгосадминистрации по обвинению в получении 4 тыс. гривен неправомерной выгоды. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры ...

    Кооперативи потіснили перекупників

    Проблему створення закупівельних і обслуговуючих кооперативів давно віднесено до задавнених, хоча вона не настільки вкрита мохом, аби вважатися безнадійною. Принаймні у сільських населених пунктах ...

    Ільницю годують… камінь і глина

    Кожен сьомий житель Закарпаття заробляє на хліб насущний за межами краю. Це за скромними підрахунками, бо дехто з експертів вважає: закарпатських заробітчан поза рідним краєм ще більше. Однак ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa