• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про затвердження Технологічних нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин із устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду), Міністерство екології та природних ресурсів УкраїниМІНІСТЕРСТВО ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 21.12.2012  № 671
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 січня 2013 р. за № 3/22535

    Про затвердження Технологічних нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин із устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду)

    Відповідно до підпункту «а» підпункту 2 пункту 4 Положення про Міністерство екології та природних ресурсів України( 452/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 452, та пункту 8 Порядку розроблення та затвердження нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел( 1780-2001-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2001 року № 1780, НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Технологічні нормативи допустимих викидів забруднюючих речовин із устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду), що додаються.

    2. Управлінню державного екологічного та геологічного моніторингу (Гончаренко Д. В.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

    3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Міністра Романова М.І.

    4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    Міністр

    Е. А. Ставицький

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України 21.12.2012  № 671

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 січня 2013 р. за № 3/22535

    ТЕХНОЛОГІЧНІ НОРМАТИВИ допустимих викидів забруднюючих речовин із устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду)

    І. Загальні положення

    1.1. У цих Технологічних нормативах терміни вживаються у таких значеннях:

    агломерація — термічний процес огрудкування дрібнодисперсних матеріалів (залізної або марганцевої руди, концентрату, звороту агломерату, відходів металургійного виробництва тощо), що є складовими частинами металургійної шихти, шляхом спікання з відповідною кількістю флюсів (звичайного та доломітизованого вапняків) із застосуванням твердого палива (коксового дрібняку, антрацитового штибу) з метою отримання високоякісної сировини для доменного процесу або феросплавного виробництва;

    існуюча установка — установка для виробництва агломерату (агломераційні машини), яка вводиться в експлуатацію до 31 грудня 2011 року або затвердження проектно-кошторисної документації та початок будівництва якої відбулось до 31 грудня 2011 року, а введення в експлуатацію відбудеться до 31 грудня 2013 року;

    нова установка — установка для виробництва агломерату (агломераційні машини), що введена в експлуатацію після 31 грудня 2013 року на підставі проектно-кошторисної документації на спорудження, затвердженої в установленому законодавством порядку після 31 грудня 2011 року;

  3. флюс — матеріал, що додається до шихти для отримання заданої основності агломерату.
  4. 1.2. Ці Технологічні нормативи встановлюють поточні та перспективні технологічні нормативи допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних установок, призначених безпосередньо для виробництва агломерату, а саме агломераційних машин.

    1.3. Технологічний норматив допустимого викиду забруднюючої речовини визначається як гранична масова концентрація забруднюючої речовини:

    для зони спікання агломераційних машин у сухих відхідних газах, приведена до нормальних умов (температура 273 К, тиск 101,3 кПа) та вмісту кисню — 17%;

    для зони охолодження агломераційних машин, приведена до нормальних умов (температура 273 К, тиск 101,3 кПа).

    1.4. Технологічний норматив вимірюється в міліграмах на кубічний метр відхідних газів (мг/куб. м).

    1.5. Ці Технологічні нормативи застосовуються при стаціонарних сталих режимах роботи устаткування і не поширюються на пусково-зупинні режими.

    1.6. Поточні технологічні нормативи, встановлені розділом ІІ цих Технологічних нормативів, діють до 31 грудня 2020 року.

    1.7. Ці Технологічні нормативи поширюються на металургійні та гірничо-збагачувальні підприємства, що мають у своєму складі виробництво агломерату.

    ІІ. Поточні технологічні нормативи допустимих викидів забруднюючих речовин для існуючих установок

    2.1. Масові концентрації речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, не повинні перевищувати значень поточних технологічних нормативів допустимих викидів речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом ( z0003-13 ), наведених у додатку до цих Технологічних нормативів.

    З 01 січня 2021 року технологічні нормативи допустимих викидів речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, не повинні перевищувати значень, наведених у пункті 3.1 розділу ІІІ цих Технологічних нормативів.

    2.2. Масові концентрації діоксиду сірки не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів існуючими установками:

  5. для зони спікання агломашин при використанні палива з вмістом сірки менше 0,8% — 220 мг/м-3;
  6. для зони спікання агломашин при використанні палива з вмістом сірки більше 0,8% — 580 мг/м-3;
  7. для зони охолодження агломашин — 220 мг/м-3.
  8. Поточні технологічні нормативи допустимих викидів діоксиду сірки діють з 01 січня 2014 року. З 01 січня 2021 року технологічні нормативи допустимих викидів діоксиду сірки не повинні перевищувати значень, наведених у пункті 3.2 розділу ІІІ цих Технологічних нормативів.

    2.3. Масові концентрації оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту) не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів існуючими установками:

  9. для зони спікання агломашин при використанні природного газу — 170 мг/м-3;
  10. для зони спікання агломашин при використанні суміші газів — 300 мг/м-3;
  11. для зони охолодження агломашин — 150 мг/м-3.
  12. Поточні технологічні нормативи допустимих викидів оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту) діють з 01 січня 2014 року. З 01 січня 2021 року технологічні нормативи допустимих викидів оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту) не повинні перевищувати значень, наведених у пункті 3.3 розділу ІІІ цих Технологічних нормативів.

    2.4. Масові концентрації оксиду вуглецю не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів існуючими установками:

  13. для зони спікання агломашин — 6500 мг/м-3;
  14. для зони охолодження агломашин — 1500 мг/м-3.
  15. З 01 січня 2021 року технологічні нормативи допустимих викидів оксиду вуглецю не повинні перевищувати значень, наведених у пункті 3.4 розділу ІІІ цих Технологічних нормативів.

    ІІІ. Перспективні технологічні нормативи допустимих викидів забруднюючих речовин

    3.1. Масові концентрації речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів:

  16. для зони спікання та зони охолодження агломашин — 50 мг/м-3.
  17. 3.2. Масові концентрації діоксиду сірки не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів:

  18. для зони спікання агломашин при використанні палива з вмістом сірки менше 0,8% — 220 мг/м-3;
  19. для зони спікання агломашин при використанні палива з вмістом сірки більше 0,8% — 500 мг/м-3;
  20. для зони охолодження агломашин — 220 мг/м-3.
  21. 3.3. Масові концентрації оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту) не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів:

  22. для зони спікання агломашин при використанні природного газу — 170 мг/м-3;
  23. для зони спікання агломашин при використанні суміші газів — 300 мг/м-3;
  24. для зони охолодження агломашин — 150 мг/м-3.
  25. 3.4. Масові концентрації оксиду вуглецю не повинні перевищувати таких значень технологічних нормативів допустимих викидів:

  26. для зони спікання агломашин — 6500 мг/м-3;
  27. для зони охолодження агломашин — 1500 мг/м-3.
  28. ІV. Технологічні установки з обмеженим терміном роботи

    4.1. До установок з обмеженим терміном роботи належать установки, які задовольняють таку умову: устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду) працюватимуть до 01 січня 2015 року, після чого будуть демонтовані або замінені.

    Для таких установок поточні технологічні нормативи допустимих викидів не встановлюються, а граничнодопустимі викиди забруднюючих речовин встановлюються попереднім дозволом на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

    4.2. Для визнання установок такими, що належать до установок з обмеженим терміном роботи, суб’єкт господарювання повинен:

    а) подати у письмовій формі до Мінприроди України:

    заяву про те, що устаткування (установка) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду) буде експлуатуватися до 01 січня 2015 року, після чого буде виведена з експлуатації або замінена на нову;

  29. укрупнений графік робіт щодо введення нових агломераційних машин;
  30. б) щороку подавати до Мінприроди України дані про виконання графіка робіт з введення нового устаткування (установок) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду).

    Начальник Управління державного екологічного та геологічного моніторингу

    Д. В. Гончаренко

    Додаток до Технологічних нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин із устаткування (установки) для випалювання та агломерації металевої руди (включаючи сульфідну руду)

    ПОТОЧНІ ТЕХНОЛОГІЧНІ НОРМАТИВИ допустимих викидів речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом

    Назва устаткування

    Вид процесу

    Тип пилоуловлювача

    Технологічний норматив, мг/м-3

    Агломераційна машина

    Зона спікання

    Циклони ЦН, батарейні циклони БЦ, труби Вентурі, скрубери МП ВТІ

  31. 190
  32. Батарейні циклони, мультициклони

  33. 580
  34. Зона охолодження

    Колектор, батарейні циклони, скрубери, електрофільтри

  35. 360
  36. Батарейні циклони

  37. 980
  38. Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    І органіка буває «хімічною»

    Урядовий курєр опублікував не один десяток матеріалів про якість харчів, які продаються у вітчизняній торговельній мережі. Звісно, всі вони грунтувались на дослідженнях компетентних громадських ...

    «Е-шки» наступають і перемагають

    Дисбактеріози, цукровий діабет, гіпертонія, захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки і нирок, алергії й навіть злоякісні пухлини такий неповний перелік недуг, які можуть спричинити харчові ...

    Кошти мають допомагати, а не мордувати

    Саме від такої суми податків і зборів держава відмовиться на користь сільгосптоваровиробників. Про це повідомив директор департаменту фінансово-кредитної політики Мінагропроду Баграт Ахіджанов ...

    Минюст утвердил новый порядок подачи ходатайства о помиловании

    Министерство юстиции утвердило новую редакцию Порядка представления в Администрацию Президента Украины материалов о помиловании. Соответствующий приказ подписал министр юстиции Александр Лавринович, ...

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa