• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Висновок уповноваженого органу за результатами здійснення моніторингу державних закупівель, Міністерство економічного розвитку і торгівлі УкраїниМІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 31.10.2012  № 3303-05/40973-12
  2. Комунальному автотранспортному підприємству "Санітарна очистка Петровського району м. Донецька" вул. Магдебурзька, 17, м. Донецьк, 83038

    Державній казначейській службі України вул. Бастіонна, 6, м. Київ, 01601

    Антимонопольному комітету України вул. Урицького, 45, м. Київ, 03680

    Висновок уповноваженого органу за результатами здійснення моніторингу державних закупівель

    Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (далі — Мінекономрозвитку) відповідно до пунктів 3, 3-1, 4, 5 частини другої статті 8 Закону України "Про здійснення державних закупівель"( 2289-17 ) (далі — Закон) та Порядку здійснення моніторингу державних закупівель( z1377-11 ), затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 19.10.2011 № 155, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 01.12.2011 за № 1377/20115 (далі — Порядок), проведено моніторинг закупівлі за державні кошти бульдозеру TD-14M Extra або еквівалент — 1 од. (оголошення № 284598 в інформаційному бюлетені "Вісник державних закупівель" від 17.09.2012 № 111 (713)) комунальним автотранспортним підприємством "Санітарна очистка Петровського району м. Донецька" (далі — Замовник) за процедурою закупівлі в одного учасника у товариства з обмеженою відповідальністю "МедСістем Груп" (далі — ТОВ "МедСістем Груп").

    I. Дата початку здійснення моніторингу: 21.09.2012.

    II. Вид моніторингу: за ініціативою Мінекономрозвитку (лист-повідомлення Мінекономрозвитку від 21.09.2012 № 3303-05/35930-12).

    III. Питання, за якими здійснювався моніторинг: наявність підстав для застосування Замовником процедури закупівлі в одного учасника відповідно до абзацу третього пункту 1.5 Порядку( z1377-11 ) та відповідність документів Замовника вимогам законодавства у сфері державних закупівель відповідно до абзацу четвертого пункту 1.5 Порядку.

    IV. Результати здійснення моніторингу:

    На підставі наданих Замовником копій матеріалів для здійснення моніторингу встановлено наступне.

    Формою річного плану закупівель ( z0641-10 ), затвердженою наказом Мінекономіки від 26.07.2010 № 922 ( z0624-10 ) (далі — наказ від 26.07.2010 № 922), зареєстрованим в Мін'юсті 06.08.2010 за № 624/17919, встановлено, що річний план закупівель затверджується рішенням комітету з конкурсних торгів. При цьому надана для здійснення моніторингу копія річного плану закупівель Замовника не містить інформації щодо рішення комітету з конкурсних торгів, яким було затверджено річний план закупівель Замовника, що не відповідає формі, затвердженій наказом від 06.07.2010 № 922.

    Рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника бульдозеру TD-14M Extra або еквівалент — 1 од. оформлене протоколом засідання комітету з конкурсних торгів Замовника від 03.09.2012 № 2.

    В обґрунтуванні застосування процедури в одного учасника (далі — обґрунтування) вказано, що умовою для застосування процедури закупівлі в одного учасника є пункт 3 частини другої статті 39 Закону( 2289-17 ), а саме: нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв'язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також надання у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам.

    Відповідно до обґрунтування документами, що підтверджують наявність умов застосування даної процедури закупівлі, є: акт обстеження санітарної відповідності Петровського полігону № 4 Петровською районною санітарно-епідеміологічною станцією, розпорядження Головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міської ради на термінове придбання бульдозерної техніки.

    Водночас зазначені документи не надані Замовником для здійснення моніторингу.

    В обгрунтуванні Замовником зазначено, що причинами та обставинами, якими керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника, є запобігання виникненню надзвичайних ситуацій екологічного характеру з погрозою забруднення навколишнього природного середовища.

    Відповідно до протоколу робочої наради з питання проведення закупівлі, необхідної для експлуатації Петровського полігону ТБО, від 03.09.2012 Замовнику рекомендовано здійснити закупівлю бульдозеру із застосуванням процедури закупівлі в одного учасника.

    Однак вищевказаний документ не підтверджує виникнення нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв'язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення процедури конкурсних торгів, зокрема пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також надання у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам, що унеможливили проведення процедур конкурсних торгів.

    Водночас слід зазначити, що відповідно до частини першої статті 20 Закону( 2289-17 ) основною процедурою закупівлі є відкриті торги.

    Крім того, частиною другою статті 39 Закону( 2289-17 ) передбачено, що процедура закупівлі в одного учасника застосовується замовником як виняток.

    V. Висновок за результатами здійснення моніторингу:

    За результатами здійснення моніторингу Мінекономрозвитку вважає, що вищевказана процедура закупівлі в одного учасника застосована Замовником без наявності умови застосування процедури закупівлі в одного учасника, передбаченої пунктом 3 частини другої статті 39 Закону( 2289-17 ).

    Крім того, річний план закупівель Замовника не відповідає формі( z0641-10 ), затвердженій наказом від 26.07.2010 № 922( z0624-10 ).

    VI. Рекомендації за результатами здійснення моніторингу:

    За результатами здійсненого моніторингу Мінекономрозвитку рекомендує усунути вказані порушення та не допускати їх у майбутньому.

    У разі неможливості їх усунення Міністерство пропонує провести процедуру закупівлі з дотриманням вимог Закону( 2289-17 ).

    Водночас звертаємо увагу на необхідність заповнення форми річного плану закупівель( z0641-10 ) з дотриманням вимог наказу від 26.07.2010 № 922( z0624-10 ).

    Директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

    Б. М. Горбанський

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Донецким и луганским предпринимателям возобновили доступ к реестрам

    На территориях, освобожденных в ходе антитеррористической операции, возобновлен доступ в Государственный реестр обременений движимого имущества, Государственный реестр прав на недвижимое имущество на территориях города Славянск и Славянского района Донецкой области, а также Новоайдарского района Луганской области. Об этом сообщает пресс-служба Госпредпринимательства.

    Про затвердження робочого проекту та титулу будови “Будівництво об’їзної дороги м. Сімферополя на ділянці Дубки - Левадки, км 11 + 000 - км 14 + 000”, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження робочого проекту та титулу будови "Будівництво об’їзної дороги м. Сімферополя на ділянці Дубки — Левадки, км 11 + 000 — км 14 + 000"

    Ліцензія на торгівлю виробами з дорогоцінних металів

    Допомога в оформленні ліцензії на торгівлю виробами з дорогоцінних металів,торгівля виробами з дорогоцінних металів в Києві, в Україні, консультування з приводу отримання ліцензії на торгівлю виробами з дорогоцінних металів, ліцензія торгівля виробами з дорогоцінних металів, збір документів для ліцензії на торгівлю виробами з дорогоцінних металів.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa