• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Тепло — без вогню і води

    Тепло — без вогню і води

    Вінницьке підприємство випускає прилади, які обігрівають житло без використання газу

    Якого з традиційних енергоносіїв маємо вдосталь? Звісно, електроенергії. Вона стабільне і перспективне джерело, а її використання для опалювання приміщень зменшує залежність від імпортованого газу.

    Маємо своє

    В Іспанії і Фінляндії стаціонарними системами електричного опалення обладнано понад 30% будинків, у Франції — майже 40, а в Норвегії — ще більше. Вони поширені в Канаді, впроваджують їх і в США.

    І в нашій країні у рамках державних і регіональних програм зроблено чимало з переведення на опалення електроенергією бюджетних закладів і сіл. Електроприлади наповнюють теплом приватні будинки, і як додаткові джерела тепла їх установлюють у квартирах. Зауважимо, вітчизняні споживачі мають змогу діяти в інтересах економіки своєї держави. Так, вінницьке ПАТ «Маяк», яке раніше працювало на оборонну промисловість, уже 20 років постачає на ринок електроопалювальні прилади й обладнання під маркою «Термія» та іншими торговими марками своїх замовників. Підприємство — найбільший виробник електричних конвекторів на теренах СНД. Його продукція сертифікована відповідно до стандартів безпеки, які діють в Україні, країнах СНД і ЄС.

    З електроконвекторів створюють ефективні стаціонарні системи опалення. Їх встановлюють у приватних і багатоповерхових будинках, квартирах, офісах, торговельних і виробничих приміщеннях, закладах соціальної сфери. Попит на цю продукцію є і серед вітчизняних споживачів, і в країнах близького закордону. Втім, наведемо такий факт. В Україні на стаціонарне електричне опалення приміщень використовують приблизно один відсоток електроенергії. Це небагато, з огляду на досвід ЄС. «Дається взнаки певний консерватизм споживачів, — зауважив технічний директор ПАТ «Маяк» Микола Шведчиков. — Вони ще добре пам’ятають малоефективні прилади радянських часів. Але ж тепер інші — з високим коефіцієнтом корисної дії, зручні в експлуатації. Держава підтримує розвиток опалення електроенергією. Немало тут залежить і від споживача, який має знати, як зробити тепло дешевшим».

    Пільга сама не прийде

    Нині найбільше поширені системи електроопалення, які побудовані на основі електричних котлів і електричних конвекторів. Зважаючи на те, що це стаціонарні опалювальні пристрої, то оформлюючи їх відповідно до нормативів, можна користуватися пільговим тарифом на електроенергію — 21,54 коп за кВт/год. Тариф діє з 1 жовтня по 30 квітня на обсяг електроенергії 1800 кВт/год на місяць: цієї кількості достатньо для опалення квартири або будинку площею 60—80 м2. Тож ініціативний споживач може заощадити у понад чотири рази порівняно з використанням загального тарифу.

    Для цього споживачу, як зазначив Микола Шведчиков, треба подати відповідну заяву в організацію, яка надає послуги з використання електроенергії в регіоні (районну, обласну). У ній вказати назву об’єкта, його місцезнаходження і паспортні дані заявника. До заяви додають квитанцію про сплату вартості дозволу або отримання технічних умов, опитувальний лист населення, складений за узагальненою формою, у якому зазначають відомості про параметри об’єкта, копію свідоцтва про право власності або іншого документа, що підтверджує право власності чи користування об’єктом. Після отримання ТУ й договору про підключення треба замовити проектну документацію, в якій вказати дані про електричний лічильник, кабель, захисні пристрої тощо. Матеріали й роботу щодо забезпечення вимог ТУ оплачує замовник. А виконувати її має право організація, в якої є ліцензія, або працівник органу, який реалізує електроенергію. Далі споживач отримує в місцевому підприємстві електромереж дозвіл на підключення електроприладів до мереж, а також документ на використання пільгового тарифу в межах норм споживання на електроопалення. Або, якщо пільги не передбачені, — можливість використовувати багатотарифний облік електроенергії, що дає змогу суттєво зменшити витрати на електроенергію, використовуючи дешевий «нічний» тариф. Також економити можна, використовуючи додаткові спеціальні заходи: наприклад, таймери, які збільшують навантаження на обігрівальні прилади в нічний час і зменшують — удень.

    У Франції, Норвегії, Данії, Фінляндії системи електроопалення будують на електричних конвекторах. А в Росії та країнах СНД — на котлах і конвекторах. Зі слів М. Шведчикова, остання обходиться у 4—8 разів дешевше через меншу кількість обладнання і його вартість: немає потреби в прокладанні внутрішньобудинкових трубопроводів, монтажі котла й радіаторів тощо. Системі опалення на базі електроконвекторів характерні простота і швидкість монтажу, установки опалювальних приладів, зручність при експлуатації, високий ККД (до 99,5%), можливість автоматизації процесу обігріву, відсутність продуктів забруднення атмосфери. А вбудований в електроконвектор термостат дає змогу встановлювати температуру в кожній кімнаті індивідуально.

    Завод «Маяк» пропонує споживачеві широку номенклатуру електроконвекторів, до якої входять модельні ряди звичайного та краплебризкозахищеного виконання корпусу, з механічним або електронним термостатом.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, базується на 12 голосах.
    Юридичні новини
      В МВФ призвали Украину повысить ...

      В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

      На Дніпропетровщині пройшла акція ...

      На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

      Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

    Це буде Вам цікаво:

    Про затвердження Порядку надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу, Міністерство фінансів України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2012 р. за № 1324/21636 Про затвердження Порядку надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу

    Про внесення змін до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277, Президент України

    Указ  Президента України 1. Внести до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277( 277/2002 ) "Про переліки посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами" (зі змінами, внесеними Указами від 18 листопада 2005 року № 1616, 3 березня 2006 року № 197, від 6 серпня 2007 року № 692, від 17 вересня 2007 року № 877 та від 23 червня 2011 року № 706) такі зміни:

    Про усунення порушень Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії та постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом ТОВ «Олександрійський цукровий завод», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про усунення порушень Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії та постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом ТОВ «Олександрійський цукровий завод»

    Начато уголовное производство в отношении судьи Печерского райсуда, освободившего из-под стражи командира "Беркута"

    В отношении судьи Печерского районного суда начато уголовное производство. Об этом сообщает пресс-служба Генеральной прокуратуры Украины.

    Контакти

    (044)

       Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

       Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

    Наші Послуги

    Юридичні консультації
    Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
    Послуги в суді
    Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
    Адвокат із карних справ
    Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
    Послуги сімейного адвоката
    Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
    Юридична допомога
    Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
    Спадкові справи
    Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
    Реєстрація підприємств
    Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
    Юридична адреса
    Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
    Адвокат у кримінальній справі
    Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
    Сімейний адвокат
    Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
    Автоадвокат
    Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

    Наші Вакансії

    Вакансія юриста
    Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

    Суди Києва

    Голосіївський районний суд
    Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дарницкий районний суд
    Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Деснянский районний суд
    Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Дніпровский районний суд
    Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Оболонський районний суд
    Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Печерський районний суд
    Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Подільський районний суд
    Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Святошинський районний суд
    Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Солом'янський районний суд
    Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    Шевченківський районний суд
    Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
    35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa