• Нашими кліентами вже стали:
    Ми вже не перший рік надаємо юридичні послуги резидентам та нерезидентам України, і за цей час нашими кліентами стали відомі українські та зарубіжні фірми и корпорації, що підтверджує наш професіоналізм.

Про стягнення 205635 - Господарський суд Житомирської області - Машевська О.П.

  1. УКРАЇНА
  2. УХВАЛА
  3. ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області

________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"25" грудня 2014 р. № 906/1703/14

Господарський суд Житомирської області у складі Машевської О.П.,

розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовом: Прокурора м. Житомира в інтересах держави в особі Виконавчого комітету Житомирської міської ради (м. Житомир)

до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 (м. Житомир)

про стягнення 205635,00 грн.,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Водночас враховує наступне.

У позовній заяві про стягнення 205 635, 00 грн. коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту заявлено клопотання про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно відповідача ОСОБА_3

За правилом ч.1 ст. 66 ГПК України забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Відповідно до п. 10 ч.1 ст. 65 ГПК України питання про вжиття заходів до забезпечення позову суд вирішує при підготовці справи до розгляду.

Відповідно до абз. 2 п.2 Постанови ВГСУ від 26.12.2011 N 16 "Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову" питання про забезпечення позову може вирішуватися господарським судом як без проведення окремого судового засідання, так і в засіданні з викликом представників сторін, інших учасників судового процесу із заслуховуванням їх думки.

Господарський суд ухвалює заяву прокурора м. Житомира про забезпечення позову розглянути по суті в засіданні суду та заслухати думку інших учасників судового процесу, зокрема, відповідача, щодо цього.

Відповідно до ст. 27 ГПК України до участі у справі за клопотанням сторін можуть бути залучені треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні, зокрема, позивача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

Господарський суд дійшов висновку залучити до участі у справі третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління капітального будівництва Житомирської міської ради, оскільки управління здійснило розрахунок пайового внеску замовника на розвиток інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури міста Житомира.

Суд ухвалює вжити також інші заходи для підготовки справи до розгляду.

Керуючись ст.ст. 61, 64, 65, 66-67, 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління капітального будівництва Житомирської міської ради (10014, Житомирська обл., місто Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, будинок 4/2, код ЄДРПОУ 36072499) .

3. Призначити справу до розгляду в засіданні господарського суду Житомирської області "13" січня 2015 р. о 11:00.

Розгляд справи відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 109.

4. Прокурору м. Житомира до дати засідання суду вчинити наступні дії :

- надіслати копію позовної заяви з додатками третій особі; докази надіслання надати в засідання суду.

В засідання суду надати для огляду оригінал листа УКБ від 28.10.14р. № 735.

5. Позивачу Виконавчому комітету Житомирської міської ради надати в засідання суду :

- письмово викладену власну правову позицію стосовно позову прокурора та заяви про забезпечення позову, у якій обов'язково вказати відомості про офіційне оприлюднення рішення виконавчого комітету міської ради № 559 від 19.12.12р.;

- належним чином засвідчену копію Порядку залучення, розрахунку інфраструктури м. Житомира, затвердженого рішення виконавчого комітету міської ради № 559 від 19.12.12р.

6. Відповідачу ФОП ОСОБА_3 надати в засідання суду:

- відзив на позовну заяву та заяву про забезпечення позову; у разі наявності заперечень - обґрунтувати документально;

- оригінали для огляду в засіданні суду дозволу на виконання будівельних робіт від 14 березня 2011року № 076/6/11 та декларації про готовність об'єкта до експлуатації за № ЖТ 143140620560 від 07.03.14р.

Роз'яснити, що копію відзиву відповідач вправі надіслати прокурору, позивачу та третій особі. Неподання відзиву на позов не перешкоджає вирішенню спору по суті за наявними матеріалами справи згідно ст. 75 ГПК України.

7. Третій особі Управління капітального будівництва Житомирської міської ради надати в засідання суду:

- письмово викладену власну правову позицію стосовно позову прокурора.

8. Викликати в засідання суду прокурора , уповноважених представників сторін та третьої особи з документами, що посвідчують особу та підтверджують повноваження.

Роз'яснити, що згідно ч. 5 ст. 28 ГПК України громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності можуть вести свої справи в господарському суді особисто або через представників, повноваження яких підтверджується нотаріально посвідченою довіреністю.

Неможливість заміни представника і неможливість переходу до розгляду справи по суті без його участі (ч. 4 ст. 22 ГПК України) в першому засіданні суду доводити перед судом на загальних підставах (ст.ст. 22, 32-34 ГПК України).

Суддя Машевська О.П.

1- у справу , 2- позивачу виконкому Житом. міськ. ради (рек. з повід.) , 3- відповідачу ФОП ОСОБА_3 (рек. з повід.),

4-прок. м. Житомира ( у книзі нарочним) , 5 - Управління капітального будівництва Житомирської міської ради ( 10014, Житомирська обл., місто Житомир, МАЙДАН ІМ. С.П.КОРОЛЬОВА, будинок 4/2) (рек. з пов.)

Рейтинг: 4.8/5, базується на 12 голосах.
Юридичні новини
    В МВФ призвали Украину повысить ...

    В МВФ призвали Украину повысить тарифы в нефтегазовом секторе Украине следует повысить тарифы в нефтегазовом секторе. Об этом на Международном инвестиционном форуме в Киеве заявил постоянный представитель МВФ на Украине Жером Ваше.

    На Дніпропетровщині пройшла акція ...

    На Дніпропетровщині пройшла акція «Стань помітним у темряві – врятуй своє життя!» З метою розяснення маленьким пішоходам та їх батькам правила поведінки на дорозі в темну пору доби, працівники сектору профілактичної роботи відділу ДАІ з обслуговування міста Кривий Ріг провели ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися ...

    Найголовніше навчити дітей дотримуватися Правил дорожнього руху і використовувати світловідбиваючі елементи В Управлінні Державтоінспекції Миколаївської області відбулася прес-конференція на тему Стан аварійності за участю, з вини дітей і пішоходів.

Це буде Вам цікаво:

юридична адреса у Подільському районі

Пропонуємо юридична адреса у Подільському районі немасової реєстрації за договором оренди, без проблем з державними органами.

Про видачу ліцензії з централізованого водопостачання та водовідведення Комунальному підприємству "Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Рубіжанської міської ради, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

Про видачу ліцензії з централізованого водопостачання та водовідведення Комунальному підприємству "Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Рубіжанської міської ради

Про затвердження Порядку надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу, Міністерство фінансів України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2012 р. за № 1324/21636 Про затвердження Порядку надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу

Контакти

(044)

   Якщо Ви потребуєте допомоги юриста, кваліфікованого адвоката, чи будь-якої юридичної послуги, зателефонуйте до нас за вищевказаним телефоном; ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!

   Або, якщо у Вас немає змоги зв'язатись із нами, заповніть форму нижче і ми Вам зателефонуємо:

Наші Послуги

Юридичні консультації
Безкоштовна і на платній основі допомога юристів по Україні
Послуги в суді
Представництво інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів
Адвокат із карних справ
Допомога адвоката у кримінальних справах, участь у допитах
Послуги сімейного адвоката
Юрист по сімейним питанням надасть повний спектр послуг
Юридична допомога
Консультації від юристів по питанням будь-якої складності
Спадкові справи
Оформлення спадщини, поновлення строків на спадок, спадкування через суд
Реєстрація підприємств
Реєстрація ТОВ, ПП та ліквідація ФОП, послуги для бізнесу
Юридична адреса
Юридичні адреси у всіх районах Києва та у містах області
Адвокат у кримінальній справі
Адвокат надасть послуги із кримінального права за помірну ціну у всіх областях України
Сімейний адвокат
Спадщина, розлучення, розподіл майна, місцепроживання дитини
Автоадвокат
Захист автовласників, допомога юриста та адвоката по ДТП, судові спори зі страховою компанією, відшкодування збитків, послуги автоексперта

Наші Вакансії

Вакансія юриста
Вільні вакансії на посади молодшого юриста та юриста в юридичній компанії

Суди Києва

Голосіївський районний суд
Голосіївський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дарницкий районний суд
Дарницкий суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Деснянский районний суд
Деснянский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Дніпровский районний суд
Дніпровский суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Оболонський районний суд
Оболонський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Печерський районний суд
Печерський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Подільський районний суд
Подільський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Святошинський районний суд
Святошинський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Солом'янський районний суд
Солом'янський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
Шевченківський районний суд
Шевченківський суд, м.Київ: новини, адреса, реквізити тощо.
35cb4f48bd529bcedde62c8e21cb9aaa